Reklama

Reklama

Bonnie a Clyde po italsku

  • Itálie Bonnie e Clyde all'italiana (více)

Obsahy(1)

Leo (Paolo Villaggio) a Rosetta (Ornella Muti) se náhodou potkají v bance. V tu chvíli do banky vtrhnou lupiči a vezmou je jako rukojmí. Když se jim podaří uprchnout, chce si Leo vzít i svůj kufřík, ale omylem vezme kufr s celým lupem. Druhý den se v novinách objeví článek, kde je Leo popisován jako chladnokrevný vůdce lupičské bandy. Takže po něm jdou nejen lupiči, kteří chtějí ukradené peníze zpátky, ale i policie. Rosetta se cítí jako Bonnie, ale Leo si moc jako Clyde nepřipadá. Nejspíš proto, že není zrovna švihák. To ale Rosettě vůbec nevadí. Je totiž tak krátkozraká, že nemá potuchy, jak vlastně její Clyde vypadá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Bragi66 

všechny recenze uživatele

Dřív nás to asi bavilo víc. Pár povedených, i když často předpokládatelných rozehrávek - třeba ten vzorkovník nebo scénka s koloťukem, ale často to dost dře. Komedie prostě stárnou. Z těch pradávných italských mohu doporučit třeba Bláznivá komedie (1990), Nástrahy velkoměsta (1984) nebo třeba filmy režiséra Maria Monicelliho. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

No není to doják? Villaggio se střetává s ženou svých snů, Ornellou Muti, v bance, když ji zrovna přepadnou lupiči a z dvojice udělají nedobrovolné rukojmí a posléze se situace začne ještě více zamotávat. Klasická italská bláznivá komedie, která musela být svého času se svojí náladou projetá milionkrát v mnoha českých domácnostech na VHSkách, komedie, jež nechaly vzniknout i třeba našim klasikám jako je Slunce, seno trilogie apod. Villaggio natočil tak 80 filmů a z toho tak 76 stálo za starou belu (ale já jich viděl jen pár). Jedním z těch pár sledovatelnějších je i tenhle, ale víceméně je to o tom, jak jednotlivé gagy fungují nebo ne (jako spíš o tom, jak dobrý je film jako celek - ale co je v něm), nevím proč mě vždycky tak rozesmívá, jakým způsobem je v těchhle filmech prezentováno to násilí, over the top zvuky jak z grotesky, násilné údery, nebo když někdo dostane něčím, tady mě třeba dostal moment, kdy Villaggio dostane výsuvným stolem v karavanu do koulí a nebo hned na začátku, když přibouchne dveřma hlavu gangstera - nemluvě o tom, jak ridiculous vždycky nacházím, že v jeho filmech je vše předražené (a je? nevím.) a je tam vždycky nějaký krátký dialog ohledně "Pane, můžu žít ze vzduchu?" "Tak dobře tedy". A je tu pár dalších typicky "zakřiknutých" momentů, on Villaggio ani jiné hrdiny hrát neumí, jak je řečeno ve filmu, zakřiklé, takže nic nového. V jeho podání je na tom ovšem něco, co děsně funguje. I přesto mě tenhle film minul tak o generaci a sledovat ho teď už není jako sledovat ho za totáče, současně se ale u máločeho nahlas rozesměju, jako se mi to stalo tak dvakrát-třikrát tady. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pamätám ešte československú premiéru i to aká to bola udalosť. Ako školáci základnej školy sme celý deň o ničom inom nerozprávali. Strašne sme sa na tom vtedy bavili, možno aj preto, že toho v tv veľa nešlo. Kúzlo 80-tych rokov pominulo, roky ubehli a aj O. Muti by gúľala tými škuľavými očami, keby vedela, že Rocky Balboa odvtedy vyboxoval štvrté, piate i šieste pokračovanie. P. Villaggio je stvorený na tento typ smoliarov a aj keď sa po toľkých rokoch smejem z iných vecí, ako keď som mal 8-10 rokov, stále sa to dá pozrieť. Objektívne skôr za tri, ale pridávam nostalgickú štvrtú za veselé spomienky na detstvo. 70%. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Protože jde o film bezmála 40 let starý, má i historickou přidanou hodnotu. A tím nemyslím jen to, že tady uvidíte jednu z nejkrásnějších žen osmdesátek. Pohled na italské sídliště evokuje socialistickou éru u nás a vidět třeba Florencii bez davů turistů...i to už je dávná historie. Je dost dobře možné, že jsem kdysi...tak před 35-ti lety tento film viděl, ale nepamatuji si ho, takže nemám nutkání přidávat mu díky nostalgii, tak jak se to v případě "komediální klasiky" velmi často stává. Některé filmy s Paolo Villaggiem jsou naprostý brak, ale to se naštěstí této komedie netýká. Ano, pořád je tady pár fekálních a infantilních fórků ve stylu pana účetního, ale to vyvažuje vcelku normální scénář a hlavně pak postava Rosetty. Je to tedy praštěná komedie s dějovou linkou a ne sada pospojovaných gagů. Takže za mě...já jsem spokojený. Pokud si chcete udělat italskou filmovou exkurzi do této doby, tak doporučuji Nástrahy velkoměsta, maléry pana Účetního a právě Bonnie a Clyde all´italiana. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ničím výnimočná súčasť filmovej komediálnej tvorby talianskej filmovej školy z osemdesiatych rokov minulého storočia. Skvelé gagy sa striedajú s hluchými miestami, a občas snaha o ďalšie fóry vyznieva tak trocha trápne. Ale až taká hrôza to nie je. Paolo Villaggio je tu v celkom dobrej forme a Ornella Muti, s úžastným dobovým image, tiež poteší. Krátkozrakú naivnú kočku Rosettu zahrala vtipne a roztomilo. Je to proste taká sympaticky afektovaná komediálna story o "Bonnie a Clyde po taliansky" (Bonnie e Clyde all´italiana). *** ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Ústřední píseň „Rhapsody“ nazpívala americká zpěvačka Bonnie Bianco v době, kdy žila v Itálii. (Faustka)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Rím, Florencia, Tarquinia, Greve in Chianti,Siena,Monterotondo, Anguillara Sabazia a Fiumicino. (dyfur)

Reklama

Reklama