Reklama

Reklama

Nástrahy velkoměsta

  • Itálie Il ragazzo di campagna (více)
Trailer

Obsahy(1)

Artemio (Renato Pozzetto) je obyčejný venkovský farmář, dokonalý typ burana a vidláka. Stará se o své políčko, kydá hnůj, odhání všivé vrány, uniká nástrahám vdavekchtivé uhraté Maria-Rosy (Renato D'Amore) a bydlí se svou matkou (Clara Colosimo) v domě, jenž se jen stěží dá nazvat sladkým domovem. Když opět nastane čas jeho narozenin, a Artemio s hrůzou zjišťuje, že již čtyřicátých, uvědomí si, že dosud byl nejdále za humny. A tak se rozhodne na traktoru vyrazit do Milána za svým úspěšným příbuzným Severinem Cicerchiou (Massimo Boldi). To že je Severino zloděj zjistí až ve chvíli, kdy se s ním dělí o ukradené kabelky. Jenže Artemio je čestný a tak se rozhodne kabelku vrátit a tak pozná Angelu (Donna Osterbuhr), svou velkou lásku. Jenže zabydlet se v neznámém nepřátelském městě a získat srdce své dámy je pro vesnického naivku náročnější, než to na první pohled vypadalo. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Typ "podbízivého" lidového humoru, který třeba v našich končinách až k absurditě přivedl Zdeněk Troška, mě zase až tak i tenkrát při uvedení v našich kinech nikdy nebral. Tradičně vysoké hodnocení některých uživatelů tohoto filmu a jiných italských komediálních "skvostů" je dáno příjemnými vzpomínkami, kdy tenkrát vedle angažované, převážně sovětské produkce, byly právě tyto nezávadné taškařice jedním z mála úniků z každodenní "rudé" přítomnosti... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jsem mile překvapen, že je tento film i po tolika letech tak zábavný. Asi nebylo náhodou, že před nějakýma 20ti lety se u toho váleli smíchy děti, rodiče i prarodiče. Začátek je nadupaný výborným vtipem, a co je ještě milejší, že současné komedie něco takového málokdy nabízejí. Navíc snad jen na pár okamžiků dá film pocítit, že jde o tak starou záležitost. Jinak je to absolutně bez chyb a děsná prdel! ()

Reklama

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku komedia nabrala obratky s humornymi situaciami, ale neskor sa na tom polavilo a uz to nebolo to prave, ale stale to bolo zabavne. Takze je to slusna komedia, kde nebola nudza o humor a blaznive situacie, ktorych aj mohlo byt viacej. Obcas som sa pristihol, ze v nejakych usekoch filmu to nebolo zabavne, ale nudne. Tychto momentov bolo nepatrne mnozstvo, co sa da v klude prehliadnut pri tomto filme. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrná buranská komedie s hrdinou, který není až tak úplně buran. Scenárista měl nápadů na tři filmy a chrlil vtipy s takovou kadencí, že mu nezbyl čas ani na gradaci, ani na pointy. Renato Pozetto, herec převážně komediálních postav byl v roli úplně ztracený. Ruku na srdce, tohle by nezahrál ani Peter Sellers. Vše okolo moderního bytečku je ovšem perfektní a úvodní vstávání do zimy alespoň skvělé. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, která (což rozhodně nebývá zvykem) v sobě nese jakési zamyšlení a nostalgii nad změnou společnosti. Vynikající gagy procházejí jakoby mimoděk, což vytváří skvělou atmosféru. Čili super komedie, aneb... "jaktože ti trvalo tak dlouho než jsi zvedl telefon? Byl jsem až na druhém konci bytu... " :-) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Angela (Donna Osterbuhr) řídí auto Citroën 2CV6 Charleston a Severino (Massimo Boldi) jezdí na Piaggio Vespa PK 50. (SONY_)
  • Natáčelo se v Lombardii, konkrétně v Miláně, Pavii a ve filmových studiích Cinecittà v Římě. (SONY_)

Reklama

Reklama