Reklama

Reklama

V napínavém thrilleru Hra peněz, jehož děj se odvíjí v reálném čase, se herecké hvězdy George Clooney a Julia Roberts objevují v rolích moderátora finančního televizního pořadu Leeho Gatese a jeho producentky Patty, kteří se ocitají ve velice výbušné situaci poté, co kontrolu nad studiem násilím převezme rozzlobený finančník, jenž přišel o veškerý svůj majetek (Jack O'Connell). V průběhu napínavého střetu, vysílaného televizí v přímém přenosu milionům diváků, jsou Lee a Patty nuceni pustit se do boje nejen s útočníkem samotným, ale také s časem, aby rozpletli záhadu konspirace, ukrývající se na pozadí současných frenetických a vysoce technizovaných globálních obchodních trhů. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (273)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Jodie Foster už se asi nadobro rozhodla opustit hereckou kariéru a vrhnout se na tu režisérskou. A tímhle snímkem se jí to daří. Film je od začátku až do konce napínavý, navíc je podložen výbornými hereckými výkony George Clooneyho, Julii Roberts a Jacka O'Connella. Opravdu jeden z nejlepších filmů svého žánru. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Napätie asi také, ako keď pozerám s dcérami Večerníček. Scenár je miestami tak blbý, až mi bolo Clooneyho občas ľúto. Neviem kde sa stala vlastne chyba? Posrali to scenáristi, herci, Jodie? Neviem, ale Money Monster je plytký "takmershit" s nulovou zábavnosťou, nech už sa berie ako sonda, ako triler, ako dráma, ako whatever... ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Pani Jodie Foster nie je dobrou režisérkou, a ani nikdy nebude, bývala voľakedy vynikajúcou herečkou, dnes stagnuje, k dispozícii má ligotavé hviezdy, typu Georga Clooneyho, či Julie Roberts, ktorí predvádzajú tradične nadštandardné herecké výkony, pod drobnohľadom skúseného kameramana Libatiquea, dejstvo sa odohráva v reálnom čase v televíznom štúdiu, kde namyslený LEE GATES uvádza svoju reláciu o financiách, pričom sem príde jeden mladík so zbraňou, ovešaný výbušninami bude ale tento moderátor. Je dosť nasraný, prišiel o všetky svoje úspory, lebo dal na rady od Gatesa, ale spoločnosť zaujímavým spôsobom skrachovala, a tak množstvo takých, ako je Kyle, skončili na psí tridsiatok. Teraz príde do štúdia, ktoré bude vysielať LIVE, aby mu to niekto prišiel vysvetliť... Tým pádom sa začína dráma v priamom prenose, akási REALITY SHOW, ktorú mnohí neberú ani vážne. Typická ľahostajnosť. Film pod taktovkou nadanej ( najmä po hereckej stránke ) Jodie Foster má výhodu v tom, že čo sledujem, to sa odohráva tak, ako to vidím ja, t. j v reálnom čase. Herci, ktorých v úvode spomínam, sú dosť v pohode, odvádzajú svoje dlhoročné skúsenosti, naopak, predstaviteľ Kylea, mi absolútne nesadol, Jack O'Connell, je napríklad v rovnakom znamení, ako som ja, ale nie je podľa mňa obstojným hercom ? Nie som si istý, ale výsledný dojem kazí aj On, aj samotný scenár a réžia, taktiež vedľajší herci. Film odporúčam, no s tým, že je to taký košatý, ledva priemer ! ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Stokrát raději Margin Call nebo The Big Short než tenhle nemocný film. Poprvé jsem si všiml, že mě irituje scénografie, barvy toho studia a grafika, vůbec celé to studio, rozčiluje Clooney vyloženě pseudoherectvím s divnými tanečky, rozčiluje mě hlavní postava tím uštvaným výrazem, ze které vyleze, že je bez plánu a je tam z blbosti a jestli toto měl být film, který poukáže na nějaké vadnosti finančního systému, tak to jsou napínavější články na Wikipedii na tohle téma než povrchnost celé zápletky. Hele, vyplakal jsem se dost. Naštěstí to bylo naprosto adekvátní mentálnímu rozložení v dané chvíli, takže nezanechalo snad žádné následky...:-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem nad tím, proč bych tomuto filmu neměl vpálit pět hvězd. Sice může vytvářet pocit stokrát viděného, ale pokud Vás udrží v napětí takřka celý film, je to určitý důkaz kvality. K tomu bych určitě pochválil i nápad, který se ze začátku tvářil jako další hyper moderní techno-thriller ze světa peněz, aby se z něj nakonec stal naprosto jednoduchý a přímočarý napínák, který mi celou hodinu a půl v hlavě připomínal Telefonní budku od Joela Schumachera. Připomínal mi to ale jen a pouze tím, že jsem nedokázal odtrhnout oči od televize. A pokud tomu tak opravdu je, zaslouží si jakýkoliv jiný thriller lepší hodnocení, nežli tento kousek? ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Když jeden z členů štábu hledá na internetu význam slova „Mambo“, výsledky mu zobrazí „Mambo Italiano“ – píseň, kterou nazpívala teta George Clooneyho (Lee), Rosemary Clooney. (HellFire)
  • Scénář k filmu figuroval v roce 2014 na černé listině nejpovedenějších nezrealizovaných scénářů. (filmsim)

Reklama

Reklama