Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 1

VOD (1)

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život.
Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (142)

panmroz 

všechny recenze uživatele

přiblble konspirátorský vhled na konflikt v Jugoslávii - "Liška, to je ten parchant, co za to všechno může." Nepravděpodobnost zápletky je obhajována přímými svědectvími reálných reportérů, úvodním a závěrečnými titulky. Ale film je udělán tak podivně žánrově rozcepeným stylem, že to vážně všechno působí nedůvěryhodně - podobný pocit ve mě vyvolával naposledy Lord of War Andrewa Niccola, což je ovšem režisér, kterej té formě dá určitou zábavnost, takže co u něj působí absurdně je tady jen přiblblý. Postavy ztvárněné Gerem a Howardem spolu navíc existují v bizardním a nepříliš pochopitelném pa-vztahu, a celé jejich dobrodružství nejvíc ze všeho připomene případy Rychlé roty. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Místo, kde se příběh odehrává je neskutečně zajímavý. Už jenom proto, že těch filmů z toho prostředí tolik není. Vzpomínám si tak akorát na Za nepřátelskou linií, a ten dostal taky plnej počet. Popravdě to ale není jenom kvůli tomu prostředí. On i Richard Gere ukázal, že zvládně hodně rolí, a plno z nich mu sednou na jedničku. A to je přesně případ válečného reportéra v tomhle filmu. Stejně tak jako si Terrence Howard vychutnává kameramana. Miluju filmy, co mají málo procent a já je vidím na plný počet. To se na to hnedka kouká jinak a příliš se od nich nečeká. Narozdíl od těch kvalitních, kde devadesátka přeskakuje na profilu k danému filmu. Lovci stínů ale mají ještě jednu zvláštnost. Jak ze začátku dokáží, že i v takovémhle filmu dokáže být kopa černého i kvalitního vtipu, tak na konci poukazuje na krutou myšlenku, která má opravdu něco do sebe. Není vlastně ani jediná věc, která by se tomuto filmu dokázala vytknout. Je to skutečně výborně odvedená práce, která v sobě skrývá poselství, ze kterého si zřejmě nikdo nic dělat nebude, ale věřím, že to po shlédnutí filmu nejednoho diváka zarazí. Tenhle film totiž šlape jako po másle od začátku do konce a to se mi hrozně líbí. Co si pak od pětihvězdičkové dardy přát více? ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Zdálo by se, že půjde o skrz naskrz průměrnou záležitost, ale ve finále to své hodnoty má. Jen je škoda, že se tvůrci nerozhodli, na jakou žánrovou stranu se přikloní. Snímek tak osciluje mezi dramatem a černou komedií, ale nikdy není tím či oním pořádně. Nevím, jestli se chci po záběru na zastřelenou těhotnou ženu hned smát. Občas se tvůrci dostanou do úzkých a z nich se hodlají dostat nevěrohodnými zvraty, jejichž hlavními aktéry jsou navíc ne úplně věrohodní herci (Gereho mám rád, ale ty emoce jsem mu dvakrát nevěřil). Ostatně z hereckého ansámblu na sebe nikdo nijak výrazně neupozorňuje, snad je Jesse Eisenberg dává tušit, že o něm ještě uslyšíme (The Social Network) a vlastně i Joy Bryant (ale to je zase z jiných důvodů:-). Zamrzí mravokárné finále, chybí zapamatovatelné nebo alespoň trochu „jiné“ scény, naopak překvapí málo naivních momentů. Přesto pokud si budu chtít pustit nějaký film upozorňující na válečné konflikty, milerád znovu sáhnu po Harrisonových květech. Jejich komorní zpracování, autentická kamera, věrné reálie a etnické čistky v bývalé Jugoslávii si mě získaly o výrazný kus víc. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film absolutně netuší (resp. jeho tvůrci) čím chce být. Příliš komický není (zastřelená těhotná žena) i když několik scén je značně k pousmání. Akční rovněž není a válečná tématika je tam popsána tak aby se to tvůrcům co možná nejvíce hodilo do krámu. Diane Kruger jako velitelka skupiny odpadlíku je opravdu vrchol cele tragédie (řekl bych že úmyslný tah). Gere v nezvyklé roli (emoce mu nevěřím) loosera a vnitřně poněkud roztěkaného novináře nebyl úplně nejhorší, nicméně jako idola žen, či akčního klaďase si ho dokážu představit mnohem lépe. Celkově fungují tak dvě tři scény, tak deset dvacet vyloženě nefunguje a skoro všechny mne nudily. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Příběh válečného žurnalisty je námět poměrně neotřelý a v kombinaci s dobrým obsazením dělá z Lovců stínů zajímavou podívanou.Gerovi role trosky sedne, je příjemné vidět ho mimo romantický film. Eisenberg mi k roli synáčka bohatých rodičů také sedí a Howard se mi líbil též. Děj není nijak strhující, něco do sebe však má, narozdíl od většiny bezduchých slátanin, kterými jsme zahlcováni... 70% ()

Galerie (126)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Chorvatsku v Žumberaku, Záhřebu, Karlovači, Vojniči a v Bosně a Hercegovině v Sarajevu a Starim Gradu. (rakovnik)
  • Pracovný názov filmu bol Spring Break in Bosnia, až v priebehu natáčania bol zmenený na ten súčastný. (Mihail123)
  • Film je inšpirovaný podľa článku v pánskom časopise Esquire napísaného americkým novinárom Scottom Andersonom. Článok mal názov "What I Did on My Summer Vacation". (Mihail123)

Reklama

Reklama