Reklama

Reklama

Nástrahy velkoměsta

  • Itálie Il ragazzo di campagna (více)
Trailer

Obsahy(1)

Artemio (Renato Pozzetto) je obyčejný venkovský farmář, dokonalý typ burana a vidláka. Stará se o své políčko, kydá hnůj, odhání všivé vrány, uniká nástrahám vdavekchtivé uhraté Maria-Rosy (Renato D'Amore) a bydlí se svou matkou (Clara Colosimo) v domě, jenž se jen stěží dá nazvat sladkým domovem. Když opět nastane čas jeho narozenin, a Artemio s hrůzou zjišťuje, že již čtyřicátých, uvědomí si, že dosud byl nejdále za humny. A tak se rozhodne na traktoru vyrazit do Milána za svým úspěšným příbuzným Severinem Cicerchiou (Massimo Boldi). To že je Severino zloděj zjistí až ve chvíli, kdy se s ním dělí o ukradené kabelky. Jenže Artemio je čestný a tak se rozhodne kabelku vrátit a tak pozná Angelu (Donna Osterbuhr), svou velkou lásku. Jenže zabydlet se v neznámém nepřátelském městě a získat srdce své dámy je pro vesnického naivku náročnější, než to na první pohled vypadalo. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jáchyme, hoď ho do stroje v italském provedení. I ten ztřeštěný humor je tu hodně podobný. Hlavní hrdina – vidlák z vidlákova – chce poznat život a tak po sérii rozhodnutích nastartuje svůj traktor a vypraví se do Milana. První objevování metropole, zamilování se do tamní městské krásky, návštěva fotbalového utkání…to jsou všechno scény, které mě tak rozesmály, že tenhle film si budu chtít pouštět opakovaně. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jsem mile překvapen, že je tento film i po tolika letech tak zábavný. Asi nebylo náhodou, že před nějakýma 20ti lety se u toho váleli smíchy děti, rodiče i prarodiče. Začátek je nadupaný výborným vtipem, a co je ještě milejší, že současné komedie něco takového málokdy nabízejí. Navíc snad jen na pár okamžiků dá film pocítit, že jde o tak starou záležitost. Jinak je to absolutně bez chyb a děsná prdel! ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Italská komedie vyprávějící o čtyřicetiletém farmáři Artemiovi (komik R. Pozzetto) ze zapadlé vesnice, kde žil celý život a který se rozhodl, že zkusí své štěstí ve městě. Nasedne tedy do svého traktoru a odjede do Milána. Následuje mnoho komických situací, při nichž zkouší najít práci, přijde o všechny své peníze a také o jediné zavazadlo a současně se seznámí s Angelou (Američanka D. Osterbuhr), mladou, zaneprázdněnou ženou, do níž se zamiluje. Tato dívka, fanynka Juventusu, k němu projevuje jistou náklonnost, ale Artemiovu nabídku k sňatku odmítne, neboť si chce užívat nezávislého života. Artemio neustále naivně opakuje, že ho čeka slibná budoucnost, slušnou práci však najít nemůže, a tak se pobouřen svými neúspěchy a neschopností se ve městě zabydlet, vrací zpět ke své matce do rodné vsi. Zde náchází svůj klid a své štěstí po boku Marie Rosy (S. Ambrosini), kterou dříve nepochopitelně odmítal, avšak po svém návratu tuto krasavici už neopustil. Líbila se mi i veselá úvodní píseň filmu. Režisérům F. Castellanovi a G. Mocciaovi se podařilo natočit velmi zábavnou, přímočarou komedii se skvělým R. Pozzettem, která milým a neurážlivým způsobem zobrazuje rozdíly mezi životem ve velkoměstě a na venkově. ()

Micione 

všechny recenze uživatele

Všude dobře, doma nejlíp..... :) K tomuto nakonec nejspíš dospěl Renato Pozzetto coby Artemio po svém poněkud nevydařeném pobytu v Miláně. Artemio, tobě to tak sluší. Takovej krásnej kluk... Pokaždé, když tě vidím se do tebe znova zamiluju. Ne ne ne , nechte toho! Nejsem krásná, ale jsem bohatá.... Jenže já jsem slabej na žaludek.... Další stará dobrá osmdesátková komedie. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu je to naprostá italská klasika, která by neměla ujít pozornosti minimálně žádnému fajnšmekrovi přes italský humor. Artemio, vesnický buran se vydává poznávat svět. Zejména první část filmu je neobyčejně vtipná, kde hned několik scének se mi pevně vrylo do paměti a asi tam hodně dlouho vryty zůstanou. Film však prostě zákonitě nezvládne udržet a také neudrží vysoké tempo, které na začátku nasadí a začně strmě padat. (Scénky, kdy už je Artemio skoro ostřílený měšťák už mnohdy nestojí za nic.) Ovšem ten kopec, na který film ze začátku vystoupá je natolik vysoký, že z něj nestihne spadnout úplně. Rozhodně se však nebojím a nebráním tomu, že bych si tento film pustil v budoucnu znovu a znovu a znovu. Lepší 3*. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Herečka Sandra Ambrosini, která ztvárnila Artemiovu (Renato Pozzetto) přítelkyni Marii Rosu, se často účastnila setkání filmových fanoušků a spravovala facebookovou stránku věnovanou své postavě. (Rattus Rattus)
  • Když Artemio (Renato Pozzetto) skáče z mostu, můžeme si všimnout, že ho zastupuje kaskadér. (SONY_)

Reklama

Reklama