Reklama

Reklama

Půjčovna masa

(seriál)
  • USA Altered Carbon
Trailer
USA, (2018–2020), 15 h 36 min (Minutáž: 43–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hrají:

Martha Higareda, Joel Kinnaman, James Purefoy, Stephanie Cleough, Ato Essandoh, Byron Mann, Andre Tricoteux, Matt Frewer, Renée Elise Goldsberry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Po 250 letech strávených v hibernaci je oživený vězeň, který si může vydobýt svobodu jediným způsobem: musí zjistit, kdo je vrah. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (245)

Cedr 

všechny recenze uživatele

/Moc povedená adaptace se skvělým lookem, nezastavitelným tempem (aspoň do té doby než nastoupí tuna roztahaných flashbacků) a povedenou akcí, která si opravdu nebere servítky. Krom tragicky prkenné Marthy Higareda fajnové obsazení. V závěru to kapku ztrácí dech, nicméně akce a solidní story pozornost plně udrží. 9/10 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Pochmurná scifi z budoucnosti lidstva, tak trochu ve vizuálu Blade Runnera, téma měnění těl, otázky, co je lidskost člověk, syrové, naléhavé, otázkou je, zda přemíra násilí a sexuálních scén nepůsobí někdy zbytečně samoúčelně rušivě, hlavní hrdina Takeshi Kovacs (Joel Kinman) vzpomínající na povstání proti nesmrtelnosti nemá chybu, stejně tak jeho smrtící sestřička Dichen Lachman, velký prostor pro sebe urvala mexická herečka Martha Higareda jako buldok detektiv Kristin Ortega, fakt schopná, nejen kočka pro fanservis. Série se celkově pohybuje spíše v akčním, než detektivním žánru, ale flashbacky umně udělané, nenudí a děj pádí jako splašený kůň. Seriál má rozhodně hutnou atmosféru, umí vtáhnout, docela bych se nezlobil na návrat do tohoto univerza... Třešničkou na dortu je pak James Purefoy jako zhýralý met Laurens Bancroft. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotím už po dvou dílech celek, protože nemám strach, že to časem zněním. Děj super, obsazení na jedničku, vizuál luxusní. Jsem ráda, že se adaptace ujal Netflix, protože jinak by výsledek byl čajíček pro malý děti před spaním. A to ne! Ale na druhou stranu jsem ráda, že seriál není přesně podle knihy. Asi by odpadlo dost sledovatelů. Kdyby ne, stala by se z toho jednohubka. Jenom nevím, jaká varianta je správnější. A taky musím zmínit znělku. Super :) ()

koxin 

všechny recenze uživatele

Odvrácená stránka nevyhnutelného technologického vývoje a jeho následků v zbořených základech dnešní společnost. Je neskutečné, kam až tvůrci zašli. Altered carbon dokazuje, že není nutné vidět stříkat krev a vnitřnosti téct, abyste znechutili diváka. A v takovémto světě o to lépe vynikne láska, která příběh od začátku pohání, ač vám to ukážou opatrně až v pozdějších epizodách. Doufejme, že se případné další série s vyšším budgetem neodchýlí a neudělají z toho pouze efektovou záležitost, byť třeba za pořádný soundtrack bych byl rád. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Takhle dokurvit a převrátit naruby zajímavou knižní předlohu, tomu říkám umění. Působivý bladerunnerovský vizuál chcípl na pochybný konstrukt seriálových tvůrců. Dejme tomu prvních 5, 6 dílů ještě cajk (ale musel jsem si šroubovákem vyšťournout z hlavy tu knížku), od 7. dílu šel celý příběh do totálních sraček. Jak to začalo zajímavě, skončilo to jako hloupý, nesmyslný a přepálený béčko. Showrunnerce prosím vyměnit stázi! ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • Město, kde se seriál odehrává (Bay City), je původně San Francisco. (UncleMorty)
  • V seriálu je lidská rasa sjednocena pod tzv. Hvězdný Protektorát Spojených Národů, který utvořil ze všech lidských kolonií ve vesmíru jednotnou říši (republiku). (Tomas_TM)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

30.07.2018

V čerstvě oznámené druhé řadě kyberpunkové sci-fi Altered Carbon od Netflixu se v hlavní roli vojáka Takeshiho Kovacse nově objeví herec Anthony Mackie (Captain America: Občanská válka, Detroit). Ten… (více)

Netflix a hvězda bojových umění

Netflix a hvězda bojových umění

01.07.2018

Netflix si objednal akční sci-fi seriál Wu Assassins s hvězdou bojové série Zátah Iko Uwaisem. Scénář k novince napíše John Wirth (Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Falling Skies), o režii první… (více)

Barbar Conan míří do televize

Barbar Conan míří do televize

06.02.2018

Amazon dal před pár měsíci najevo, že si hodlá sehnat vlastní Hru o trůny. Krokem číslo jedna byl nákup televizních práv na Pána prstenů, z čehož se má ukuchtit prequel slavné filmové trilogie. Krok… (více)

Reklama

Reklama