Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek natočený na motivy skutečné události. Jednadvacetiletá Sophie právě nastoupila na vysokou, když u ní lékaři diagnostikovali rakovinu. Svět se jí obrátil vzhůru nohama, ale Sophie je bojovnice. Chce si užívat života se vším, co jí nabízí - sny, večírky, smíchem, flirtováním a sexem. Devět různých paruk se proto stane Sophiiným novým elixírem života. Každá z nich má odlišnou barvu a představuje Sophii v jiném "světle". Někdy odvážně divokou, romantickou, a jindy zase roztouženou. Sophie uniká z každodenní nemocniční rutiny, se svou nejlepší přítelkyní zažívá divoké večírky a zamiluje se do svého kamaráda Roba. S humorem, odvahou a částečnou lehkomyslností se tak Sophie pomalu vyrovnává se svou nemocí. (HBO Europe)

(více)

Recenze (32)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Komedie? To ani náhodou. Jinak ale pěkné drama o jinak generické dívce, která se střetla tváří v tvář rakovinou a jak probíhalo její počínaní si s touto zhoubnou chorobou. Postavy docela dobře vykreslené, celé téma napínavé, i když se zbytečně nepřehánělo emocemi. Zatím můj první film pojednávající o tomto tématu a tudíž hodnocením nešetřím. Až uvidím lepší, klidně tu hvězdu uberu, ale víc to zřejmě nebude. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Výjimečně se mi líbil ví český název než název původní. Také se mi líbila snaha představitelky žít. Jak říká jedno přísloví z jedné části rodné země Sophie Kuraža je poł dobyća, jejím jazykem der Mut ist die Hälfte des Sieges neboli český odvaha je půl vítězství. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tento film sa Nemcom celkom vydaril. Herečka v hlavnej úlohe veľmi uveriteľná a celý film príjemná muzika. Čakala som to horšie, takže som milo prekvapená. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že tentokrát som do hovna nestúpil :) Prvá polovica filmu ide na jednotu, druhá polovica žiaľ už stratila dych. Akurát by som chcel vidieť toho debila čo toto zaradil do komédie, by som mu riť vytrel brúsnym papierom a povedal mu nech sa smeje ... ()

applause 

všechny recenze uživatele

Snímek o dívce bojující s rakovinou, působí, tak reálně, že její boj prožíváme s ní, Nemohu prozrazovat konec příběhu, který nebyl podle mého očekávání, ale to neznamená, že se mi nelíbil. Na Němce moc hezký film. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ach, krásne! Keď som videl v popise, že je to dramédia, tak som sa trochu obával, či to nebude zas jeden z tých smutných filmov, ktoré budú hnať nasilu do žánru komédie, z čoho zväčša vznikne dosť nechutná kaša. Našťastie, tento film bol ukážkovým konceptom ako sa to robiť má. Žiadny zbytočný pátos, namiesto toho svieži elán vyplývajúci z okolitej všemožnej podpory rodičov, priateľov, ale aj nemocničného personálu. Naozaj pekne vystihnuté aká je dôležitá psychická stabilita v takejto ťažkej životnej situácii. A aj to posolstvo, ktoré nesie tento film. Že každý človek má desiatky-stovky snov a túžob, no chorý človek má len jedno prianie. A kým sa to nesplní, každý deň je novým darom - a vlastne aj potom. Človek si uvedomí, čo má, až keď hrozí, že to stratí. Jediné čo mi prišlo na tomto filme zbytočné boli v podstate tie parochne a tá multischizofrénia s tým ako je v každej parochni iným človekom. Úplne zbytočná súčasť filmu. Ale inak naozaj nádhera! ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Toto nemalo s komediou nič spoločné. Nemecký pokus o teen dramu s tlakom na emócie, pár úletmi a očakávanými zvratmi. Nepobaví, neurazí, rýchlo vyprchá. Za tie cecky 2 z 5 ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Bruneta & blondka & zrzka = mix barev & nálad & pocitů. Sophie se chovala podle toho, jak to právě cítila a proto mi byla sympatická. Němci opět mile potěšili, že i tak závažné téma dokázali natočit s reálnou přirozeností. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Každý tu vyčíta zaradenie filmu do komédie, ale dôvodom je to, že si film robí srandu z diváka. Ako s rakovinou pľúc a chemoterapiou sa dá užívať život, divoko žúrovať, bicyklovať a neviem čo ešte. Jednoducho normálny život s jedinou komplikáciou, a to holou hlavou. Asi schválne film ignoruje realitu, keď účes je ten najmenší problem, inak by to bol oveľa depresívnejší film, a nie zábava s parochňami. Za to zavádzanie diváka má film u mňa hviezdy dole, inak by sa dal zaradiť k bežnému zábavnému priemeru s pekným (polovičným) happy-endom. ()

YoZo8 

všechny recenze uživatele

"Je ťažšie niečo pustiť, ako držať. " Kvalitný nemecký film s ťažkou témou, uveriteľnou herečkou, krásnou hudbou a emotívnym záverom. ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

Chudák Sophie, nejprve ji otráví chemoterapií, později ji dorazí ozařováním. Taková filmová reklama pro farmaceutický průmysl. Divákovi se vštípí do podvědomí, že pokud máš rakovinu, neexistuje jiná možnost léčby. Nesmí uniknout ani kapka na kůži, jinak by ti ji poleptala. No sakra a co to udělá pak zevnitř? Jsme krmeni obrazem nezdravého žití mladých lidí, které bychom měli vést spíše ke zdravému způsobu života. Film ukazuje nezdravý způsob za normální konzum dnešní mládeže a na druhou stranu zázračnou léčbu, která následky zase zvrátí zpět. Proč by nemohla Sophie vstoupit do sebe a uzdravit se pomocí ovoce, ovocných šťáv a zeleniny? Lidé by pak přestali věřit zabijákovi zvanému Chemoterapie. Jinak hezké a koukatelné. ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Celkom prijemne prekvapenie. Autenticke, civilne, uveritelne. Aj takto absurdne sa da bojovat s osudom. Chyba americky patos a prvoplanova hra na city, co je velmi pozitivne. Je vidiet ze europska produkcia je niekde inde (v pozitivnom zmysle slova) ako ta holywoodska. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Možno niektorý hovoria, že film nezobrazuje nič také čo sme už nevideli. Nie je to úplne pravda. Boj mladej slečny z rakovinou je prezentované z trošku iného hľadiska. V takých situáciách je nesmierne dôležitá podpora od rodiny. Aj o tom a aj o mnoho iných je tento film. Každému, ktorý trpí podobnou chorobou, prajem len to najlepšie a čo najrýchlejšie uzdravenie! Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Reklama

Reklama