Reklama

Reklama

Proč chudoba?

(seriál)
  • USA Why poverty ? (více)
USA / Velká Británie / Francie / Německo, 2012, 8x52 min

Obsahy(1)

Dokumentárna séria filmov o chudobe vo svete.  Unikátny nadnárodný projekt ( Dánsko, Francúzsko, India, Japonsko, Spojené štáty americké, Spolková republika Nemecko, Veľká Británia, Švédsko ) dokumentárnych filmov o chudobe vo svete - o jej rozličných formách a najmä príčinách. Ide o mediálny projekt, ktorý majú možnosť nielen vidieť, ale aj počuť stámilióny ľudí po celom svete. A to prostredníctvom televízie, rozhlasu, internetu a verejných akcií. Zorganizovala ho nezisková organizácia Steps international so sídlom v Dánsku, Južnej Afrike a Indii. Jednotlivé filmy pripravili rôzni producenti z celého sveta. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Tarako 

všechny recenze uživatele

Berte moje hodnocení trochu s rezervou, neviděl jsem totiž bohužel celou sérii, ale jen jeden díl s podtitulem "My chudáci". Ten ovšem neměl chybu, doporučuji všema deseti, hlavně pro tu geniální a vtipnou animaci. A těch 50 minut uteče jako voda i když je jedna hodina ráno a vám se chce strašně spát. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Protože chamtivost. Série dokumentů s úrovní kolísavou, ale svým tématem zásadní. Zdá se, že nejvyšší svobodou nastupujícího systému je svoboda vydělávat bez přihlédnutí k jakékoliv slušnosti a bez ohledu na jakékoliv následky. Našinci tak vnuká se myšlenka, že ten třídní boj, který byl jako idea po listopadu '89 odsunut do kategorie neslušných smyšlenek jako jsou antisemitismus či nacismus, přece jen probíhá. Ovšem nevedou ho fanatičtí komunističtí agitátoři, ale globální korporace. Jak už je to někde v Bibli: Kořenem všeho zla je láska k penězům. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem pár dílů. Díl Ukradená Afrika. Klasické vysávání Afriky nadnárodními společnostmi. Nyní po 9 letech od natočení dokumentu sem nalezly Číňani. To že zločinný šéf nadnárodní společnosti žijící v azylu ve Švýcarsku dostane od amerického prezidenta Clintona na dal milion dolarů jeho straně a dalších peněz Clintonovic knihovně milost ukazuje, že nám vládnou zločinci. ()

umbjaz 

všechny recenze uživatele

já vím proč. z pár desítek minut něklika dílů mi ale něpřišlo, že oni chtějí říct proč. navíc Grizly007 je asi uvědomělej buran. oni totiž někteří z těch "parazitů" nemají moc na výběr, obzvlášť v lidnatých a přelidněných částech světa. dám vám jednu radu. žijte sami. starejte se o sebe. nesnažte se zjistit proč je tenhle svět k hovnu. závěrem snad jen: "Válka je mír, svoboda otroctví, NEVĚDOMOST SÍLA!" PS: Radši se snad ani nekoukejte na webovky Steps international... neziskovky mě vážně fascinujou. nechápu, že ty lidi někdo už dávno nezačal vyhlazovat. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Videl som diel Vzdelanie po čínsky. Klasika - plno akože VŠ, kde od vás /chudobných študentov z vidieka/ zoberú posledné peniaze, akože vás vyškolia akože učitelia a potom s akože diplomom si hľadáte prácu. Na to potrebujete ďalšie peniaze, ktoré si požičiate od tvrdo makajúcich a predsa chudobných príbuzných. Samozrejme so znalosťami z akože VŠ to máte ťažké a tak vás vypoklonkujú. Kolotoč pokračuje.. Nečudujem sa rapídnemu nárastu samovrážd. U nás to tiež začína byť veľmi podobné.. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama