Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (117)

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série - hrozný 4 hvězdy 2. série - horších 5 hvězd Srovnal bych to se Scooby-Doo Záhady s.r.o. Je to horší v rozvoji postav, ale záporáci (nemyslím skutečný lidi) jsou zde o dost lepší. Je to stejné v tom, že v první sérii se toho moc neděje a v té druhé se to o dost víc rozjede a má to velké finále. Jsou tu horší postavy než tam a podle mě, kdyby tu nebyla Mabel, tak by to byla dost nuda. Líbí se mi prostředí a průběh dílů. Je to i zábavné, ale když díl zábavný není, tak mě to docela naštve, protože je pak docela dost o ničem. Nejlepší postavy jsou Mabel a potom Wendy. Líbí se mi, že zde použijí i věc, která se objevila někdy v minulosti série (vystřelhák, záporáci…). Animace se mi líbí. VYHODNOCENÍ: DOKONCE I GORE SE V DĚTSKÉM POŘADĚ OBJEVÍ ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Nějako chvíli jsem si k tomu hledal cestu a byl to rozhodně spíš slabší 4* seriál, ale postupně to celé uzrálo a bylo skvělé, jak byla vykonstruovaná hlavní příběhová linka napříč celým seriálem. Drobné věci z mnoha různých dílů se postupně projevovali v dílech pozdějších a vše to působilo uceleně i když praštěně. Mable je skvělá i se svým zcela zbytečným vystřelovacím hákem a dohromady s Dipperem působí jako opravdoví sourozenci a i jiné postavy nezůstávají pozadu. Animace je opravdu specifická (v dobrém) a hodně hravá.Nejlepší z dílů asi ten s Boy Bandem. V české verzi škoda změny dabingu v průběhu seriálů, která rozhodně nebyla k lepšímu. 90% ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Léto skončilo a s ním i jedno z nejlepších, nejuvolněnějších, nejbláznivějších a nejroztomilejších animovaných seriálů americké výroby. Gravity Falls je taková správná dávka energie, která vám zvedne náladu a přitom umožní uronit slzu. Mrkněte na to, vžijte se do těchto 12 letých dítek, obdivujte třpytky a pořádně si to užijte. Stojí to za to ;-) RAINBOWS EVERYWHERE 92% ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Komentář píšu pár minut po shlédnutí posledního dílu. Jsem dojat, jsem smutný, protože je konec. Seriál jsem s přítelkyní sledoval zhruba týden. A celý tento týden byl pro mě jedním slovem nádherný, protože Městečko záhad je doopravdy dokonalým seriálem, který do sebe vcucl celé moje srdce. V tomto seriálu lze nalézt tolik nádherných motivů, symboliky, pravdy, radosti, lásky a dalších krásných skutečností, před tvůrcem Hirshem naprosto smekám. Každá epizoda měla svou kompozici, respektive výstavbu rozdělenou na roviny Mabel a Dippera, ve které se ukazuje jejich odlišnost i vzájemné propojení! Není to rozhodně jen mysteriózní pohádka pro děti, je to v mnohém ohledu velký příběh i pro nás dospělé, každý si v tom najde to své. Na tento nádherný týden, který tak rychle uběhl budu vždy rád vzpomínat. Nechal jsem se vtáhnout do světa Městečka záhad a spokojeně užíval jeho záhady a mystéria po celou dobu. Škoda, že to tak rychle skončilo. Děkuji za vše, dojali jste mě <3. 100% ()

Petra321 

všechny recenze uživatele

Spočiatku mi tento seriál prišiel divný. Bolo to ako nejaký horor pre deti. Napriek tomu som ho však dopozerala do konca a koncom som bola nadmieru prekvapená. Medzi prvou časťou prvej série a poslednou časťou druhej série je obrovský rozdiel. Od začiatku až po koniec je príbeh nasiaknutý tajomstvami a šiframi, ktoré musí niekto rozlúštiť. Avšak seriál nerozpráva len príbehy o tom ako dvojčatá odhaľujú tajomstvá Gravity falls, ale takisto hovorí a súrodeneckej láske. "V núdzi spoznáš priateľa." Nad poslednými dielmi tohoto seriálu sa naozaj treba hlboko zamyslieť. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (34)

  • Pravé jméno Dippera Pinese je Mason. (lil7minmin)
  • Quentin Trembley (Potrhlý poklad – 2012) oslovuje Dippera Roderick. Dipperovo skutečné jméno v seriálu ale nikdy nezazní. Dipper je ve skutečnosti přezdívka podle názvu souhvězdí (Big) Dipper, tedy velký vůz. Alex Hirsch si v dětství představoval různá souhvězdí na obličeji jednoho chlapce trpícího akné. (Myath)
  • Mezi první a druhou sérií bylo vydáno 5 krátkých mini-sérií a to "Dipper's Guide to the Unexplained", "Mabel's Guide to Life", "Fixin' It with Soos", "TV Shorts" a "Mabel's Scrapbook". (ManOfPhoenix)

Reklama

Reklama