Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 1

VOD (1)

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život.
Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (142)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý film, který se však nedokáže rozhodnout, který žánr bude zastupovat. Ze začátku se tváří jako drama z válečného prostředí proložené černým humorem, avšak později se z toho začne stávat thriller a vůbec se tu střídají všechny možné žánry. To by rozhodně nevadilo, ale největší problém je v tom, že film začne poměrně brzy ztrácet dech a nezachrání to ani sympaťák Gere. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Celkem koukatelné, ale nesmím zapojit mozek. Pokud to udělám, ....a sakra, už se to stalo..... takže klišovité, povrchní, laciné a nechutně americké. Ideologická propaganda o hodných muslimech a děsuplných krutých srbech. Ne, opravdu nebudu sympatizovat s američany a jejich humanitárním bombardováním, s jejich pomocí muslimům, ne ve světle dnešních dní. Dávno se vědělo, že ihned po smrti Tita se Jugoslávie rozpadne na několik států. Přišlo to až za deset let a kdoví, možná že by se to bez "laskavé pomoci" CIA ani nestalo. Ale jakýsi zájem na válce tu byl a z pohledu roku 2017 už víme, jak ve světě působí slavné USA se svým slavným NATO. Takže fokof, ideologická fraško. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Zajímavej snímek, kterej dělá ještě zajímavější to, že to je pravděpodobně podle pravdy. Ono je to na tom vlastně to nejzajímavější. Autenticita Bosny je podle mě autentická dost (až na všechny ty anglicky mluvící občany). No prostě všechno, co se dozvíme na konci ve žlutejch titulkách, mělo zůstat tak jak bylo a ne tak, jak to změnil scénárista (Diane Krueger jako ta ženská, co jim pomáhala by byla mnohem autentičtější jako chlap. Když chtěli tvůrci aspoň jednu ženskou, která měla mužské diváky navnadit, tak ji měli dát radši na tu jachtu). No ale jako celek mě to bavilo a ta hláška o Bin Ládinovi na konci - nezbývá než kroutit hlavou... ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Nevím kolik z toho opravdu bylo pravdivého, ale jestli většina, tak to je pravda to, že všichni hledaní zločinci jsou celosvětové veřejné tajemství. Gerea moc nemusím, ale byl docela dobrej a nějak tak si představuju šílenýho válečnýho novináře z terénu. Terrence Howard opět v dobrém světle svého umu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V dnešní době, kdy jsou Karadžič s Mladičem za mřížemi a bin Ládin po smrti, vyznívá film poněkud jinak, než bylo zamýšleno, ale přesto se najde dost válečných zločinců, u kterých je až zarážející, jak jsou nepolapitelní. Howarda ani Gerea nemám příliš v lásce, ale musím říct, že tady coby žurnalisté odvedli slušnou práci a vhodně byli doplňováni Jessem Eisenbergem. Vlastně jediné, co mi vadilo, byla ta snaha o komediální stránku věci, která sem příliš nezapadala. Jinak to mělo tempo, příběh i náznaky slušné akce. Nic, na co by člověk vzpomínal, ale solidní porce zábavy to určitě je. 70% ()

Galerie (126)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Chorvatsku v Žumberaku, Záhřebu, Karlovači, Vojniči a v Bosně a Hercegovině v Sarajevu a Starim Gradu. (rakovnik)
  • Ve filmu se objeví krátká vložená scéna s Chuckem Norrisem. Jedná se o známou scénu, kdy Chuck vystupuje z vody s těžkým kulometem v ruce. Tato scéna je hojně využívána ve filmech a je vystřižená z filmu Nezvěstní v boji (1984). (Posheidon)
  • Film je inšpirovaný podľa článku v pánskom časopise Esquire napísaného americkým novinárom Scottom Andersonom. Článok mal názov "What I Did on My Summer Vacation". (Mihail123)

Reklama

Reklama