Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gustavovi "Gu" Mindovi (Lino Ventura) se podaří utéci z vězení a po deseti letech života za mřížemi se vrací do Paříže, aby díky pomoci svých přátel začal v ústraní nový život. Jeho láska Manouche (Christine Fabrega) má však problémy se svým konkurentem Riccim (Marcel Bozzuffi), které vyvrcholí střelbou v její restauraci. Gustav jí pomůže a tím se opět dostane do gangsterského světa. Aby získal peníze, rozhodne se zúčastnit poslední veliké loupeže. V patách mu je jak Ricci, tak inspektor Blot (Paul Meurisse) a Gustav poznává, že po deseti letech ve vězení je velice obtížné najít druhý dech. (mortak)

(více)

Zajímavosti (6)

Policajt (1972)

  • Zatiaľ čo postava Alaina Delona, ​​komisár Coleman, skúma miesto činu, vidíme krátky záber na stenu, na ktorej je napísaných niekoľko mien, „Jef Costello“ (Samuraj), „Roger Sarthet“ (Sicílsky klan) a „Roch Siffredi“ (Borsalino). Sú to tri postavy, ktoré predtým hral Alain Delon. Objaví sa tam ale aj postava „Gustava Mindu“, protagonistu Melvillovho filmu Druhý dych (1966). (Arsenal83)

Samuraj (1967)

  • První scénář k filmu napsal Melville již v roce 1963 přímo pro Alaina Delona, který ale pro své povinnosti v Hollywoodu, a aniž by scénář viděl, tehdy nejprve odmítl. Teprve v roce 1967 se Delon, protože byl okouzlen snímkem Druhý dech (1966), zeptal Melvilla, zda by s ním nechtěl natočit nějaký film. (theSaint)

Reklama

Reklama