Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivní komedie: Na zámku, v němž je zřízeno učňovské rekreační středisko, je odhalen pokus o krádež vzácné starožitnosti. Učňové napomohou odhalení skutečných pachatelů a jejich pomahačů. Velmi naivní podívaná, která už ani není k smíchu. (oficiální text distributora)

Recenze (22)

hanagi 

všechny recenze uživatele

Natruc zdejšímu hodnocení se přikloním k nadprůměru, protože mě to bavilo nejen jako mladou holku, ale zábavné mi to připadá i dnes. Dokonce teď dokážu více ocenit strach a znechucení místního personálu nad změnou poměrů, které ve své době mělo zřejmě vyznít komicky. A kdo z diváku ještě neviděl zámek Červená Lhota, tak by si měl naplánovat pěkný výlet. Stojí to za to! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jasně rozdané karty už na začátku vyprávění posléze devalvují onu detektivní linii - vyšetřovatelé (kterým se zde stává kunsthistorik s patřičným kádrovým profilem) i diváci pak víceméně tuší, kterým směrem se bude ubírat pátrání. Staré myšlení bude poraženo a uvědomělí, příslušníci, pedagogové i učni, kterým občas nevadí vyvolávat nějakého toho ducha, se můžou směle vydat ke světlým zítřkům. S Rudolfem Deylem ml. zas a opět v čele! ()

Reklama

VN85 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem to viděl jako jedenáctiletý nějaký pátek večer na ČT1 na podzim 1996, když mi bylo 11. Tehdy jsem v tom ještě jako dítě nedokázal vidět tu ideologii a líbilo se mi to. Pak jsem to viděl znovu asi po dvaceti letech a pocity byly celkem dost odlišné. Ale dám tomu tři hvězdičky za tu dětskou nostalgii a ten krásný zámek Červená Lhota. Tam bych chtěl někdy přespat, bráchovi se to povedlo. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Spíš než detektivka je to thriller, který nese řadu romantických znaků dobrodružného lehce rodokapsového románu první čtvrtiny minulého století. Prvorepublikové prvky v poetice filmu stupňují napětí a vzrušení způsobem, který dnes budí spíše soucitný úsměv. Přesto bych tento film nezatracoval a spíše ho posuzoval v kontextu naší filmové tvorby třicátých let minulého století. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak skvělé kulisy, jednota místa, času a děje, tajemná legenda, hypnóza - a tak slabý výsledek! Ti kluci jsou na zabití a místo pochvaly měli za ničení cizího majetku dostat pár pohlavků. Vůbec všechny scény s tím klučičím internátem mne kdoví proč strašně iritovaly - zvlášť ten tlustý chlapeček s kulatou, holou hlavou, ten vypadal jak z ústavu. Už se ve filmu dělí na hodné budovatele a zlé milovníky starých pořádků, kteří by kradli jak straky. Ale Bezpečnost nespí! Zde ji tedy nahrazuje nějaký advokát v Deylově podání (jeho kombinační schopnosti daleko převyšují ty policistů) a dva zcela pitomí kluci, kteří jen mají štěstí a notné požehnání paní náhody ("Jé, o co jsem to zakopl?" - "Vrať to zpátky."), že se jim zrovna povede něco odhalit. A policisté jsou zde jen pro zápis a jednu honičku. Ona vlastně i ta samotná zápletka je strašně jednoduchá a vydala by na krátký film - je zde spousta hluchých míst a scén jen na vyplnění času, které zdržují děj, a nijak jej neposouvají. Je to vážně škoda, protože samotné atributy i lokace jsou naprosto skvělé - ale zcela laxně či vůbec využité. "Vsadili na špatnou kartu." Ach jo. ()

Zajímavosti (2)

  • Film bol natáčaný na zámku Červená Lhota. (dyfur)

Reklama

Reklama