Reklama

Reklama

Mapy ke hvězdám

  • Kanada Maps to the Stars (více)
Trailer 3

Dr. Stanford Weiss (John Cusack) a jeho manželka Christina (Olivia Williams) jsou typickými představiteli hollywoodské rodinné dynastie. Ale rozhodně nejsou typickou rodinou. On je psychoterapeutem pečující o hollywoodské hvězdy a také autorem úspěšných motivačních knih, které mají jejich čtenářům zajistit více dokonalý a šťastný život. Christina se zase snaží rozvíjet hereckou kariéru jejich třináctiletého syna Benjieho, který je dětskou hvězdičkou a zároveň byl od devíti let na protidrogové odvykací kúře. Kdežto dcera Agatha (Mia Wasikowska) byla pro změnu propuštěna z léčebny, kde se léčila z pyromanie a vrací se zpět do rodiny. Agatha se po návratu stane osobní asistentkou jedné z otcových hvězdných klientek, stárnoucí herečky Havany Segrand (Julianne Moore). Ta se neustále vyrovnává se slávou své mrtvé matky. I proto urputně usiluje o natočení remaku filmu ze 60. let, který její matku proslavil. A aby toho na ni nebylo málo, musí čelit nočním návštěvám matčina přízraku. Jediným, kdo vidí životy hollywoodských hvězd a hvězdiček s nadhledem, je řidič limuzíny Jerome (Robert Pattinson). Ale i on touží po filmové slávě. (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (257)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Nebudu si hrát, že jsem odborník na Cronenbergovi filmy, nicméně tohle je můj šestý kousek od tohoto režiséra a musím říct, že tohle je jeho typický rukopis. Takže já, při usednutí do sedačky, jsem tušil, co můžu čekat, respektive, že se může stát naprosto cokoliv a že musím číst mezi řádky, abych film jakžtakž pochopil, nicméně moji kamarádi, co se mnou byli, neměli tušení, do čeho jdou, takže si umíte představit jejich obličeje, jakmile film skončil… :-) Maps to the Stars pro mě byl zatím jeho "nejpochopitelnější" (je to vůbec slovo?) film, ale jen proto, že se točí kolem něčeho, co sleduju velmi pečlivě - Hollywoodu. Pokud čtete novinky o filmech, pamatujete si jméno toho týpka, co hrál tam v tom filmu a té žensky, co měla druhou roli v tomhle filmu, tak pravděpodobně vám neujdou ty lehké náznaky na různé celebrity a hlavně ta neskutečná satira na hollywoodskou smetánku. Kde každý je váš kamarád, když jste na vrcholu, ale to se v momentě může změnit… Myslím, že za nějakou dobu asi nakoukám vše, co David natočil a při té příležitosti si tuhle "laskominu" docela rád zopakuju. 75 %. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ono ani nie je tak dôležité, nakoľko účinnou a chytrou (a nakoľko vôbec) satirou a kritikou na Hollywood Mapy ku hviezdam sú. Dôležité sú zvolené prostriedky, filmová reč a majstrovstvo režiséra. V neposlednom rade si film užijete tým viac, čím viac Cronenbergových filmov ste videli a môžete sa nesmierne baviť pri identifikácií jeho stále sa opakujúcich obľúbených tém a akým spôsobom ich v tomto filme (a v novom tisícročí) variuje. Nakoniec sú dôležitejšími otázky svedomia, rodičovstva, násilia a žiarlivosti, ako tá propagovaná kritika továrne na sny. Chovanie ľudí v nej je takým istým, akým je chovanie ľudí v spoločnosti, iba v showbyznise je to viac na očiach. Takže sústreďte sa na rôzne významy, kontrasty (voda-oheň, láska-smrť, atď) a detaily a budete/môžete byť (vzhľadom na znalosť Cronenbergovho diela) maximálne spokojní. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem ostrou hollywoodskou satiru. Ačkoli se ale jedná o nehollywoodský film z prostředí Hollywoodu, satirické prvky nejsou zas až tak výrazné, jak jsem si myslel. Sem tam se sice člověk dočká nějakého dialogu, který si z výstřelků a manýr hvězd dělá legraci, ale mnohem spíš se jedná o podvratnou netradiční vztahovku, jejímiž protagonisty jsou takoví pošuci, že to snad ani v Hollywoodu není úplně běžné. Opravdu, taková přehlídka zvrácených a sebedestruktivních charakterů se jen tak nevidí. Cronenberg je tentokrát zkrátka ve formě, a ačkoli se fanoušek jeho rané tvorby v Mapách nedočká hnusu fyzického, hnusu vnitřního psychického je tu požehnaně, a to až tolik, že film pro spoustu diváků nebude vůbec lehce stravitelný, ačkoli je vyprávěn s nadhledem a černým humorem. Je to zábava na hraně, ale mně to sedlo výtečně. 9/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jen úchyl jako Cronenberg dokáže natočit film, po jehož skončení je i nehloubavý divák schopen sáhodlouze přemítat. Bohužel jen o tom, jak asi smrdí hajzl po zatuchlé Juliáně Vřesové, která by už v žádném případě neměla před kamerou odhalovat ani svůj krepovitý krk, natož celou frontální zombí, nebo kdyby poslední humanoidní štěrbinou na Zemi zůstala „spanilá“ a ke všemu svolná panna Vašíkovská, nezvítězil-li by z důvodů nezdeformované sexuální orientace na celé čáře raději nějaký fešácký samec tapíra. Nikdy jsem nepochyboval o tom, že je Holýúd plný jeblých incestních zrůd, nelidsky vyšinutých herců a Patyzónů, kteří stoprocentně musí platit felací za to, aby je někdo šoupnul na plátno, avšak Davča to prostě umí podat a obsadit tak, že má pak jeden nejen neodolatelnou chuť posrat svou nejbližší souložnici, ale také si už v životě nepustit žádný americký film, byť by se jednalo o přírodovědný dokument o trampotách agáve. Kdo ví totiž, co může být ten vypravěč za hovado. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Já mám halucinace, ty máš halucinace, my máme halucinace! A radujeme se, když konkurentce v boji o roli zemře dítě a tím pádem roli získáme! A umocníme to tím, že dotyčná postava si bude prozpěvovat známý hit. To by nás asi mělo šokovat, že? A pro jistotu ještě stokrát za sebou recitovat Éluarda, ať je tam taky něco pro ty Francouze v Cannes. No nevím, tohle vypadlo někde z počátku 90.let? Myslel jsem, že takhle přežité prostředky k vedení diváka už jsou těžce pasé. A hrozně mě sral ten týpek, co měl hrudník ve tvaru hrušky a hlavu širší než ramena a vypadal jak z komiksu - v tomto případě opravdu body horror. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (7)

  • Do roli manželů Weissových byli napřed obsazeni Viggo Mortensen a Rachel Weisz. Oba ale kvůli kolizím s jinými projekty museli od natáčení odstoupit. (ČSFD)
  • Film sa natáčal od 8. júla do augusta 2013. (Arsenal83)
  • Julianne Moore obdržela na 67. ročníku mezinárodního filmového festivalu v Cannes cenu pro nejlepší herečku. (P. J. D.)

Související novinky

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

13.05.2022

Legendární kanadský režisér David Cronenberg (Moucha, Dějiny násilí) letos po osmileté pauze od uvedení svého posledního snímku Mapy ke hvězdám z roku 2014 představí svůj nejnovější příspěvek do… (více)

David Cronenberg plánuje seriál

David Cronenberg plánuje seriál

02.09.2018

Režisér Východních příslibů nebo Dějin násilí David Cronenberg si poprvé vyzkouší televizní formát. Na festivalu v Benátkách to oznámil novinářům, podle jeho vlastních slov se pak jedná dlouhodobě o… (více)

Reklama

Reklama