Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hyeong-Do je profesionálnym zabijakom pracujúcim pre spoločnosť, ktorá vystupuje pod menom Metal Trading. Na jednej akcii spolupracuje s dvadsaťročným mužom menom Hyun-Yi, ktorého po skončení akcie musí zabiť. Hyun-Yi ho žiada o láskavosť. Hyeong-Do návštívi domov Hyun-Yia, kde stretne jeho matku Su-Yeon. Su-Yeon je bývalá speváčka, ktorú Hyeong-Do v minulosti obdivoval. Pocity viny nad jeho krvavou minulosťou ho privedie k rozhodnutiu opustiť svoju prácu. Jeho spoločnosť to vníma ako zradu a Hyeong-Do sa stáva štvancom. (ČSFD)

(více)

Recenze (33)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NIKDY JSEM SI NEDOKÁZAL PŘEDSTAVIT, ŽE JEDNOU FIRMU OPUSTÍM. ŽE SE VĚCI TAKTO VYVINULI, JE LÍTO NEJVÍC MĚ, SAMÉMU..…“ /// Všechno to začalo darovanou vizitkou… Úklidová firma. To máte všelijaký čističe a zakázky, po kterejch musí zůstat čistej nejen vzduch, ale i podlaha. Hyeong má před sebou slibnou kariéru, ale co když by chtěl vystoupit z rozjetýho vlaku? Nebo… (se to stydím napsat…), co když ho z toho vlaku … Příběh je pomalej. V poklidu ukazuje co a jak, teda pokuď zrovna nemá bejt akce, i když u tý první si říkám: ,,no to určitě“. Ovšem, že bych se nudil – to ne. Možná proto, že Ji-seob So (pičo, dobrý jméno!) je sympaťák, možná kvůli tomu lehkýmu napětí, ale nejspíš kvůli tý akci, která hlavně v tý závěrečný půlhoďce, dělá z nonšalantního příběhu lehce thrillerovou záležitost. Fakt solidní nejen ruční práce, o který prozradit víc by byl nechutnej spoiler. Možná bude lepší napsat, že jsem tady nezaznamenal žádný debilní chování a že na korejskej film stopáž 96 minut …. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se seknout s uklízením. 2.) Zjistím, že na nasranýho frajera s nožem, furt nejvíc platí bouchačka. 3.) Thx za titule ,,majo0007“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Má to opravdu obrovské tempo na to, že 80% filmu jsou dialogy. A nedá se říct, že jsem se nudil, spíš jsem se nedokázal ponořit do příběhu, bylo mi jedno co se stane hlavním postavám a celkem to je předvídatelné. Na mně to působilo, jako plochej film, ale je to dobře zahraný a slušná akce tu nechybí, souboje jsou fajn i přestřelky, i když ty už působí docela amatérsky, zejména co se týče kamery. Hlavní hrdina je sice v pohodě, ale chybí mu charizma, zbytek obsazení je slušný. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Pomalu vyprávěná akční melodramata o profesionálních zabijácích, kteří poznají lásku a v důsledku toho začnou pochybovat o svém dosavadním životě mají zřejmě rádi ve většině asijských zemí (mimo Koreu třeba i v Hongkongu nebo jižní Indii). Company Man je očividně nízkorozpočtový a nepříliš ambiciózní film (nepříjemně digitální estetika daná pravděpodobně levnější kamerou, slabé CGI efekty), jenž je však zajímavý tím, že zmíněné otřepané schéma inovativně rozšiřuje o společenskou kritiku - prohnilá mafiánská organizace, v níž působí hlavní hrdina se totiž skrývá za masku dobře fungující seriózní organizace a její činnost je prostoupená "korporátním přístupem". ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jo tak tenhle korejskej akční kousek se PŘESNĚ hodil do mého vkusu a nálady ten den, kdy jsem ho skoukl. Scénář je pro Jižní Koreu naprosto šablonovitej a vychází již z kultovního A Bittersweet Life (2005). Tomuto skvostu se sice rovnat nemůže, ale desítkám gangsterek z této země, která je chrlí, je rozhodně jednou z nejkvalitnějších provedením akčních scén a i tou přímočarostí, kdy si divák s úsměvem polovinu stopáže libuje a pohrává s myšlenkou (" ... však on si vás všechny ten týpek nakonec stejně podá ..."). A podá ... neměli ho nasrat. Za zmínku stojí jednak špičkové osobní souboje a vychytávky při nich, kdy jsem fakt valil oči!! Souboj ve starý loděnici, souboj na dálnici (před tím v autě ...), souboj s hlavním osobním strážcem bossáka - vše na jedničku s hvězdičkou!! Korejci neumí osobní souboje tak dobře, jako jejich Hong Kongští soudruzi, ale tady se fakt vytáhli!! No a závěrečný masakr, příprava na něj až se samurajskou disciplínou a odhodláním a vystřílení firmy, kde padaj chlapi, ženský a člověk netuší, co se zrovna následující minutu odehraje, pecka!! Prostě bylo mi jasný o co jde a co dostanu. Těšil jsem se na to a dostal jsem to v nejméně dvakrát lepší akční choreografii, než jsem čekal. A v tom já si libuju !!! Po DLOUHÉ době u mě Korea 5* !!! ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Taková asijská variance na Jasona Bournea. Zabiják, odpadnuvší od 'firmy', což mu firma nemůže odpustit, zrazen a následně jdouc firmě po krku. V podstatě tu není klaďasů, takřka všichni jsou záporáci, ale hlavní postava má vývoj a cíl. Dobře zvládnutá akce, která i dobře to vypadá, kamera se povedla a i hudba seděla k tomu, co se dělo na obrazovce. Překvapení, spokojenost. Ačkoliv nejde o žádný inovativní scénář, zpracování a výsledek jsou kvalitní. Pomalu vyprávěné, ale gradující a dobré. A rozumná délka 96 minut tomu také pomohla. Díky posílám do JIžní Koreje. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama