Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (118)

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení to mělo být super, ale bylo to meh. Stačilo pár dílů a končím. Prostředí je moc hezké, ale všechno ostatní je cílené spíš pro děti. Netuším, jak to někdo z dospělých může sledovat, vždyť se to nedalo.  Zápletky, chování postav, prostě mám dost a můj čas je momentálně drahý. Být tak o deset až patnáct let mladší, tak bych to asi dal s klidem, ale takto fakt ne. 2-* ()

Detak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Disneymu moc povedlo. Úžasná tajemná fantasy-scifi pohádka v krásně malovaném světě prazvláštního Městečka záhad. Ve 40 dílech je pozvolna rozvinut silný příběh, který postupně z pozadí vystoupí do popředí ve druhé sérii, aby vše mohlo být završeno neskutečně úchvatným koncem světa (a nebo ne?). Vtipné a poutavé, od hlavních hrdinů Dipra a jeho sestry Mejbl, přes zlejdu Stena, pracovníky Súse a Wendy, až po zbytek městečka. Každý díl obsahuje hlody a opravdu nečekané scénky, že jsem se fakt dost nasmál. (12+, tj. bez sprostých slov) ()

Reklama

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Gravity Falls má několik zajímavých vlastností. Zaprvé to není tupý seriál. Zadruhé se v něm objevuje dobrý až lehce bizarní humor. Zatřetí si člověk zamiluje hlavní postavy. Začtvrté byl super nápad zakomponovat parádní šifry, které se objevují v každém díle. Zapáté dokáže kreslený seriál způsobit velmi nepříjemné pocity, když má (jako dítě bych se nejspíš podělal z Billa Cyphera nebo jeho poskoků...a to nemluvím o Shapeshifterovi. Jeho scény byly chvílemi vážně odporné). V seriálu jsou některá hluchá místa, ale potenciálu je využito velmi dobře. Doufám v další díly. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Moc, moc, moc pěkně se na to kouká. Pořád nějaké západy slunce, tajemné lesy, podzimní listí, starý dřevěný barák plný tajemství. Oproti dospěláckým svébytně ošklivým seriálům jako Rick and Morty nebo Bo Jack Horseman je to fakt krása. Postavy jsem si taky hned zamiloval a občas se u fórků smál nahlas. Ale co naplat - pořád je to seriál pro děti s jednoduchými zápletkami bez nějakého přesahu, takže sám od sebe to nezapnu. Občas je tam super dospělý fórek nebo nějaká roztomilá divnost (manotauři a multi-bear!), ale pro dospělého je to podle mě málo. Kdybych měl ale na něco koukat s osmiletými, je to jasná volba. EDIT: Lhal jsem, je to super. Tak jsem tím pohrdal, až jsem sjel první sezónu a zamiloval si to. EDIT 2: Omg, omg, omg, druhá sezóna je neuvěřitelná, miluju to, tolik dobrých nápadů, že to vystačí na pět jiných seriálů. První sezónu se GF hledalo, ale ve druhé je to smršť nerdy vtípků a postřehů o životě a skvělých zápletek. Alex Hirsch umí! ()

Miyamoto 

všechny recenze uživatele

Ač se už neřadím mezi náctileté, animáky nesleduju (mimo anime :D) a založením jsem od přírody drsňák (:D :D), jakmile jsem zaslechl o Gravity Falls, měl jsem takový ten pocit, že tohle bude "ono". A fakt, že jo. Už samotný úvod s únikem v golfovém vozíku je perfektní a Dipperův vypravěčský úvod skvěle navozuje tajemnou atmosféru (fakt jo, i když je to animák :D). No a dál už u máme hlavní sourozeneckou dvojici - podnikavého Dippera a střelenou a věčně veselou Mabel, kteří, po Dipperově nálezu tajemného deníku s číslem 3, začnou přicházet na to, že v Gravity Falls není všechno tak, jak se navenek zdá... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (34)

  • Seriál obsahuje množstvo skrytých odkazov a zakódovaných šifier, napr. v podobe rozhádzaných písmen vo vete. (GTS_PUNK)
  • Ve vyprávění Stana můžeme slyšet o lodi Stano'war. Stejně se jmenuje loď, která se objevila v epizodě Příšera z jezera (2012). (Doomcourier)
  • Mezi první a druhou sérií bylo vydáno 5 krátkých mini-sérií a to "Dipper's Guide to the Unexplained", "Mabel's Guide to Life", "Fixin' It with Soos", "TV Shorts" a "Mabel's Scrapbook". (ManOfPhoenix)

Reklama

Reklama