Reklama

Reklama

Město podvodů

(seriál)
  • Kanada Scam City

Obsahy(1)

V turistických příručkách zjistíte, kde najít nejkrásnější pamětihodnosti, nejlepší restaurace a nejkvalitnější ubytování. Skutečný svět, který se však skrývá v temných uličkách nejnavštěvovanějších měst naší planety, má však možnost poznat málokdo. Svět plný předražených taxikářů, kapesních zlodějíčků, šizených drog a pochybných nočních klubů. Svět, který skrytou kamerou zaznamenal pro National Geographic "obyčejný turista" Conor Woodman. A věřte, že všem těm metropolím neudělal moc příjemnou vizitku. (Brousitch)

(více)

Recenze (16)

Declen odpad!

všechny recenze uživatele

Bangkok - Běhat po BKK a myslet si, že farang bílej jako křída získá jakýkoliv zákulisní informace, je asi hodně naivní. Těch pár blbostí jako pinkpong za 3k, zavádějící informace před Grand Palace zas tak těžký natočit nabylo. Zbytek nahraná šaráda. 73% hodnocení? CSFD je plný hodně naivních lidí. ono i jako "hraný film" to stojí za h***o. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Hodnotím pouze díl z naší stověžaté metropole. Ostatní ani vidět nepotřebuji. Jednak proto, že do oněch destinací se zřejmě nikdy nepodívám, druhak proto, že špatných zpráv člověk vidí a čte denně desítky. A jelikož nepokládám za normální utrácet a ožírat se v barech, chodit do night clubů, nebo nakupovat drogy, tak ani nemohu litovat někoho, komu se v rámci uspokojování svých "potřeb" přihodí nějaká nekalost. Jinou věcí jsou služby, které využívají slušní lidé (jídlo, směnárny, občas taxi)... ()

Reklama

Sklepkan 

všechny recenze uživatele

Za Prahu odhalující turistickou mafii 85%. Je férové říct, že Woodman si na všechny nepříjemné situace naběhne víceméně sám a o trochu zodpovědněji se chovající turista si může odvést o 180° jiný zážitek. Ale, to je smysl tohoto seriálu, ukázat co si pro "hloupé" turisty připravili všemožní podvodníčci, i celé mafie, čekající na svoji příležitost. U Prahy mě trochu překvapilo jak široká síť na turisty ve skutečnosti je a jakým způsobem funguje. Po tomhle dokumentu, kdybych neuměl česky, tak se do Prahy nikdy nepodívám ani za pár prasat. Fakt ne. O důvěryhodnosti záběrů vůbec nepochybuju a ten kdo není o tom přesvědčený...podívejte se na ten díl s Prahou a uvidíte, jak moc je to nahrané. (Hnědo)česká vychcanost je tu znát od první minuty a každý, kdo v Praze byl, ví, že to takhle opravdu vypadá. Určitě se podívám i na další díly. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

naprosto nahrané - i když od pravdy se to až tolik lišit nemusí, ale ta faleš a evidentní nahranost mi vadí. O nepravdivosti dílů o Praze toho bylo napsáno už dost na jiných serverech. kdyby natočil skutečné výpověďi turistů, kteří zažili věci, které uměle nahrává a pak sám projížděl bez tolika herců, kteří mu hrají kompars - bylo by to o něčem jiném. Tohle není dokument, ale hraný film. ()

Freakyy 

všechny recenze uživatele

Pořad pro ty co mají na účtě tak míň jak mega, protože nějaký podvody dokážou hezky nasrat a moc poučnějších pořadů než tento v tv nenajdete. "Opička" už rozebrala snad každej díl a všecky podvody, takže nemám co napsat, jen snad to, že pokuď si myslíte že nejste naivní - všecko víte, znáte a zvládnete -, tak dejte 1,2 hvězdy a táhněte do prdele. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Na základě epizody o Praze vznikl v režii Janka Rubeše stejnojmenný šestidílný pořad internetové televize Stream, při které byla ověřována důvěryhodnost a pravost situací z původního seriálu National Geographic. (MTHRFCKR)
  • 23. května 2014 město Amsterdam oznámilo, že bylo dosaženo dohody s National Geographic. National Geographic uznal, že mnoho událostí zobrazených v pořadu bylo zinscenováno, i když uvedli, že nikdy nebyli použiti žádní herci a program byl založen na rozsáhlém výzkumu. (Nick321)
  • Po odvysílání epizody o Istanbulu úřady města reagovaly několika zatčeními. Konkrétně bylo několik podvodných strip klubů zavřeno a takzvaní „falešní přátelé“, kteří v nich působili, byli zatčeni. V istanbulské epizodě jsou odhaleny další podvody v Modré mešitě, kde podvodníci přimějí turisty, aby zaplatili za neoficiální zájezdy, a pak je nutí k nákupu zboží, jako jsou koberce, které turisti nechtějí. Skrze to turecké úřady přistoupily ke změně zákonů, aby zabránily dalšímu šizení turistů. (Nick321)

Reklama

Reklama