Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wallace Avery je znechucen životem. Klasická krize středního věku - rozvedený, odloučený od mladičkého syna a nespokojený v lásce, se rozhodne udělat za svou minulostí tlustou čáru. Jako Arthur Newman se vydává na cestu do Terre Haute v Indianě, kde se chce stát profesionálním hráčem golfu v malém venkovském klubu. Z plánované cesty ho však vykolejí Michaela "Mike" Fitzgeralová. Ta brzy odhalí Arthurovo tajemství, stejně jako Arthur odhalí to její – Mike je kleptomanka na útěku před sebou samou. Láska kvete za každé situace a na cestě do Indiany pár nečekaně zjistí, že cizí životy mohou posloužit pro lepší pochopení těch vlastních. Rozvinou se bolestivá tajemství, vše začíná dávat smysl. Ale je opravdu možné začít znovu úplně od nuly? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (72)

castor 

všechny recenze uživatele

Zůstat doma, ti dva by se asi jen těžko setkali. On byl manažerem velké nadnárodní společnosti, pro rodinu přesto nulou. Vykašlal se na Wallace Averyho, a začal jinak. Ona ztratila sebe samu už dávno, teď se plácá od jedné postele na jednu noc k druhé. Filmů o hledání jsme tu už měli víc. Většinou se jednalo o látky, kdy se dva nečekaně potkali a rozvíjeli něco dosud nepoznané. Chápali slova, která ten druhý ani nevyřknul. Napadá mě například Ztraceno v překladu Sofie Coppoly i netradiční love-story Šílená/krásný. Touha utéct, zmizet, spálit, co zbylo. Debutující Dante Ariola vyprávění, které naštěstí není plné nekonečného řečnění, nesoustřeďuje jen na to vážné a důležité, ale předkládá i unikavé a navenek bezvýznamné okamžiky. Jenže z právě takových momentů beze slov by právě Coppola mohla složit státnice, zatímco Ariola se má ještě hodně co učit. Tu a tam jsme sice šikovně vmanipulovaní do nějaké zajímavé situace (obývání prázdných domů a vydávání se za jejich nepřítomné majitele), takže jsme zvědaví, co bude následovat. Kýžený efekt to však většinou nepřinese. Oba tuší, že se za několik dní zřejmě stejně rozejdou. Teď jsou ale tady. S pocitovou kamerou i příjemným klavírním doprovodem. Hrdiny nespokojené se svým životem naštěstí hrají výborní herci svých generací. Britové Emily Blunt a Colin Firth jsou typově přesní, škoda jen, že v téhle ozdravné cestě nemají větší oporu ve scénáři. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Bůh ví, že pro projížďku a ponocování po hotelech s Emily bych i svojí orezlou toyotku naučila střechu stahovat a bankovní konto růst, ale jakmile totéž provozuje s jakýmsi panem Newmanem, začínám se nudit hnedle, jak si ti dva poprvé hrknou a do konce už to nic nezmění a je to právě jen Ems, co mě drží nad vodou. 50% ()

Reklama

SimpanzJi 

všechny recenze uživatele

"Svatá dobroto, ty jsi tak nádherná," řekl Colin Firth a bylo vymalováno. Jelikož Wallaceovi život úplně neklape, za tři tisíce si nechá udělat nový údaje, přesnějc údaje člověka, který před dvěma lety zemřel. Jeho jméno, které si převzal Wallace, je Arthur J. Newman. Když se vydá stanovat k nějaké pláži, potká cestou motel, ve kterém se ubytuje. Tady právě potká Emily Blunt, se kterou prožívá zbytek děje. Emily mám rád, tady mi ale přišla taková nic moc. Nejlepší mi v poslední době přišla Na hraně zítřka, kde s Cruisem tvořili super dvojku. To se o tomto "komediálním dramatu" říci nedá. Ano, drama to bylo. Komedií bych to úplně nenazýval. Byla tam snad jedna hláška, které jsem se zasmál, a to, když se Arthurův syn zeptal jeho milenky: "A dělali jste to tady často?". Jediný náznak komedie. Jinak spíš romantika. To, abych se smál tomu, když Emily kouří Colinovi, a někdo tam přijde, tak to je trošku infantilní. No co no, prostě obcházeli byty, domy, asi víte, co tam dělali. A potom, když je tam někdo načapal, tak utekli. Nejvyšší vrchol komedie. Tedy aspoň podle "neznámého" režiséra Dante Arioly, který zatím jiný, než tento film, nenatočil. Jinak, hudba byla super, zvlášť na romantické scény se docela hodila. Scénář taky nebyl nejhorší. K tomuhle filmu se hodí to, co řekl Woody Allen: "Sex bez lásky je prázdný zážitek. Ale ze všech prázdných zážitků je to jeden z nejlepších". 22. 10. 2015 ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Utiecť ďaleko od problémov a začať nový život nie je tak jednoduché ako by sa na prvý pohľad zdalo, ale ak vám pri tom pomáha Emily Blunt tak nie je o čom. Na takú cestu by som išiel hneď a bez váhania. Škoda ale viacerých vecí vo filme, to že tempo filmu bolo pomalé by som odpustil pretože na Emilku sa dá pozerať nonstop ale to že nedokázali isť viac do hĺbky charakterov postáv, aby sme s nimi cítili smútok, bolesť i občasnú radosť mi vadilo najviac :/, pomalá hudba tomu dodáva navyše melancholický charakter takže zaradiť to do žánru komédia môže len masochista alebo dilino ... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Colin Firth zase raz po dlhej dobe vo svojej starej škatulke priposraného lúzra, ktorá zakotví v malomeste a prežíva tam nečakanú romancu s rovnakou lúzerkou ako je on. A napriek krátkej stopáži to je nuda k posrání. Nebavilo ma to ani sekundu. CZ dabing okrem dvorného hlavného dabéra je tiež katastrofa. 2/10. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v roce 2011 v Severní Karolíně včetně Raleighu, Durhamu, Wilmingtonu a Farmontu. (..Lucas..)

Reklama

Reklama