Reklama

Reklama

VOD (1)

Rybářské městečko Tickle Head chátrá a neprosperuje. Šance na záchranu se objeví v podobě výstavby továrny, která je však podmíněna nejenom konkrétním počtem budoucích zaměstnanců, ale především vlastním doktorem... Kdysi býval Tickle Head v Newfoundlandu hrdým rybářským přístavem, kde žili silní, stateční a důstojní lidé. Otcové vycházeli na lov brzy zrána a vraceli se za čtrnáct hodin, aby poskytli svým rodinám střechu nad hlavou a potravu na stůl. Lidé měli smysl života, měli záměr. Dnes je Tickle Head finančně zruinované a lidé utíkají za prací do města na pevninu. Avšak místní usedlíci, jako například Murray French, jsou příliš pohodlní na to, aby zvedli zadek z barové židličky a vydali se hledat práci do města. Místo toho vystojí dlouhou frontu na sociální podporu. Přitom právě oni budou muset rozhodnout o budoucnosti své rybářské vesničky, protože šance na záchranu tu je – vybudovat továrnu, která dá lidem trvalou práci. Vesničané budou muset taktizovat a přesvědčit mladého doktora Paula Lewise, aby se tu usadil. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

progression 

všechny recenze uživatele

Laskavá a pohodová komedie, která pohladí po duši. V malém rybářském městečku, kde "chcípnul pes" se rázovitý místní starosta (ve skvělém podání Brendana Gleesona) s tím pokouší něco udělat. Spousta laskavého, trpkého i černého humoru, "laskavé a odpustitelné lži", ale také mnoho námětů k přemýšlení. Výborná hudba i pěkné exteriéry a i když rozuzlení je trošku předvídatelné, díky nápadité cestě k němu, dokáže diváka plně zaujmout, rozesmát i dojmout. Spoiler : je zajímavé, že při scéně prvního hodnotného rybářského úlovku doktora "rybářského nadšence, ale amatéra" se mi vybavily Putinovy "úspěšné" úlovky historických středověkých karaf :-) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Miluji Murraye, miluji Tickle Head, ten malý přístav, který má ale velké srdce a o tom to celé je. Jen houšť takových vzácných komediálních perliček, které vykouzlí úsměv na tváři a zůstane tam po celou dobu stopáže. V dnešní době vulgarismů je to kumšt něco takového vytvořit, ale Donu McKellarovi se to podařilo na výbornou. Byla to naivní pohádka pro dospělé a já vůbec nehodlám rozebírat scénář, protože v mém případě to nemá smysl, když jsem se báječně bavila a smála zároveň. Těch úsměvných a příjemných momentů bylo mraky, ale myslím, že nejlepší způsob jak zjistit, jestli to cítíte také tak, je podívat se na ty človíčky osobně:-) K tomu báječná muzika, exteriéry......zapisovatelky telefonních hovorů, kriket, jazz....... ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jasně, že taková vesnice asi nikde neexistuje. Jasně, že tenhle film je tak trošku pohádka. Na druhou stranu, pokud na tohle všechno přistoupíte, překousnete trošku klišé a lehkou předvídavost, je tenhle film skoro jako balzám na duši. Naprosto se vším všudy. Od prvního, do posledního herce, od prvního, do posledního okna každé, malebné chalupy. Chce to jen na dvě hodinky vypnout a popustit trošku uzdu své fantazie. A já ji včera měl, bohudík. A za to a hlavně za tenhle fajnový film jsem opravdu, moc, moc, moc rád. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŘIPADÁM SI, JAKO BY MĚ POSLALI NĚKAM DO STŘEDOVĚKU…" /// Byla jedna prdel, kterou s rybama vopustilo i štěstí. Teď by v ní mohla stát továrna, ovšem… Doktor jako spása. Přípravy na příjezd a vlastně celej film vo snaze udělat z Tickle Head šťastný místo pro městem zkaženýho chlapa je… milej. Celá vesnice (vlastně přístav – pardon!) riskuje krk a reputaci pro úspěch ,,projektu“ a kecal bych, že jsem se 2x (3x, 4x) nahlas nezasmál. A i když se to zprvu nezdálo, vyklubal se z toho pohodovej film o prdelákově, kterej získal zpátky to co ztratil. Hrdost. A taky štěstí. (takže se kurva připravte na velkou dávku optimismu!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem starosta a neustále přemejšlím, kdo by mi pomohl tu naší prdel semknout. 2.) Jsem doktor a všichni mě serou. 3.) Thx za titule ,,wbali“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Byla by to velmi laciná komedie o tom, jak do přístavního zapadákova nalákat doktora. Vytvořit pro něj ráj na Zemi, aby už nikdy nechtěl odejít. Byla by, kdyby to bylo americké. Jenže ono to je kanadské, takže to má zcela lidský rozměr, místy možná až příliš přívětivý, ale ta roztomilost mi kupodivu skoro vůbec nevadila. Je v tom tolik nadhledu a nadsázky, že se ten cukr hladce rozpustí a zbude dosti povedená komedie, která fakt baví.80% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrci chtěli v hlavní roli Robina Williamse, ale nedohodli se pro hercův nedostatek času. (Terva)
  • Snímek měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Torontu 2013. (Terva)
  • Film měl původně režírovat Michael Dowse, ale nepohodl se s producentem Rogerem Frappierem pro jiný náhled na uměleckou stránku příběhu. (Terva)

Reklama

Reklama