Reklama

Reklama

Pierre Richard jako postrach reklamní agentury... Pan Guiton je ředitelem reklamní agentury Jerico, paní Glycia jeho milenkou. Pierre Malaquet je synem paní Glycie. Pierre nemá štěstí ani v lásce, ani v zaměstnání. Jediné, co mu nechybí, je jeho přesvědčení o vlastním talentu, který může nejlépe uplatnit právě v reklamní agentuře. Protože pan Guiton nemůže odolat přání své přítelkyně Glycie, přijme tohoto talentovaného muže do své agentury. Netuší, co rozpoutal a jak blízko má jeho kvetoucí podnik ke krachu. Pierre Malaquet není zlý, je jen trochu… Roztržitý. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (142)

Han22 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi v první půlce připadal jako naprostá debilita. Richard se nechová jako roztržitý, ale jako absolutní hulvát a idiot a většina vtipných scének mě přinutila jen kroutit hlavou. Druhá půlka, která se trefuje do reklamních kampaní má pár výborných nápadů (vajíčková kampaň je skvělá, reakce lidí na kampaň s upírem také), ale celkově je ten film hovadina, kterou vytahují jen ostatní herci. Mít to v režii někdo jiný tak by to možná bylo lepší. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Herců, kteří by v pětatřiceti napsali scénář, zrežirovali ho a ještě si střihli hlavní roli, tak těch zase tak moc není. Resp. možná je, ale Roztržitý nedopadl vůbec špatně. Vyzařuje z něj pohoda na sto honů, Pierre Richard je naspídovaný přesně na hraně grotesky a pár dobrých nápadů(reklamy) se našlo. Jako prvotina je to vlastně víc než dobrý. Víc mi ale sedí kousky jako Nalevo od výtahu... . ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard obvykle v tomto typu komedií ztvárňoval nesmělé neprůbojné nešiky. Pan Malaquet je naopak smělý a průbojný více než dostatečně, sebevědomí mu nechybí, ovšem výsledek je velmi podobný jako v případech, kdy je hrdinou filmů jeho opačná verze. Dost mi to připomíná i roli, kterou si střihnul o spoustu let později jeho občasný herecký partner Depardeau ve filmu Drž hubu.  Každopádně jde o výbornou komedii s parádní kadencí gagů a hlášek. Oproti jiným starým francouzským komediím drajv neztratila. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Chápu zdejší nostalgii, protože u francouzských komedií je téměř pravidlem, ale Richardova režijní prvotina se ke mně dostala více než pětatřicet let od svého vzniku, což mělo za následek neslavný zážitek. Zatímco Kopyto nebo Velký blondýn se dají sjíždět pořád, tady jsem se téměř po celou dobu těžce nudil. Zlatá éra měla teprve přijít. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nadfilm, totální komedie , bránice roztráhany, tak mě napadají reklamní slogany k tomuto filmu . Film kde Richard opravdu velmi trefně parodoval reklamní kampaně, teď je rok 2006 a zdá se že Richard předpověděl dobu . Slovo bavič je urážka, slovo klaun a komik je chvála a toto přirovnání si Richard za tenhle kousek zaslouží. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Během titulků na začátku a na konci filmu se písmeno „I“ pohybuje přes obrazovku jako kreslená postavička tak, aby doplnil mnoho slov, kde toto písmeno chybí. (aniiicka)
  • Úvod filmu na rušné křižovatce se odehrává na Place d'Iéna ve čtvrti Chaillot (náměstí pojmenováno podle německého města Jena, u kterého v roce 1806 Napoleon porazil pruskou armádu). [Zdroj: filmovamista.cz] (aniiicka)
  • Známý francouzský režisér Yves Robert si zde zahrál epizodní roli, ve scéně kdy mu zmatený Pierre Richard vleze do bytu v domění, že je doma. Yves Robert se holí a nechápavě pozoruje Pierra Richarda ve svém bytě. (Enšpígl)

Reklama

Reklama