Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Jeden z mála seriálů, které můžete vidět znovu a znovu. Asi proto, že není o válce, ale o _lidech_ ve válce. Měl bych si znovu pustit ten dvojdíl o Bastogne. A pak Why we fight, a pak Points, a Curahee. Vlastně si to pustím celý znovu ještě jednou, protože tohle se neokouká. Hey hoo, Silveeeers!

Battlestar Galactica

Battlestar Galactica (2004)

I s odstupem je BSG můj nejoblíbenější seriál vůbec. Živé postavy které se mění v průběhu čtyř sérií, řešení zásadních sociálních a politických dilemat, napětí, akce, bezvadné zvraty a vtipné režijní nápady. Seriál o rozhrkané vesmírné lodi, kterou vysloužilý kapitán ukradl z muzea, aby s ní zachránil posledních přeživších 20.000 lidí a dovedl je do nového domova, než postupně všichni pomřou, má co nabídnout i nefanouškům sci-fi. BSG je i po letech seriálová špička, která pro mě strká do kapsy všechny StarTreky i s jejich barevnými pyžamy. So say we all.

Newsroom

Newsroom (2012)

Sorkinovsky upovídaná seriál s kulometným (a velmi vtipným) humorem a odkazy na reálné novinářské kauzy. Spíš než drama-drama mi to připadne jako komedie-romance-drama, trochu jako Office, jen s jiným druhem fórů. Není to Spotlight, jsou to spíš takové Gilmorky v novinách - ale ooo, funguje to skvěle. (Upraven žebříček nej seriálů.)

The Wire - Špína Baltimoru

The Wire - Špína Baltimoru (2002)

Wire je jeden z nejupřímnějších a nejlidštějších seriálů, co jsem kdy viděl. Na začátku jsem měl pochyby, ale na konci čtvrté série musím říct, že to nějakým záhadným způsobem přibližuje tu bezvýchodnost vyrůstání na ulici, gangů a pokroucených vztahů mezi policií a zločinci. Škoda jen, že se každá série tak 3/4 vlažně rozjíždí, aby poslední 1/4 byla skvělá.

Zpátky do školy

Zpátky do školy (2009)

Kdysi jsem to zkusil, nesedl mi první díl a tak jsem to vypnul. Až o několik let poté se o tom doslechl koncil přátel a usnesl se, že jsem nepříčetný, protože tenhle seriál není možné nemilovat, a přiměl mě vidět prvních pět dílů, během kterých jsem pochopil svůj omyl. Chvíli se tenhle seriál sice hledá, ale od památné epizody, kdy ve školní kantýně vyraší kvůli kuřecím křídlu mafiánské podsvětí, frčí tenhle seroš na smršti popkulturních odkazů, wtf fórů a skvělé herecké chemie.

Černobyl

Černobyl (2019)

Binge-worthy dokonalost. Každý díl jsem fyzicky prožíval, svíral se mi žaludek, odvracel jsem oči nebo nedýchal. Můj měřák skvělých seriálů ukazuje 3,6 - ale jenom proto, že nemá větší stupnici.

Černé zrcadlo

Černé zrcadlo (2011)

The National Anthem. Fantastické, naprosto fantastické. Jednoduše geniální nápad, civilní pojetí, citlivé zpracování, skvělý konec. Báječná filmová povídka, pro mě nejlepší z celé série. Fifteen Million Merits. Na začátku trochu pomalejší, ale od prvního vystoupení v SuperStar už povídka jede. Má oblíbená scéna je Bing, který poprvé nemůže přeskočit reklamu. The Entire History of You. Zvláštně nesympatický hlavní hrdina, celkově trochu chladné, ale i tak skvělá podívaná. Celkově je to současná televizní špička, která s přehledem strká do kapsy celovečerní filmy do kin, proto hodnotím lehounce přestřelenou pětkou. Určitě stojí za vidění.

Pustina

Pustina (2016)

Bez nadsázky nejlepší moderní český seriál, kvalitativně naprosto srovnatelný s věcmi jako Broadchurch, Fortitude, Killing nebo Broen. Mezi skvělými věcmi je super-skvělý casting, lokace, kamera a Stivínová s Křenkovou, které hrají tak, až mám husinu. Na všem je vidět péče, láska, příprava a profesionalita. Na konci moc nechybělo, a byly slzičky. Jediná věc, která mě mrzí je, že každý jiný český seriál proti tomu vypadá jako výplach ze sudu. Je to prostě dobrý, no. <3

Půjčovna masa

Půjčovna masa (2018)

Blade Runner pro lidi, co milují cyberpunk, ale Blade Runner jim přišel pomalý. Je to kompilát všeho dobrého, co cyberpunk nabízí, řádově chytřejší než lobotomistický remake Ghost in the Shell a vizuálně mnohem zajímavější než Bright. Svět seriálu v první chvíli působí přeplácaně a nesmyslně, ale čím déle v něm jste, tím víc je vidět, že všechno souvisí se vším a hraje to dohromady (modří vědí, ale: návštěva babičky od Ortegové, wow!). Seriál se postupně zlepšuje, poslední dva díly mi připady stejně super jako většina a moc nechápu rozladění jiných recenzentů. Příběh je super, twisty na konci tak akorát chytré a ne moc přepálené, všechno se smysluplně uzavře a zanechá to pocit: "Wow, to bylo super!" a připitomělý úsměv na tváři. Aktualizuju TOP 10 seriálů a dávám tomu 9 Williamů Gibsonů z 10.

Sherlock

Sherlock (2010)

Zajímavý styl, napětí, humor, scénář co drží pohromadě, skvělé obsazení - kdyby všechny seriály byly jako Sherlock, lidé by nepracovali a jen se na ně dívali.