Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (120)

Detak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Disneymu moc povedlo. Úžasná tajemná fantasy-scifi pohádka v krásně malovaném světě prazvláštního Městečka záhad. Ve 40 dílech je pozvolna rozvinut silný příběh, který postupně z pozadí vystoupí do popředí ve druhé sérii, aby vše mohlo být završeno neskutečně úchvatným koncem světa (a nebo ne?). Vtipné a poutavé, od hlavních hrdinů Dipra a jeho sestry Mejbl, přes zlejdu Stena, pracovníky Súse a Wendy, až po zbytek městečka. Každý díl obsahuje hlody a opravdu nečekané scénky, že jsem se fakt dost nasmál. (12+, tj. bez sprostých slov) ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení to mělo být super, ale bylo to meh. Stačilo pár dílů a končím. Prostředí je moc hezké, ale všechno ostatní je cílené spíš pro děti. Netuším, jak to někdo z dospělých může sledovat, vždyť se to nedalo.  Zápletky, chování postav, prostě mám dost a můj čas je momentálně drahý. Být tak o deset až patnáct let mladší, tak bych to asi dal s klidem, ale takto fakt ne. 2-* ()

Reklama

Listyx 

všechny recenze uživatele

Vtipnej, dětskej, veselej, pěkně kreslenej seriál. Začla to sledovat dcera a mě to hned chytlo taky. Všechny postavy se za mě povedly, stejně tak i nosný příběh a většinou i příběhy, které naplňují jednotlivé dily. Extra povedený je hlavní záporák, za toho dávám soukromou 6*. Rozhodně jeden z nej v kategorii dětský animovaný seriál. Nějak mi vůbec nevadilo, že to už děcka shlídly asi 20x a jestě to asi párkát uvidim :) ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Gravity Falls je parádní seriálovou pohádkou pro děcka. Ačkoliv je tam tuna odkazů a narážek, které pochopí jenom dospělý, právě caparti si ta fantastická dobrodružství Dippera a Mabel užijí zdaleka nejvíce. Občas se povede nějaký ten vtípek a prostupující konspirační příběh má také slušný potenciál (viděl jsem 1. sérii). Dobrovolně si však zapnu seriál už jenom v případě, hodí-li mi někdo na krk nějakého harantíka. 3,2* ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Ako výstižnú charakteristiku seriálu možno nadhodiť pojem výnimočný - výnimočná animácia, ktorá určité má čosi do seba, výnimočná východisková zápletka a jednotlivé zápletky v rámci dejov - žiadne priblblé vyústenia a pod. , výnimočný humor s odkazmi na iné filmy a seriály. Perfektný dabing s Otou Jirákem trval približne do polky série a dovtedy platilo, že seriál prináša hromadu originálnych nápadov, vtipných slovných výmen, dobre zakomponovaných odkazov a prakticky všetky diely boli na tej istej úrovni. Od dielu Summerween nastupuje druhá časť s menej kvalitným dabingom, v ktorej sú sústredené všetky slabšie diely - Bezodná diera, Morský pán, Carpet Diem alebo Pterodaktyl - a jednotlivé zápletky už nemajú ten elán z prvej časti. Jediný diel, ktorý sa protiví klesajúcej tendencii je ten, kde sa konečne objaví Bill Cipher, to ešte uznávam. Som zvedavý, ako sa tvorcovia vysporiadajú so sériou čislo dva a ak sa im podarí vtisnúť seriálu podobný nadľahčený duch, aký bolo vidno v epizódach Lovci hláv, Gideon prichádza, 8 a poltý prezident alebo Zápasníci, tak nebudem váhať s návratom k plnému bodovému zisku. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (34)

  • Na konci každé epizody je vidět krátký, zdánlivě nesrozumitelný text nebo číslo. Po rozluštění je možné odhalit skrytý vtip nebo referenci na událost v díle nebo v některé z následujících epizod. Návod k rozluštění je ukryt v úvodních titulcích. Stačí si je pustit pozpátku a uslyšíte šepot, který prozradí klíč k rozluštění. Hádanka je v každém díle jiná. (Myath)
  • V štvrtej časti s názvom “Gideon prichádza“ ide Dipper za Gideonom do klubu, ktorého Interiér obsahuje červené závesy a čiernobielo vzorkovanú podlahu, čo je odkaz na seriál Mestečko Twin Peaks (1990). (unclejack)
  • Ve 3. epizodě 1. série s názvem „Headhunters“ lze okolo druhé minuty zahlédnout v otevřeném okně siluetu hlavního záporáka Billa Ciphera, který se však objeví až o mnoho epizod později. (Franta)

Reklama

Reklama