Reklama

Reklama

Cesta domů

(festivalový název)
Krátkometrážní / Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2010, 8 min

Režie:

Dave Sowerby

Obsahy(1)

Pro Skota Dannyho MacAskilla, jednoho z nejlepších freestyle trialistů světa, je Cesta domů znovuobjevováním krás a terénů domovského ostrova Skye a městečka Dunvegan, kam se se svým kolem po mnoha letech vrací. Vizuální dokument plný úžasných lokací, kde Danny na svém kole předvádí neskutečné umění, jako by gravitace neexistovalala a kreativita byla jeho nejlepším parťákem. (Mezinárodní festival outdoorových filmů)

(více)

Recenze (5)

smirdik 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto na expediční kameře. Nutno vytknout umění Dannyho aj kamery. Perfektní záběry a kratší vzpomínka na loňské lyfe cycles. ()

Reklama

Destinytte 

všechny recenze uživatele

Snímek jsem měla šanci vidět ještě s Halo effect na festivalu "Expediční kamera". Byla to krásná podívaná s dobrou hudbou. Danny všechny triky prováděl s takovou jistotou, samozřejmostí a lehkostí.. ()

Oonika 

všechny recenze uživatele

Viděno v rámci festivalu Expediční kamera. Líbil se mi styl, jakým to bylo natočené. Nejsem úplně fanoušek, ale podívaná to byla moc pěkná. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Cesta domů trpí v podstatě těmi samými neduhy jako Art of Flight nebo Life Cycles, ale má tu výhodu, že netrvá 80 ani 47 minut, takže nesklouzává do stereotypu a nestihne začít nudit. Jízda a triky působí v podání Dannyho MacAskilla jednoduše a přirozeně, až člověk nabývá dojmu, že by to vlastně zvládnul taky. Po vystřízlivění je ovšem třeba si přiznat, že na některých překážkách bych měl problém se udržet na mých dvou vratkých nohou a ne na kole. ()

Galerie (2)

Související novinky

Filmový festival Expediční kamera 2013

Filmový festival Expediční kamera 2013

02.02.2013

Největší cestovatelský a outdoorový filmový festival Expediční kamera proběhne v únoru a březnu (6.2. – 31.3. 2013) ve více než 150 městech České republiky. Tento unikátní projekt Vám přinese 7… (více)

Reklama

Reklama