Reklama

Reklama

Siberut

Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2012, 24 min

Obsahy(1)

Hluboko v močálovité džungli rovníkového pralesa leží svět zahalený v oparu kouzel a záhadnou tajemnou magií. Trojice kamarádů v dobrodružném cestopisném filmu čelí setkání s malárií, rituálnímu obětování a mnohým nečekaným nástrahám v jedné z posledních divočin naší planety. (Mezinárodní festival outdoorových filmů)

Recenze (6)

Oonika 

všechny recenze uživatele

Viděno v rámci festivalu Expediční kamera. Asi nejslabší film v rámci festivalu. Nic podstatného jsem se nedozvěděla, bylo to divně vyprávěné, celé to bylo dost hrané pro kameru. ()

Reklama

Queendom 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel. Jako amatérská dokumentace pro účely promítání doma v obýváku po návratu z cest docela dobrý, pro filmovej festival (viděno v rámci Expediční kamery) nedostačující. Nekvalitní obraz, špatnej střih, celková nevyváženost, komentář průvodce (a tvůrce) filmu působil někdy až legračně. Kdo chcete vidět kvalitní dokument podobnýho zaměření, doporučuju Pavla Barabáše. Ten si taky všechno dělá sám, ale aspoň to umí. ()

eltazar 

všechny recenze uživatele

"nezapomeňte tento film ohodnotit na csfd" hlásá text v upoutávce před filmem... tak tedy, mělo to být o kouzelnících, ale nemá to s nimi pranic společného (dva rituály při kterém se podřízne kuře neberu jako magii), celkově to vypadalo jako když kluci z horní dolní natočí video o tom, jak byli v jihovýchodní asii a plánují to pustit po návratu tetičce a stýčkovi... aspoň že to bylo tak krátké, delší bych to nesnesl. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Přes neprofesionální vznik film získal několik ocenění včetně toho nejprestižnějšího na největším filmovém evropském outdoor festivalu 10. MFOF, a to první cenu v kategorii cestopisný film, kde jsou jak profesionální televizní snímky, tak dokumenty amatérské. (911driver)
  • Film byl natočen s nulovým rozpočtem jako dokument z poměrně náročné expedice, kdy je v tomto typu cestování vzhledem k faktu, že člověk má problémy sám se sebou, natáčení trochu obtížnější. Oproti filmům s profi produkcí, které zaštiťuje zdánlivě jen jedno hlavní jméno, byl natočen a sestříhán pouze jednou osobou a nadabován profesionálním hercem. (911driver)

Související novinky

Filmový festival Expediční kamera 2013

Filmový festival Expediční kamera 2013

02.02.2013

Největší cestovatelský a outdoorový filmový festival Expediční kamera proběhne v únoru a březnu (6.2. – 31.3. 2013) ve více než 150 městech České republiky. Tento unikátní projekt Vám přinese 7… (více)

Reklama

Reklama