Reklama

Reklama

Nástrahy velkoměsta

  • Itálie Il ragazzo di campagna (více)
Trailer

Obsahy(1)

Artemio (Renato Pozzetto) je obyčejný venkovský farmář, dokonalý typ burana a vidláka. Stará se o své políčko, kydá hnůj, odhání všivé vrány, uniká nástrahám vdavekchtivé uhraté Maria-Rosy (Renato D'Amore) a bydlí se svou matkou (Clara Colosimo) v domě, jenž se jen stěží dá nazvat sladkým domovem. Když opět nastane čas jeho narozenin, a Artemio s hrůzou zjišťuje, že již čtyřicátých, uvědomí si, že dosud byl nejdále za humny. A tak se rozhodne na traktoru vyrazit do Milána za svým úspěšným příbuzným Severinem Cicerchiou (Massimo Boldi). To že je Severino zloděj zjistí až ve chvíli, kdy se s ním dělí o ukradené kabelky. Jenže Artemio je čestný a tak se rozhodne kabelku vrátit a tak pozná Angelu (Donna Osterbuhr), svou velkou lásku. Jenže zabydlet se v neznámém nepřátelském městě a získat srdce své dámy je pro vesnického naivku náročnější, než to na první pohled vypadalo. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Krásná vzpomínka ještě z dob socialistické České televize, kterou jsem si nedávno osvěžil. Koho by nerozesmály nesmrtelné hlášky jako: "Mám byt samý koutek", ""Kde jsi byl tak dlouho? - Byl jsem na druhé straně bytu" nebo "Při holení široce rozkročte nohy". Podle mě nejlepší smršť vtipu je nahuštěna do prvních asi 10-ti minut, zabírající jedno všední ráno od probuzení po odchod z domu hlavního hrdiny... ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

slabé, italský humor mám spojený s tou legendární dvojkou a pak s Fantozzim, tohle ale ani jednomu nesahalo ani po paty. Hlavní hrdina hraje toho burana dobře, to jo, ale jeho eskapády ve městě někdy krutě nudí. Romance nebaví taky a závěrečné rozhodnutí jako pokus střelit tam nějaké to vážnější dilema nesedlo. Za úvod jedna, za herce druhá a za pár zajimavých scén z Milána půlka třetí. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších italských filmů vůbec. Pánové Castellano a Moccia skutečně nápady nešetřili a všechny skvělé hlášky a bláznivé situace se na poprvé ani nedají zaznamenat. Nevím, co bych měl vyzdvihnout nejdříve, jestli stříhání nehtů. nejprostornější byt světa nebo sledování vlaku. Prostě a jednoduše, tomuto snímku byste se neměli vyhýbat, protože takové roztomilé a opravdu vtipné komedie se vidí málokdy. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jsem mile překvapen, že je tento film i po tolika letech tak zábavný. Asi nebylo náhodou, že před nějakýma 20ti lety se u toho váleli smíchy děti, rodiče i prarodiče. Začátek je nadupaný výborným vtipem, a co je ještě milejší, že současné komedie něco takového málokdy nabízejí. Navíc snad jen na pár okamžiků dá film pocítit, že jde o tak starou záležitost. Jinak je to absolutně bez chyb a děsná prdel! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Když Artemio (Renato Pozzetto) skáče z mostu, můžeme si všimnout, že ho zastupuje kaskadér. (SONY_)
  • Herečka Sandra Ambrosini, která ztvárnila Artemiovu (Renato Pozzetto) přítelkyni Marii Rosu, se často účastnila setkání filmových fanoušků a spravovala facebookovou stránku věnovanou své postavě. (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama