Reklama

Reklama

Devoured

Trailer

Obsahy(1)

Lourde opúšťa rodný El Salvador, aby zarobila čo najväčší obnos peňazí. Prostriedky potrebuje na operáciu pre svojho ťažko chorého syna Olivera. Po príchode do New Yorku sa zamestná ako pomocná sila v malej francúzskej reštaurácii. Nakoľko v danom podniku aj prespáva, trávi v ňom všetok svoj čas. Jedného dňa sa v Lourdynej prítomnosti začnú diať zvláštne veci. Akoby ju niečo prenasledovalo. Stala sa v minulosti v reštaurácii nejaká tragédia, alebo je pravda niekde úplne inde? (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (38)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Všechno začne v momentě, kdy se pohne pytel s odpadky.... Vpodstatě artová záležitost, až na ty duchy. Větší část filmu připomene neorealistické filmy a sociální dramata. Mladá žena donekonečna uklízí v restauraci, aby vydělala peníze na synovu operaci, a divák je ubíjen stereotypem a zdánlivě monotónní prací. Vhodně zvolená hudba a slušivá kamera však vytváří neustále se stupňující neklid, který vrcholí překvapivým finále, jelikož autoři nám po celou dobu ukazují jen část skutečnosti. Nic pro milovníky akcí ani příběhů, které se kvapem ženou vpřed. p.s. Marta Milansová je velmi atraktivní a sexy, zde je však záměrně nenalíčená (kromě jednoho záběru, kde je i tak decentně), aby vypadala udřeně a nepřitažlivě. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

MUSÍM VYDĚLAT DOST PENĚZ NA OPERACI. UDĚLÁM COKOLIV… /// Lourdes maká v N.Y. Když prozradím, že její rodná řeč je Španělština, zdá se bejt jasný, že nešéfuje Světový bance. Uklízí v hospodě. V noci. Kvůli prachům – pro ty míň chápavý… Ale to vlastně nevíme, páč je mrtvá. Dlouhej a minamalistickej úvod. Po půlhoďce zjišťuju, že to není úvod, ale děj. Sonda do gastarbajterský duše, která je rozbitá. Proto to psycho. Duch nebo blázen? Dlouho nechcou říct na plnou držku, jak se věci mají. Bohužel blbý je, že si to všichni myslej. A i když je konečný rozuzlení lepší celýho filmu, tak nějak mě tahle hra na čuráka nechytla. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci žít v USA. Až do smrti. 2.) Thx za titule ,,Viny95501“ (titulky ne moc dobrý, ale kdo nic nedělá…). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitná duchárina. Len škoda, že do nej nevybrali krajšiu hlavnú hrdinku. Síce nehovorím, že sa na túto hispánku nedalo pozerať, ale asi by ma neočarila, ani keby sa vyzliekla. K filmu: Ženská pracuje v reštaurácii, aby zarobila peniaze na operáciu svojho ťažko chorého syna, no s tou reštauráciou očividne nie je všetko v poriadku a všetko nasvedčuje tomu, že tam straší. Film má trochu pomalý rozbeh a spočiatku to na mňa pôsobilo trochu ťažkopádne, no v druhej polovici to už šliape jedna radosť, je to výborne nakrútené, duchárske zjavenia vydesiť dokážu, nájde sa aj niekoľko veľmi podarených ľakačiek, atmosféra vlastne klape takmer počas celého hororu a záver potešil. Celkovo príjemný malý hororík, od ktorého som dostal omnoho viac ako som čakal. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Devoured je temná,atmosférická,krásně a stylově natočená duchařina mixovaná s PsychoThrillerem! Pomalejší rozjezd pomalu,ale jistě vyúsťuje k nervydrásajícímu finále s potěšujícím zvratem. Nečekal jsem nic a jsem překvapen a jelikož dlouho nic kvalitního a koukatelného nevyšlo tak Devoured s radostí jednu hvězdu navíc přidám. 70% ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Po druhom zhliadnutí, mi snímok nepripadal až tak nablblo okopírovaný, aj keď opomeniem chytľavo citlivú tému, akou život imigrantov bezpochyby je. Salvador-čakanka sa vysporiadava s rodinným problémom prácou v reštaurácii a tá opustená monotónnosť jej vznieti iskru, v už aj tak narušenom myslení. Porovnávala som to s podobnými snímkami, ale ten " úvod " ma presvedčil napriek (ne)očakávanému a opotrebovanému " fearu". Videné v noci + uspávajúce filmové tempo ( preventívne šlehy už nestačia ) po naladenom projekčnom čase, mením svoj pôvodný bodový zámer nahor. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Príjemný psychologický horor, ktorý mi trochu pripomenul minuloročný "Entrance". Solídne atmosférické, v niekoľkých momentoch až strašidelné, (ne)príjemne pomalé a kolísajúce medzi mysterióznou nadprirodzenosťou a realitou. Na druhej strane mi to však prišlo trochu prekuknuteľné a okatá pointa, ktorá ma napadla už po chvíli pozerania, bola neustále zbytočne upevňovaná nezastaviteľným prívalom indícií. Ale ako celok to funguje dobre a rozhodne z toho mám pozitívny dojem. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladá žena prichádza do New Yorku za vidinou veľkého zárobku. Peniaze nutne potrebuje na operáciu svojho syna, ktorý trpí závažnou chorobou. Jedného dňa ju začnú prenasledovať zvláštne udalosti. Skrýva budova kde pracuje a zároveň prebýva nejaké tajomstvá, alebo je pravda niekde inde? Pomerne čitateľný duchársky príbeh obohatený o niekoľko slušne spracovaných atmosferických scén. Aj keď bol záver očakávaný, práve rozuzlenia príbehu potešilo najviac - 60%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priemerný psychologický thriller s hororovými prvkami. Keďže prvá polovica postrádala akúkoľvek atmosféru film začal zaváňať hroznou nudou. Netvrdím, vyskytlo sa tu pár lepších scénok, ako napr. tá s odpadkami alebo s vytrhnutým zubom. Ale inak nič zvláštne, ani žiadna gradácia napätia. Najväčšia slabina je, že divák už od začiatku začne predpokladať, že tu nie je niečo s kostolným poriadkom a hneď ho napadne aj záver, ako to pravdepodobne celé skončí a čo všetko tie prízraky vlastne znamenajú. Od druhej polovice sa atmosféra a tempo výrazne zlepšia, snímok získa aj po psychologickej stránke. Na záver som sa však nijakého šokujúceho prekvapenia nedočkal, končí to tak, ako som od začiatku tušil. To vysvetlenie celkovej pointy na samom konci mi už preto prišlo dosť silené a úplne zbytočné. 55/100 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době, jsem se tedy pustil do něčeho jako je tohle ( prý to měla být duchařina, které nemám rád ), jako duchařina to vcelku moc nebyla, ale tím líp. ( nejvíc mě nalákal poster ). Hlavní hrdinka nebyla špatná a vzhledově mi taky nevadila. Jak je již několikrát psáno 3/4 filmu se nic neděje, ale díky pěkné atmosféře a očekávání co se bude dít ( neprokoukl jsem to !! :o) ) se na to dalo dívat celkem pěkně až do konce. Lekl jsem se snad 2x a to dost ( viděno v noci ). Chtěl jsem dát 4*, ale začátek příliš utahanej a nebavilo mě se dívat na ty sekvence s děckem. Lepší 3*. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Parádní překvápko, hodně pomalejší rozjezd, ale s perfektníma lekačkama a příjemnou minimalistickou hudbou která tak tvoří hodně dobrou atmosféru.Hlavní hrdinka je celkem sympatická a opravdu s ní cítíte.Konec je hustá smršť místy infarktových lekaček a sice s klišé pointou jako prase, ale i když se pár věcí dalo předvídat, stejně jsem byl hodně překvapenej.Nevim jak dalece to je práškama na chřipku a jakou v tom hrají roli kozičky hlavní hrdinky, ale u mě za 70%.Nenápadná paráda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě hodně překvapilo. Dobrou polovinu filmu se vlastně nic neděje, ale je to takové to nic, které vás nevytáčí a příjemně se na něj kouká. Dialogy minimální, pomalé záběry, ale jak se později ukáže, to všechno je pro vyústění filmu důležité, takže doporučuji pozorně sledovat. Hororová atmosféra nastupuje pomalu, nicméně postupně sílí do takřka duchařské temnoty a místy má člověk staré dobré mrazení za krkem. Vyústění sice úplně nepřekvapilo, ale rozhodně potěšilo. Masky jsou celkem solidní, herci neurazili. 80% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Jediný, co drželo moji pozornost těsně nad hranicí apatie, byla velmi pohledná hlavní hrdinka. Ale kvůli čumění na pěknou babu si horory nepouštím. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Na začiatku sa mi zdalo, že je to sociálno-psychologická dráma, v ktorej sa pekná Hispánka (kto by s ňou nesympatizoval?) snaží v Amerike zarobiť peniaze na operáciu svojho syna. No ide presne o ten typ filmu: čo vidíme, nie je celá pravda, iba jej nepodstatný zlomok a ako to naozaj bolo sa dozvedáme až v krátkej záverečnej rekapitulácii. Aby takýto film fungoval mali by byť obe rozsahovo rozdielne časti rovnocenné. Tu z tej dlhšej časti vystrihali veľa zaujímavého a dramatického. Chvíľami som sa aj nudil a dopozeral to najmä zo zvedavosti. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Teda než se začne něco dít, tak už mám pod sebou důlek v křesle a to už mě vážně u takových to filmů přestává bavit. Všechno se tváří tak tajemně, že by jeden hodil sranec v koutě a pak se stejně člověk dozví prd a jde to celé do kopru. 20% ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Už po pár minutách ma to nebavilo a začalo prudiť. Ono sa to síce tvári pekelne tajomne a mysteriózne, ale len sa to tvári...Pre mňa nehorázne predvídateľné a nezaujímavo podané. Hold nechal som sa tentokrát oblbnúť a zmanipulovať pomerne vysokým hodnotením (64%). ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Sranda je, že herecky i příběhem to mělo na kvalitní drama, ale skončilo to jako zdlouhavý a nepříliš kvalitní horor. 40% ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Ja chtel celou dobu dat jen dve. A to hlavne za to, ze se dlouho nic nedeje, vsechno vypada, ze si hlavni hrdinka jen vymysli a ma halucinace a nic nam neni vysvetleno. Pak se lehce ztrati koncentrace a zajem a muze jit vse do kopru. Ale pak prisla posledni asi pul hodka, kde uz se neco zacalo rysovat a ve finale prisel twist, ktery mile prekvapil a pozdvihl film do prumeru. A vite proc? Me to do sebe krasne zapadlo a ja nemel temer zadne otazky. Velka satisfakce! ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

velmi slusne, i ked sa v prvej hodine filmu takmer nic nedeje a sledujeme iba kazdodenny kolobeh zivota hlavnej hrdinky. no twist v poslednej polhodine nam vsetko vyvrati a zistime, ze nic nieje take ako sa zdalo. 65% ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Sklamanie a to riadne veľké.Tešil som sa na príjemnú duchárinu no bohužiaľ toto malo do nej riadne ďaleko.Celý film je pochmúrny čo by mi nevadilo ale ten dej sa vlečie tak pomaly.Chápem že rozpočet bol asi malý ale tí duchovia keď sa už zjavili ,no vlastne bol iba jeden tak ten mohol vyzerať horšie.Naozaj vyzeral ako taký bledší človek.Ľakačky žiadne , no možno jedna ale aj to len taká že vyskočilo ruka.Hl. postava niekedy nádherná a niekedy naozaj hnusná.Nemám inak nič pochváliť okrem konca a zato dávam 1* za ten zvrat ktorý som nečakal inak ruky preč od toho. ()

Reklama

Reklama