Reklama

Reklama

Realita 2.0

(festivalový název)
  • Mexiko Reality 2.0 (více)

Obsahy(1)

Viva Mexico! Nefalšovaná drogová fiesta v Mexiku vyvolává vlny násilí podobné býčím zápasům. Dokument o násilí spojeném s drogovým byznysem prorůstajícím do všech vrstev společnosti a země, kde se povalují části lidských těl na ulici. Animovaná forma podněcuje na autenticitu zobrazovaných záběrů nemilosrdných praktik drogových bossů v jedné z nejlidnatějších zemí světa. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (3)

ejnl 

všechny recenze uživatele

Začátek i konec v sobě zahrnují srozumitelnou, přesto krásně metaforickou výpověď, ovšem prostředek je jako vuřtguláš se zázvorem a lahví bílého vína. ()

Lou_DLy 

všechny recenze uživatele

ta animace je místama fakt parádně atmosferická, pěkný momenty. pro mě je ale krátkometrážní formát pro takovýhle povídání nevhodnej, volila bych užší záběr v tématu. a nebo to zastřešit něčím úderným, co by mohlo diváka províst situací i v takový rychlosti. takhle je to hodně zapomenutelný. ()

Reklama

Eodeon 

všechny recenze uživatele

silně stylizovaná animace předkládá zpověď Mexičana, jeho pokus v krátkosti nastínit jedinečnost mexické kultury a její jinakost ve srovnání zejména s Evropou. málo přesvědčivý pokus o všeobsažnou výpověď o globalizovaném světě, kultuře internetu, institucionalizovaném drogovém průmyslu a spoustě dalších témat. snímek ve mně vyvolával podráždění už po krátké chvíli jeho sledování. vinu svádím především na neustávající voice-over a jeho těžko stravitelnou, intelektuální rétoriku. obrazy představují volný sled ilustrací a různě asociovaných dojmů, které se vypravěč ani nepokouší klást do přísných souvislostí. právě to zachraňuje jinak problematický film, který velice trpí přílišnou tezovitostí. divák se může cítit až sevřený mezi neproniknutelnými stěnami z "hotových tezí", které snímek nepředkládá k posouzení, ale deklaruje s neohroženou sebejistotou autoritativního mluvčího. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama