Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thanatomorphose je francúzske slovo, ktoré znamená viditeľné znaky rozkladu organizmu spôsobené smrťou. Rovnomenný film sleduje peknú mladú dievčinu, ktorá sa jedného dňa zobudí a následne zisťuje, že jej telo hnije zaživa. (sochoking)

Recenze (132)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Po přečtení oficiálního textu distributora se má chuť vidět zajímavý film ještě zvýšila. Šlo jen o to, aby byl film udělán kvalitně a působivě. Mé hodnocení je víceméně průměrné, protože film splňoval mé podmínky do určité míry. Film měl dvě roviny a já si nejsem vůbec jistý, která měla být tou stěžejní. 1) Šlo o kvalitní obrazové ztvárnění komplexní hniloby lidského těla? 2) Šlo o něco víc - o nějaký psychologický a morální podtext? Každou chvíli jsem si tyto otázky kladl a dle mého názoru zůstalo vše na nějaké půli cesty. Anebo lépe - režisér si sám nebyl jistý, co chce divákovi nabídnout, a tak zkomponoval obě roviny. Tímto způsobem totiž nemusel být stoprocentně důsledný ani v jedné z nich, přičemž divák dostal jakoby vše. Rovina první se opírá o efekt a je na každém, jak se mu práce maskérů líbila. Já si myslím, že toto bylo zvládnuto dobře a dál není třeba se o tom rozepisovat. Rovina morální již za nějaký rozbor stojí. Dívka byla ztvárněna jako sexuálně dost promiskuitní. Střídala sexuální partnery, takže vlastně nežila slušným životem. Za což přišel trest v podobě celkového shnití těla. Jinými slovy řečeno došlo k celkovému rozpadu a rozkladu osobnosti. Toto mě ale trochu mrzí. Protože si myslím, že moralizováním chtěl jen režisér omluvit své choutky natočit extrémně nechutný film. Faktem je, že jsem čekal film spíš v lékařské rovině. Ano, mohl bych se podívat na internet nebo zhlédnout nějaký dokument. Já jsem byl ale zvědav na to, jakým způsobem se s tím popere pan režisér. Byl-li by film orientován lékařsky, byl by dle mého soudu apelem pro lidi, kteří nechtějí vyhledat lékařskou pomoc již při prvních, nepatrných, změnách na svém těle. Dle mého přesvědčení ale existuje mnoho lidí, kteří naopak běží za doktorem s každou hovadinou. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Kto videl najprv film Contracted,tak tento film sa mu páčiť asi nebude.Contracted je o moc lepší vo všetkých bodoch ale okrem nechutnosti tu zas vyhráva na plnej čiare táto dosť nepodarená snímka.V obsahu je že hlavná hrdinka je pekná ja sa s tým nestotožňujem a nebola mi dvakrát sympatická.Tento film hrá hlavne na nechutnosť a morbiditu.Rozklad tela je tu znázornený do najmenších detailov.Prakticky sa to celé odohráva v jednom byte a aj dialógov je tu poskromne.A nechce sa mi veriť že s tým nešla ani k doktorovi,to sa jej v tej chvíli zdalo normálne,že sa začala rozkladať.Ani tu som nedostal vysvetlenie prečo sa jej to stalo,a to jediné ma držalo aby som tento film nevypol o niečo skor.Nahoty tam bolo dosť,lebo hlavná hrdinka mala tendenciu chodiť po bite v Evinom ruchu,len keby bola aj sympatickejšia,tak hádam by sa dalo nato aj pozerať.P.S.Kto nevidel tento film ale ani Contracted,tak nech tento ani nepozerá,neoplatí sa strácať čas a pozrie si ten druhý ktorý je oveľa lepší a aj zo sympatickejšou herečkou. ()

Reklama

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle nemělo vubec žádnej smysl. Bylo to jenom kupení záběrů na rozkládající se ženskou, což prvotně nemusel být až tak špatnej nápad, ale muselo by to být pojato trošičku jinak. A tak vzniklo prodlužování děje dlouhejma záběrama, záběrama, kde není nic moc vidět, záběrama, kde se nic moc neděje a barevně ujetejma záběrama, u kterejch je sice sílená psycho hudba, ale jinak jsou zmatené a o ničem. Kolikrát jsem si všiml, že rozklad se často v různých scénách zdál mnohem menší, než před chvílí. Že se vše odehrává v jednom bytě, kterej je permanentně otevřenej... a že zavolat si záchranku nebo podívat se na sebe do zrcadla ji nenapadlo... no a proč ty dva týpky zabila, taky nevim. Prostě nemělo to vůbec žádnou logiku a tím se z toho stal film o ničem... PS: kdo chce vidět masturbující mrtvolu, ten si to možná užije. ()

FAITH.BABE 

všechny recenze uživatele

Skvěle podaný poselství publiku. Ta deprese, rozklad. Má to hloubku. I když rozhodně nejsem typ člověka co by si tyhle ,,artovky'' užíval, bavila jsem se. Jen to nemuselo bejt až tak tragicky loudavý. Spousta skvělejch humusáren, obzvlášť super ta scénka kdy si slečinka sere ve stoje na nohy rozložený střívka. Kvalita make upu a efektů, 50 na 50. V jednu chvilku profi práce, v druhou amatérismus. Každopádně víc takovejch prasáren, odvahu cenim a čtyřhvězda je na světě :) Jo a ještě bych zapoměla. Další plus za obsazení herců s tetováním :) ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Je mi zle! Chce se mi zvracet! Chce se mi brečet! Už to nikdy nechci vidět!!! Ale jsem na sebe hrdá, že jsem to dokázala dokoukat až do konce. Je to hnusnější než Srpski film, nikdy jsem neviděla nic nechutnějšího a celou dobu jsem jen hekala znechucením. Ta holka nebyla žádná modelka ani na začátku, ale byla pak čím dál hnusnější a hnusnější, padalo z ní kdo-ví-co.. V jedné chvíli jsem měla pocit, že jí snad vypadla celá děloha. A byla blbá, to rozhodně. Dávno bych si zavolala sanitku nebo se zabila. Ale trpět až do konce... Ta holka má koule! ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama