Reklama

Reklama

Peter Devereaux (P. Brosnan) je bývalý tajný agent CIA, co si užívá poklidného života ve švýcarském Lausanne do chvíle, než jej vyhledá jeho někdejší šéf. Ten jej přesvědčí, aby se vydal na další misi a z Moskvy eskortoval Nataliu Ulanovovou (M. Musliovic) – asistentku bývalého generála Arkadyje Federova (L. Ristovski) a horkého kandidáta na ruského prezidenta. Natalia je totiž ve skutečnosti agentkou pracující pro CIA. Té se podaří získat tajné informace z Federovova trezoru, které jej usvědčují z válečných zločinů v Čečensku. Netrvá to dlouho a Federov si této zrady všimne a chce ji dopadnout. Peter se k ní však dostává dřív než ostatní, ale během útěku je dle rozkazu zastřelena dalším agentem CIA a Peterovým bývalým žákem Davidem Masonem (L. Bracey). Těsně před svou smrtí stačí dát Peterovi usvědčující fotky a říct mu jedno jméno – Mira Filipova. O ní však nejsou žádné informace a jediný, kdo s ní byl v kontaktu, byla Alice Fournierová (O. Kurylenková). Peter se tak rozhodne Alice vypátrat, aby zjistil, proč musela Natalia – ve skutečnosti jeho utajená láska, zemřít. A aby toho dosáhl, je odhodlán se vypořádat se všemi, kteří mu budou stát v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (281)

honajz 

všechny recenze uživatele

Pár logických chyb by se našlo, ale celkově je to příjemný akční thriller z prostředí mezinárodní špionáže, kde si to Brosnan viditelně užívá (a nejen kvůli Kurylenkové). Akční scény a kecací jsou dovedně vyváženy, navíc ty akční jsou velmi solidně natočeny, bez zmatené kamery a zmateného střihu. Všechny propriety jsou použity, dává to smysl, navíc tak nějak možná i ty dohody mezi státy fungují (jen si nemyslím, že by jakýkoliv ruský prezident souhlasil se vstupem Ruska do NATO, i kdyby ho měla CIA úplně na drátkách). Výborná kamera, jakou by měl používat i Seagal, když točí své akčárny v Srbsku nebo Bosně. Velmi dobré lokace. Příjemné překvapení s lehkým, oldschool nádechem. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak tohle musim pochválit.Hodně mě timhle filmem Donaldson potěšil,je to taková vzpomínka na Brosnana v roli Bonda,protože vod doby,co se do Bonda nasral Craig,to pořád jde kvalitativně pomalu dolů.Film má celkem jednoduchou,přehlednou zápletku(čůráčci zase prskaj),neni to dětinský,prostě co vám budu vysvětlovat,líbilo se mi to,a distributorům bych se vychcal na jejich pracovní stůl.80%. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Americká studia zas neplatí scénáristům tak mizerný peníz, aby nemohli vymodelovat poněkud uvěřitelnější charaktery a důvěryhodnější příběh. Sledovat se November Man dá, ale z mé strany bez jakéhokoliv nadšení. Podobných historek americké akční filmy přináší každý rok 12 do tuctu. Brosnan si k stáru ještě zahrál suverénního ostříleného akčního mazáka, budiž mu přáno. Celkový dojem: 40 %. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Poctivá žánrovka s britským elegánem, který oprášil smoking, hlášky a zbraň a vydal se být zase jednou cool. Příběh neoslní ale ani neurazí, tahle hra stojí na postavách a ty se prostě povedly - November Man je šikovný, chytrý a hrozně fajn film. A takových je za ten rok překvapivě málo, tak si jich koukejme vážit. :) 4* (bonus points za luxusní teaser, který nestačí vidět jednou, ani dvakrát ale nejmíň desetkrát po sobě) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Brosnanova odpoveď na všetky oldschoolové comebacky. Možno sa nevrátil v takom veľkom štýle ako Arnie, či Sly, ale o to dôstojnejšie a poctivejšie. A nemenej razantnejšie dokazuje, že by s ním bolo počítať aj do Slyho postradateľnej partie. Spočiatku rutinná špionážna honba mačky s myšou sa premení na veľmi rýchlo a svižne ubiehajúci thriller s niekoľkými kvalitnými zvratmi, dobrou atmosférou a pomerne slušným rozuzlením. Cítiť chýbajúce doláre v rozpočte, zopár výbuchov navyše a kvalitnejšia autonaháňačka by filmu určite priniesla efektnejší look a ďalšou slabinkou je nevýrazný záporák. To ale vôbec neuberá veľmi pozitívne dojmy z filmu, ktorý je solídnym príspevkom ku špionážnym thrillerom, nechýba mu nadhľad a kvalitná dávka coolovosti v podobe arzenálu hlášok, bitiek a prestreliek. 80%. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Videohra, ktorú hrajú ľudia v kaviarni, je "Heroes of Newerth" od spoločnosti MOBA. (m.a.t.o.)
  • Peter Devereaux (Pierce Brosnan) jezdí ve Švýcarsku vozem Porsche 356B kabriolet. Vůz se vyráběl v letech 1949–1965. (sator)
  • Ve scéně v Moskvě, kdy Devereaux (Pierce Brosnan) likviduje agenty CIA z dodávky, používá po celou dobu pistoli zn. Sig Sauer, pouze v jeden okamžik, když střílí po řidiči dodávky, má v ruce pistoli zn. Glock. (JohnSmith)

Reklama

Reklama