Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh, který poslal celý svět do kolen a dal naději všem, kterým život rozdal jen nízké karty. V historicky první sérii televizní show „Británie hledá talent" předstoupil před krutou porotu a nepřátelské obecenstvo Paul Potts. Nevzhledný, jako exot ohlásil, že zazpívá operní árii a ve svých čtyřiceti letech sklidil to, co doposud od života – výsměch a kopance. Naposledy. Paul Potts začal zpívat árii z Pucciniho opery Turandot a jeho život se v té vteřině navždy změnil. Za pár okamžiků mu uslzená porota ležela u nohou a diváci nadšeně aplaudovali. Soutěž nakonec oproti všem předpokladům a sázkovým kurzům vyhrál, jeho operní vystoupení shlédlo na YouTube 120 milionů lidí, operní album, které následně vydal, se stalo nejprodávanější deskou v několika zemích světa. A na začátku byl jen drzý tlusťoch, který chtěl veřejně zpívat operu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (152)

salalala 

všechny recenze uživatele

Kdyby jel tvůrce v linii prvních zhruba dvaceti minut, asi bych hodnotil výš. Začátek je totiž překvapivě typicky britská "nahláškovaná" záležitost s vtipnými prvky, která baví a má spád a nápad. Je to vtipné a divák je velmi rychle vtažen do děje. Jakmile se ale Frankel pokouší zahrát na vážnější notu, stává se z filmu klasické slzopudné a klišovité drama o otloukánkovi, který se stal hvězdou. Tvůrci zkrátka někdy na emoce a lacině dojemné momenty tlačí až moc a zákonitě je to kontraproduktivní. Konec je pak už jen přehlídkou nenápaditých klišé, která ale na někoho mohou dost fungovat. Naštěstí se povedlo klíčové obsazení, protože jak Corden, tak Alexandra Roach hrají velmi dobře a jsou oba veskrze sympatičtí, takže jim tak nějak podvědomě stejně divák drží palce. A zmínit se musí i výborný Colm Meaney, který si zemitého otce vyloženě užívá. Jen je škoda, že Potts je tu úplně nereálně adorován a nemá jedinou špatnou vlastnost, což úplně bije do očí a působí to hodně zvláštně. Ve výsledku je film ale naprosto neškodná žánrová jednohubka, která chvilku baví a chvilku zbytečně tlačí na emoce. Účel ale splní a to je hlavní. 60% ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Ten film by nepôsobil tak tuctovo a ten príbeh tak klišé, keby takýchto životných príbehov o lúzroch, ktorý "dobyjú" svet prostredníctvom talentových show, neboli vo svete desiatky. Pamätáte si koľko takýchto prípadov bolo len v našich talentových show? Že nie? Ich sláva je ako bublina, ktorá čoskoro spľasne. Ale keby natočili film o pánu Pátrovičovi, to by bola iná káva. To by som dal aj 5 hviezdičiek. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Film inspirovaný skutečností na motivy příběhu outsidera Paula Pottse, jenž se stal vítězem britské verze Superstar, i když jeho osobnost byla spíš pravým opakem, než jakou hledali. Především musím říct, že je to výtečně natočeno. Ač nejsem fanouškem podobných reality show, filmové zpracování mě strhlo a Paulovi jsem fandil. Samotný příběh je obdivuhodný sám osobě a tentokrát pochválím i dramatizaci na těch potřebných místech. Závěr, kdy jsou ve filmu použity i reálné prostřihy na porotu je skutečně silný. Životní šance je další z příkladu, kdy se outsider stane hvězdou a lidé občas podobné příběhy potřebují. Je ale dobré si uvědomit, že na jeden podobný příběh připadne několik tisíc neúspěšných pokusů. Přesto je filmové snění potřeba, dávám čtyři hvězdy a v rámci žánru nemám potřebu nic vytýkat. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Film to je prostinkej, ale svěží a dojemnej, nicméně tohle by si měl člověk občas pustit, když například klesá na mysli. Jednak je to nádherná hudba a druhak prostě nic není nemožný, když si čistá duše jde za svým snem. Paulovi už bylo skoro čtyřicet a už nevěřil, ale přišlo mu to nakonec naproti. Byl s manželkou v dluzích, šel z jedný šlamastyky do druhý a v podstatě neměl co ztratit, takže dojel v kvádru jak od armády spásy, medvídek s příšernýma zubama, dal Nessun Dorma tak, že se všichni posadili na zadek a zrodila se hvězda. Za touhu Paula Pottse zpívat ... 4*. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Životopisné filmy sú skvelé, len vždy ma zamrzí, keď tam nasilu pridávajú kopu vymyslených situácií, aby príbeh pôsobil viac dramaticky a zaujímavo. Ale aspoň, že tá kostra zostala taká ako má byť - teda až na to zbytočné preháňanie a prílišnú hyperbolizáciu. Životný príbeh Paula Pottsa okrajovo pozná asi každý, ale až po pozretí filmu som si prečítal o jeho živote viacej, aby som to vedel objektívne porovnať - pretože ten filmový príbeh sa mi zdal až moc neuveriteľný. Takže odhliadnuc od toho prekrúcania skutočností treba uznať, že film stál za to a pôsobil všestranne ako romantická komédia, dráma a miestami to išlo až do sfér muzikálu. No a Alexandra Roach, ktorá hrala Julz, mi prišla nesmierne sympatická - taká milá ozdoba celého filmu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • V scéne, v ktorej Paul spieva v britskej talentovej šou Britain's Got Talent (2007), vidíme skutočné zábery poroty a divákov. Pomocou niektorých šikovných úprav bol iba Paul Potts na javisku nahradený Jamesom Cordenom. (Laslo)
  • Vo filme nechýba Simon Cowell, porotca a autor celosvetovo úspešnej talentovej šou. (kacer4)
  • Filmovalo sa na autentických miestach vo waleskom Port Talbote, v Londýne či v talianskych Benátkach. (MikaelSVK)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno