Reklama

Reklama

VOD (1)

Bylo nebylo....Žil kdysi jeden kupec, jehož nejmilejší dcera se jmenovala Kráska. Kupec přišel o vše během strašlivé bouře a jeho rodina byla zruinována. Jednoho dne ztracen uprostřed lesa objevil něco úžasného, hrad plný bohatství. Za utrženou růži pro Krásku, však obludné Zvíře požadovalo jeho smrt. Kráska se obviňuje za jejich strašlivé rodinné neštěstí a rozhodne se obětovat místo milovaného otce. Nicméně, to není smrt, která jí čeká v hradě Zvířete, ale spíše zvláštní magický život, radost a melancholie. Vyzbrojena jen svou odvahou a otevřeným srdcem, Belle triumfuje nad nebezpečím. Jak už to v pohádkách bývá, všechno dobře dopadne. Kráska se do zvířete zamiluje, princi se vrátí jeho původní podoba a budou žít štastně a spokojeně. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (311)

kareen 

všechny recenze uživatele

Jako, natočeno je to fakt krásně, o tom žádná, jenže vizuál, masky a triky jsou jedna věc, ale dobrý příběh nenahradí. Největší chybou podle mě je, že se tu odvíjí vedle sebe hned tři linie najednou - netvorova minulost, bratři a nakonec vztah mezi kráskou a zvířetem. A právě u toho to drhne nejvíc, protože zkrátka není dost času, aby se mezi těma dvěma vyvinula jakákoliv chemie, navíc nic proti Vincentu Casselovi, ale jeho charisma je tady na bodu mrazu, to už mi přišla zajímavější Léa Seydoux. Jako pohádka to není zas tak velký průšvih, jen škoda toho promarněného potenciálu. Ale ty malé pejskopotvůrky byly moc roztomilé a dětem se budou asi moc líbit. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávočka a jediné čo mi na nej vadilo bolo to zbytočné čítanie deťom. To čítanie ma vytrhávalo z deja a musel som vždy chvíľku počkať kým som sa znova cítil, že som v ňom. Okrem tohto je dej plynulý a v príbehu nie sú žiadne prekvapenia skôr sa drží svojej kostry akú by mal mať. Léa Seydoux sa celkom hodila do tejto role a páčila sa mi v nej a tým nemyslím, že by zahrala niečo unikátne len sem do tohto filmu pasovala ako "kráska". Najviac ma aj tak zaujali všetky nádherné šaty, ktoré mala oblečená hlavná hrdinka a pri tom som muž, takže neviem čo sa deje (hehe čas na smiech). Triková časť je tiež zaujímavá a podľa mňa na nej nešetrili. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Asi takhle by se nějak měly dělat pohádky pro děti i rodiče. Krásná výprava, nijak přeplácané triky, velmi příjemné obsazení a pro dospěláky i trocha té temnoty a akce. Hlavně se mi líbilo, že se tvůrci nesnažili cpát do klasického příběhu nové prvky. Jasně, bylo tu víc prostoru netvorův příběh o tom, kterak přišel ke svému prokletí, což, jestli se nepletu, předchozí verze tolik nepřipomínají. Nicméně to vůbec nepůsobilo rušivě. Spíš naopak. Pro mě velmi příjemné překvapení. I když na Herzovu verzi asi jen tak něco nedosáhne. 75% ()

CBD 

všechny recenze uživatele

Nové pojetí ohraného příběhu, krásná výprava a neméně krásná Léa Seydoux jsou důvody pro to, aby většina z diváků tuhle adaptaci Krásky a zvířete neignorovala navzdory jejím nedostatkům. Christophe Gans svým ambiciózním projektem rozhodně nezklamal, ale o to víc zamrzí, že se nepustil do něčeho temnějšího, než do burtonovsky laděné pohádky. Snad příště. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(UCI Kinowelt, Potsdam, Deutschland, 2.5.2014) Od Ganse jsem viděl již dříve Bratrstvo vlků, což byl zajímavý, ale pro mě rozporuplný film. Kráska a zvíře je na tom dosti podobně. Co se týká audiovizuální stránky, tak nemám slov, protože to byla prostě nádhera. Vizuální efekty byly velmi zdařilé a to s celkem nízkým rozpočtem. Soundtrack byl nepřeslechnutelný, naprosto jsem si liboval v titulkové písni, která byla úžasná. A co se kostýmů týká, tak návrháři zaslouží pochvalu až k zemi, jelikož to byla hotová módní přehlídka. Jenže, všechno to na druhé straně narušuje příběh. Vztah mezi Kráskou a Zvířetem byl na můj vkus až poněkud příliš odbytý a bez jakéhokoli vývoje, který by osvětlil závěr. Zkrátka vizuálně opulentní podívaná s nádherným hudebním doprovodem, která bohužel trpí scénáristickými nedostatky. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení začalo dne 5. listopadu 2012 v Berlíně v Babelsberg Studios. (Gyorgy)
  • Scénář nevychází z předešlých adaptací, které stvořili Jean Cocteau a poté Walt Disney, ale z původního příběhu z roku 1740 od Madame de Villeneuve. (Gyorgy)
  • Snímek měl nesoutěžní premiéru v únoru 2014 na 64. ročníku Berlínského filmového festivalu. (Terva)

Související novinky

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Známe první novou bondgirl?

Známe první novou bondgirl?

10.10.2014

Zatímco agent 007 mění tvář jen jednou za čas, jeho dámská společnost je pokaždé čerstvá. A stejné to bude i ve čtyřiadvacáté bondovce, kterou začne Sam Mendes (Skyfall) točit už letos v prosinci.… (více)

Reklama

Reklama