Reklama

Reklama

Sekretářka Carla je téměř hluchá. K dorozumění jí vedle naslouchátka pomáhá i schopnost odečítat ze rtů. Přesto je však mezi ní a okolním světem propast a kolegové v práci jsou k ní hrubí. Když jí přidělí asistenta Paula, bývalého vězně, zdá se, že je její potupa završena. Paul jí však překvapivě pomůže dostat se z izolace a ukázat všem, že za něco stojí. Carla mu také na oplátku může prokázat dobré služby svým odečítacím talentem a mezi oběma se pomalu začne vyvíjet pevnější pouto... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

sanikope 

všechny recenze uživatele

V prvom zábere si hlavná hrdinka Carla vkladá do ucha pomocné načúvacie zariadenie a viditeľne sa to snaží utajiť pred svojími kolegami v práci. Carla čosi skrýva a nie je to len to že je nepočujúca. Žije si svoj vnútorný svet a mi ho pomaly pohladom kamery máme možnosť odhalovať. A v tom som našiel čaro tejto veľmi divnej (krimi) ľúbostnej romance ktorá rozhodne nedodržiava pravidlá klasických lovestory. Formou akou je Carlinin a Paulov príbeh vyrozprávaný ma úplne odrovnala až som sa prichytil ako obom hrdinom začínam hrozne fandiť a nechcem aby im čokoľvek zlé prišlo do cesty. Po zhliadnutí hodnotím ako jeden z najlepších noir prvej dekády. Plus Vincent Cassel keď ešte hrával vo filmoch s veľkým F kým nezačal točiť tých rôznych eastern europeans alebo úplnych debilkov. ()

Nattynax 

všechny recenze uživatele

Zajímavá kriminální zápletka, postupně gradující atmosféra, napínavé momenty a nepředvídatelný děj. Přesto všechno je pro mě Sur mes lèvres především milostnou romancí. Na začátku dva lidé, kteří se vzájemně využijí, na konci, kteří se potřebují. Rodící se vztah mezi Paulem a Carlou je ukazován jen v náznacích a o to možná působí silněji. Pracuje tak divákova fantazie. Líbilo se mi i to pozvolné tempo první poloviny, bez něhož by závěrečná část filmu nezanechala takový dojem. ()

Reklama

milancecil 

všechny recenze uživatele

Mé první divácké setkání s dílem z Audiardovi již poměrně rozsáhlé filmografie a rozhodně hned na poprvé setkání velmi sympatické, už jen tím pozoruhodně vybudovaným příběhem, až neuvěřitelně, jakoby téměř jen pokusně v něm spojit tak silnou, téměř dech beroucí, dramatickou zápletkou životy dvou mladých lidí, svou povahou naprosto odlišné a přitom si vlastně podstatou svých životů tak blízké lidi, Carlu a Paula, sblížit dohromady sice schopnou, ale osamělou a neprůbojnou ženu, jež bohužel pro své tělesné postižení, vadu sluchu, je v zaměstnání stejně jako v osobním životě jen osobou vystavovanou cíleným ústrkám a opovržení, s pro ni přitažlivým mužem, který má ale rovněž jednu velkou vadu, a to společenského rázu, je krátce po propuštění z vězení a nemá ani práci, ani žádné zázemí, a tak pracovní příležitost jež díky Carle získá, je pro něj zpočátku velmi nadějným vstupem do běžného života, jen náhle se komplikující vývoj událostí kolem těch dvou záhy ukáže, jak moc užiteční si oni vzájemně vlastně mohou být a jak silný a nepřízním života vzdorující pár spolu dokáží vytvořit, opravdu pro mne velmi působivé a k hlubšímu zamyšlení provokující dílo, s nepřehlédnutelným, cenným životním poučením, že není až tak důležité jaké slabiny mi sami máme, mnohem důležitější je, jakými silnými stránkami toho druhého je vyvážíme. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Výborný krimi-thriller se závanem heist movie. Celých 115 min naplněných bezezbytku, postupně rozvíjející zajímavý příběh, který ač celou dobu vypadá na jasnou romanci, vrcholí v tomto smyslu až na samém konci. A mezi tím napětí, velmi zajímavý audiovizuál postavený na hrdinčině postižení, které je zároveň její předností a i špetka černého humoru. Vincent Cassel navíc tentokrát nepůsobí jako absolutní lev salonu ale předvádí mnohem více civilní stránky jeho hereckého umu. Lepší 4* ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tem film mě prostě nezačal zajímat. Těžko se mi říká, co je na něm špatně. Sice se mi vizuálně nelíbil, ale to neberu jako chybu, spíš věc vkusu nebo i nálady. Asi na něm není špatně nic, jen mě hezky postaru nebavil. Postavy mě nezajímaly, odhadnutelný děj nestrhnul. Svou roli v tom asi hraje moje celková nedůvěra v současný francouzský film - překonat ji dá asi víc práce. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno