Reklama

Reklama

Labyrint mysli

Trailer

John je obdarován mimořádnými schopnostmi a pracuje jako "paměťový" detektiv společnosti Mindscape. Jeho úkolem je vracet se zpět v čase na místa zločinů, a odhalit tak vraha. Během jednoho sezení John dostane mrtvici a po dobu dvou let pro firmu nemůže pracovat. Bez finančního příjmu se dostává do dluhů, jeho dům je na seznamu hypoteční agentury a on si začíná uvědomovat, že musí začít vydělávat. Jeho novým případem je dcera bohatých rodičů, která z ničeho nic začala odmítat stravu. Johnova role je jednoduchá - musí docílit toho, aby opět začala žít jako obyčejná dospívající dívka, aby nemusela být umístěna do specializovaného ústavu. Jedná se na první pohled o snadný případ, ale čím hlouběji John proniká do dívčiny paměti, tím tajemnější a děsivější celý případ je. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

pavcas 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako scifi inspirovaný Minority reportem, místama to zavání duchařinou, ale nakonec je z toho velmi zajímavej thriller s překvapivým twistem na konci. Kdybych řekla, kterej film mi ten twist připomněl, už bych moc spoilerovala, ale rozhodně se u toho nebudete nudit, protože to má přesně tu správnou dávku napětí i tajemna, kterou od podobně laděnejch snímků člověk očekává. Řekněme že ani vlastní vzpomínky nemusí být vždy tím, čím se zdají nebo lépe řečeno nemusí být pravdivé. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Psychologická šarvátka mezi Strongem a mladou Farmigovou je poměrně lahodná. Střípky do sebe postupně pěkně zapadají a divák má asi nějakou představu o závěrečným rozuzlení... A právě u mě ten závěr tu čtvrtou hvězdu proměňuje v niveč! Už jsem to párkrát psal. Radši budu mít slabej děj ve filmu s naprosto šokující kvalitní koncovkou, než supr film s koncem na piču! Zde se to bohužel konalo! 60% ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Proč jsou některé skvělé filmy tak podhodnocené? Tento počin si zaslouží být v červených číslech. Skvěle vypointovaný příběh který sice staví na stejném konceptu jako Inception, zato se však ubírá jinými cestičkami které jsme v Nolanově velkofilmu neviděli. Skvěle obsazené hlavní role v čele s (nedá se to říct jinak) ultrabožím Markem Strongem, který je pořád od dob filmu RocknRolla chodící reklama na charisma, a Taissa Farmiga z úspěšného seriálu American Horror Story. Anna je velmi neobvyklým, svěže podaným filmem, na který se rád podívám znovu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Je lolitka Anna nebezpečná prvotřídní manipulátorka, nebo se proti ní opravdu spiklo její okolí v čele s bezskrupulózním otčímem, s cílem dostat ji do cvokhausu? Na to vám odpoví tenhle pohledný a povedený detektivně psychologizující softthriller. A navíc zjistíte, že pěkná Vera Farmiga má i pěknou mladší sestru. SPOILER: Divák by měl mít v zápletce tak trochu jasno díky podobnosti jistých smajlíků, které pozorného člověka (třeba mne) už někdy v polovině filmu praští do očí. Ale postava tajemného muže pro mě zůstala tajemná až do finále, za což tvůrcům tleskám. Jen popravdě moc nechápu, proč by nakonec Anna posílala tu svou fotku, protože by tím přece přišla naprosto vniveč celá její pečlivá předchozí kamufláž. Možná proto, aby mohl film skončit nasládlým happyendem. Ale líbilo se mi to. Hezký citát: "Nejsem sociopat, jsem jen natolik chytrá, abych tak uměla přemýšlet." ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Ja som pred rokmi dostala rovnakú otázku, akú Anna dostala od Johna a tiež som odpovedala ako nefalšovaný sociopat, ups. Vlastne, pravdepodobne som len taká neskutočne múdra (ako Anna samotná o sebe prehlásila) a predpokladám, že to bolo hlavným dôvodom, prečo ma pointa neprekvapila a ani nešokovala - aj keď ona neprekvapila a nešokovala takmer nikoho. Škoda, samotný nápad nebol tak úplne na zahodenie. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • John Washington (Mark Strong) má na svojej väzenskej uniforme číslo 213A312. Ide o palindróm, a teda slovo (znaky), rovnako znejúce spredu aj zozadu. (Weezy22)

Reklama

Reklama