Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Bagdád, Irák 2003. Mise: nejasná. Nepřítel: nezjištěný. Délka mise: neznámá. Členové 1. rozvědky námořnictva nemohli předpokládat, co se v průběhu oněch prvních čtyřiceti dnů války v Iráku stane. Na každém kroku se potýkali s nedostatečnými zásobami, frustrací z nekompetentního velení a pochybnostmi o smyslu celé mise. Otevřený, zasvěcený pohled na výsledek moderní americké války byl natočen podle bestselleru Evana Wrighta v produkci Davida Simona a Eda Burnse, kteří se podíleli i na vzniku kriticky oceňovaného seriálu HBO The Wire. Generation Kill je nyní podobně úspěšnou sedmidílnou minisérii z dílny HBO Films. (Magic Box)

(více)

Recenze (287)

Alementina 

všechny recenze uživatele

Lahudka. Nemam, co vytknout. Srovnání s Bratrstvem neohrozenych je skutečně na místě a navic je to nadherny srovnani, jak na tom jsme o 60 let pozdeji. To, co filmu nekteri vycitaji (malo akce, malo dramat, zadna atmosfera, zajimava dejova linie) je uplne bezpredmetne. Tohle neni o tom se pobavit nad akcnosti ci uzasnymi triky. A tem, co vyzdvihuji BN nad GK bych jen chtela pripomenout, ze BN narozdil od GK vedeli a verili tomu, za co a za koho bojuji. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hodně vrstevnatá a důležitá výpověď.. Z komentářů je zřejmé, že dost lidí nepochopilo co ta minisérie vypráví. Fakt že je to celé o válce, ale, že ta válka jakoby postavám i divákovi protéká mezi prsty.., že psychopat i rozumný chlap tvoří jednu nedělitelnou množinu.., že managment sraní je tady výš než psychologický rozbor jednotlivých charakterů (který ostatně není možný, protože tady se individualita ztrácí v genericky testosteronové smečce).., že bez ohledu na úmysly se vždy vše zesere až na rovinu válečného zločinu.., to všechno je na hony vzdálené patriotickým piedestálům typu Bratrstvo Neohrožených, apod. Generation Kill neukazuje velké, dojemné hrdinství. Ukazuje zmar, nekompetenci, chaos, ambice válcující zdravý úsudek, zločiny kryté  za hodnosti a prapor osvobození, zdrcující nehody, tragické přešlapy, frustraci, nudu, absurdní buzeraci. Generation Kill vypráví příběh chlapů co byli připraveni být hrdiny ale skončili jako ztracení žoldáci co nedostali šanci udělat jedinou dobrou věc. ()

Reklama

Žralok 

všechny recenze uživatele

Tato sedmidílná minisérie produkovaná HBO Films sleduje osudy jednotky průzkumné čety Amerických mariňáků. Během prvních čtyřiceti dní operace Irácká svoboda. (Americká invaze do Iráku roku 2003). Očima reportéra Rolling Stones, Evana Wrighta. Který se této invaze zúčastnil jako novinářský válečný dopisovatel a roku 2004 své zážitky sepsal v knize. Tato sloužila jako předloha. V některých rolích vojáků můžete vidět skutečné mariňáky kteří se těchto bojů zúčastnily a hrají zde samy sebe. Opravdu surový pohled na současné válečnictví. Na to jak se vojáci museli potýkat s nedostatečnou výzbrojí, výstrojí. Nekompetentním velením důstojníků s celkem nejasnou a neustále se měnící strategií boje. ()

eJacques 

všechny recenze uživatele

...První díl povedený jako hrom, asi proto, že seriálů s touto tématikou moc (žádný) není... Seriál se tváří realisticky, ukazuje bandu amerických "soldžrů," kteří v táboře jen sprostě nadávají a zesměšňují Iráčany... V terénu se v nich ale probouzí lidskost a s iráckými uprchlíky, kteří mají za svými zády "smrtící komanda"... Téhle proměně ale moc nevěřím (i z vyprávění kámoše co tam byl), proto jen 4*, uvidíme... Tak po shlédnutí všech 7 dílů názor neměním, z hulvátů se nakonec přece jen staly lidské bytosti, které si uvědomily, že celá ta válka je k prdu a že namísto, aby osvobozovali, jen přilévají olej do ohně... Doporučuji, velmi zajímavé... P.S.: A kdo to tady srovnává s Band of Brothers, tak je úplně mimo, tahle věc je o něčem úplně jiném... ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Téma války (ať už je to jaká chce) nevyhledávám. Ale Generation Kill je jedna z nejlepších věcí, které jsem viděla. Také mne to svádí porovnávat s The Pacific, ale to nelze... nakonec bych psala jen spoustu zbytečností, protože oba seriály jsou o něčem úplně jiném. Nejen o jiné válce, ale i o jiných charakterech a událostech. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení probíhalo přes šest měsíců v Jihoafrické republice, Mozambiku a Namibii. (Dzegr)
  • Humvee 1. průzkumného oddílu byly vyzbrojeny buď granátometem Mk. 19 nebo těžkým kulometem Browning M2 ráže .50 BMG. (c.tucker)
  • Eric Kocher nehraje v seriálu sám sebe jako Rudy Reyes, ale ztvárnil postavu zbraňového seržanta Riche Barretta. (c.tucker)

Reklama

Reklama