Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Farscape

Farscape (1999)

Jeden z nejlepších (pravděpodobně nejlepší) sci-fi příběhů, s jedním z nejpřehlíženějších famózních herců v hlavní roli. Ben Browder opravdu ukazuje, jak se hraje. A ostatní herci nejsou opodál, i když je většina z nich nerozeznatelných pod nánosem make-upu. Chápu časté výtky, že masky vypadají směšně, a opravdu, ony vypadají. Na prvních dvou sériích je zkrátka znatelný mizivý rozpočet seriálu, který ale plně nahrazují perfektní příběhy snad ve všech dílech (osobně si pamatuju jeden slabý díl za 4. série). Navíc se od třetí série již astronomicky zvyšuje kvalita masek i vizuálních efektů a vynikající závěrečný film už vypadá jako komornější Star Wars. Kvality FarScape jsou pro mou osobu jistotou už jen z toho důvodu, že se nestává každý den, aby mě film/seriál po svém skončení dojal k slzám, a - to podotýkám - slzám štěstěny dámy a pánové, ne kvůli úmrtí jedné z postav. P.S. Přesun ústřední dvojice do Stargate SG-1 byl od jejích tvůrců vážně dokonalý tah, jen je z hlediska jejich úžasné chemie škoda, že tam se Claudia má k jiné postavě:)

Battlestar Galactica

Battlestar Galactica (2004)

Po dvou shlédnutí kompletního seriálu můžu říct, že je jediný svého druhu. Atmosféra je jeho alfou a omegou. Celou dobu jsem měl pocit, že tohle by se vážně jednou mohlo stát. (kdo by se divil, při způsobu, jakým byl seriál zakončen). Osobně nemám, co bych BSG vytkl (možná dodám poznámku, že první dvě série mě bavily výrazně víc až při druhém shlédnutí, přiřknul bych to k většímu sžití s postavami, jež může být ze začátku obtížné, neboť - alespoň já ano - nevíte, komu vlastně fandit.)

Hvězdná brána: Atlantida

Hvězdná brána: Atlantida (2004)

Skvělý casting, kreativní příběhy, a oproti takovému Star Treku má Stargate: Atlantis velké kouzlo v tom, že zdánlivě i pro hlavní dějovou linku "nedůležité" díly vždy alespoň něco málo přihodí do celkového toku událostí. Ano, je to naivnější a ano, scénáristicky je to v podstatě okopírovaná SG-1 (co se týče ústředního týmu - hláškující velitel, cizinec, vědátor a zvíře)...ale ty neuvěřitelně cool postavy je tak příjemné sledovat, že je to vlastně jedno.

Generation Kill

Generation Kill (2008)

Then again, the world wouldn't have to deal with the prospect of you returning to your cretinous daughter-fucking trailer-park red-state shithole and producing mutant, whiskey tango, scrotum-faced, bucktoothed, zit-exploding progeny... Prostě gold.

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Jelikož žeru válečný filmy už od útlýho dětství je tohle pro mě prostě desihodinovej orgasmus. Bezchybně ztvárněno.

Angels of Death

Angels of Death (2021)

Konečně něco pořádného ze 40K a že to tentokrát stojí za to. Škoda slabšího sound designu, vizuálně je to poezie.