Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Bagdád, Irák 2003. Mise: nejasná. Nepřítel: nezjištěný. Délka mise: neznámá. Členové 1. rozvědky námořnictva nemohli předpokládat, co se v průběhu oněch prvních čtyřiceti dnů války v Iráku stane. Na každém kroku se potýkali s nedostatečnými zásobami, frustrací z nekompetentního velení a pochybnostmi o smyslu celé mise. Otevřený, zasvěcený pohled na výsledek moderní americké války byl natočen podle bestselleru Evana Wrighta v produkci Davida Simona a Eda Burnse, kteří se podíleli i na vzniku kriticky oceňovaného seriálu HBO The Wire. Generation Kill je nyní podobně úspěšnou sedmidílnou minisérii z dílny HBO Films. (Magic Box)

(více)

Recenze (287)

H34D 

všechny recenze uživatele

Generation Kill rozpracovává koncept Mariňáka, ale díky většímu časovému prostoru může zajít ještě dál, co se týče technických detailů (slušný rozpočet), funkce, běhu a organizace moderní armády. Taktická plánování, nevybouření vojáci, povětšinou nemožnost zapojit se do "vysněné" akce, to vše je velice autentické, až dokumentárně pravdivé, ale jako drama je seriál o poznání méně působivý než např. Bratrstvo Neohrožených, kde zkrátka více akčnosti a tím pádem úzkosti a sepjetí mezi "bratry" hraje svou roli. Nevyžaduji více akce, ale vyžaduji více dramatického materiálu, postavy z větší části mluví "o ničem", charaktery nejsou vyprofilovány víc, než by zvládl dvouhodinový film a i když je to počin kvalitní, v pár místech mu chybí šťáva. 7/10 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Alright boys, let´s earn some money!, aneb osmihodinový příběh jedné roty, co se ve válce kouše nudou a přes den si při nezáživných etapách přesunu ve zrezivělých humveech zpívá písničky (nejen) Avril Lavigne. Normálně mám tendenci vyřadit BoBa z mojí seriálové TOPky. Generation Kill je válečným seriálem, ve kterém se sice zase tolik nestřílí, ale oči od něj jdou odtrhnout hůře, než ze slavného desetidílného skvostu produkovaného Spielbergem a Hanksem (7 dílů za 28 hodin). Vždy jsem si myslel, že válka je utrpení, smrt a akce. To do nás hustí Hollywood a nejmodernější FPS na PC. Jenomže válka je jenom mizérie, smrad, a docela nuda. A sem tam nějaké hlášky mezi kamarády mariňáky. Únava, velitelé s IQ pouštního velblouda a samé mrtvoly. Duo Cellan Jones & White mi otevřelo oči: po téhle realistické (čemuž opět pomáhá absence jakékoliv hudby) Irácké sondě do života obyčejných vojáků už žádné válečné filmy nebudou jako dřív, vše je jen sprostým klamem, který se chce zavděčit divákovi a vydělat nezbytné chechtáky. HBO ale z lidí idioty nedělá - ukazuje, jak to ve skutečnosti chodí, a metá překvapeným divákům hrsti rozpáleného písku do obličeje... OSCAR MIKE! ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Vysoko kvalitný vojnový sedem dielny seriál z blízkeho východu. Putovanie Irakom až do Bagdádu bol skvelý zážitok na zopár večerov. Akcie je povedal by som, že skôr pomenej ale rozhodne je zvládnutá na výbornú. Digitálne efekty sú využité s rozumom a mierou. Natáčacie prostredie skvelé, réžia sa celkovo vyznamenáva. Dialógy sú na tom horšie, nie že by priam vadili , ale niekedy sa vojačikovia hrali na príliš veľkých drsňákov. Ich reči boli miestami neznesitelné, hlavne jeden vojak z jednotky to už naozaj preháňal. Nemám rád takých kecálkov. Ale keď prižmúrim oko nad zopár negatív, tak určite to je skvelá záležitosť, ktorú môžem len doporučiť. 84% ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál si zaslouží pěti hvězdičkové hodnocení. Natočený je opravdu skvělě, a ve filmu vládne perfektní atmosféra, kdy se divák naprosto vžije s herci. Vše působí velice reálně, a skvělá hudba tomu taky dodává patřičný efekt. Za mě, zkrátka i když nejsem bůhvi jaký fanoušek tohodle žánru, dávám plný počet. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Od Generation Kill nesmíte očekávat velkolepé válečné drama ve stylu Bratrstva neohrožených, či The Pacific, ale ironický, téměř dokumentární pohled na dnešní způsob válčení, který ve skutečnosti nepotřebuje perfektně vycvičená komanda, která stojí miliony dolarů, ale přesto jsou mariňáci posíláni do boje po desetitisících. I když jim nehrozí tak velké nebezpečí smrti, tak se na nich i přesto projeví syndrom války, který je psychicky sžírá. Seriál je proto založen především na postavách a jejich rozdílných charakterech. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (18)

  • Další pohled na akce 1. průzkumného praporu v Iráku při první rotaci jsou memoáry Nathaniela Ficka, Těsně vedle (JOTA 2008). Fick velel první četě roty B. V seriálu ztvárněn Starkem Sandsem. (CHIMarty)
  • Černošký kaplan v epizodě "Combat Jack" má místo tradiční purpurové štóly (šál) štólu maskovanou v kamufláži 3-color Desert. (c.tucker)

Reklama

Reklama