Reklama

Reklama

Luxo junior

  • USA Luxo Jr.
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
USA, 1986, 2 min

Lampička najde míč na hraní a zažívá s ním spoustu legrace, dokud míček nepraskne. Když už si starší Luxo začne myslet, že si dá jeho dítě na chvíli pohov, Luxo junior najde další míč – desetkrát větší. (HBO Europe)

Recenze (150)

Němi 

všechny recenze uživatele

Animovaný kraťas stojící za populárním lampičkovým logem Pixaru. Příběh samozřejmě minimální, ale graficky lepší než André a včelka (lesklý kov a geometrické tvary lampiček jsou na to ideální). Je zajímavé sledovat, jak dokázali i ze dvou lampiček během dvou minut vytvořit životné "postavy" s vlastní osobností. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

A najednou víte, co si stolní lampička myslí, aniž by musela promluvit nebo dělat grimasy přimalovaným ksichtejčkem, víte to jen z pohybů, kterých by technicky vzato byla schopná reálná lampička z vašeho stolu, a plechového vrzání, které by přitom klidně mohla vydávat. A to je mnohem víc než precizně spočítané světelné odrazy a fyzikální modely, to je podstata skutečného pixařího kouzla. ()

Reklama

Hafran 

všechny recenze uživatele

V podstatě hrozný film, který by ruční animátor měl hotový za dva týdny. Ale propracovanost pohybu a setrvačnosti je i přes nepříliš hezké 3D zpracování stále krásná. A navíc když si vemete rok (1986) dobrých 9 let před Toy Story tak je to neuvěřitelné. Jestli chcete vědět proč má Pixar ve znaku lampičku tak je tohle nutnost! ;) ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Ako vzniklo logo Pixaru alebo lampy s emóciami. Ide o prvý film Lassetera po jeho príchode do Pixaru a hneď ukázal cestu, ktorou sa bude animovaný film v budúcich rokoch uberať. Luxo Jr. patrí vôbec medzi prvé počítačovo animované filmy a aj po vyše dvadsiatich rokoch patrí medzi najlepšie krátke animované filmy, ktoré môžeme vidieť. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (17)

  • První počítačově animovaný krátký film nominovaný na cenu Academy Award. (HappySmile)
  • Pro míček, který se v tomto animovaném snímku objevil, to nebyla jediná role. Spatřit jsme ho mohli i v dalších filmech od Pixaru, a to v Toy Story: Příběh hraček (1995), kde se valí na Buzze Rakeťáka ve scéně, odkazující na serii o Indiana Jonesovy, ve filmu Příšerky s.r.o. (2001) v pokoji malé Boo a v komedii Vrhůru do oblak (2009) v bytě mladé dívky během scény, kdy odlétá Carlův dům. (oje)
  • Luxa juniora navrhol zamestnanec Pixaru, Tom Porter. Inšpiráciou mu bol vlastný syn Spencer. (LuiCJ)

Reklama

Reklama