Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kletba promění pohledného arogantního mladíka ve stvoření, které představuje vše, co předtím nenáviděl. Vychutnejte si moderní převyprávění klasické pohádky Kráska a zvíře. Sedmnáctiletý Kyle (Alex Pettyfer) je rozmazlený, absolutně povrchní a nevídaně populární a s přehledem vládne svému středoškolskému království. Kyle je přesvědčen o naprosté dokonalosti svého fyzického vzhledu. Za svou poslední oběť si zvolil Kendru (Mary-Kate Olsen) a nepříjemně ji přede všemi ponížil. Dívku však jeho kruté chování nijak nevyvedlo z míry, naopak, rozhodne se, že mu udělí lekci – promění ho v cosi, co je tak ošklivé zvenku, jako je on zevnitř. Kyle má přesně jeden rok, aby našel někoho, kdo ho bude milovat takového, jaký teď je, anebo se se svým novým já musí smířit už navždy. Jeho jedinou nadějí je tichá spolužačka Lindy (Vanessa Hudgens), které si nikdy předtím nevšiml… Dokáže Lindy, že láska nikdy není ošklivá? (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (307)

campix 

všechny recenze uživatele

Vše co jste viděli v traileru a odvážili jste se na to podívat v celkové délce a nic navíc k tomu. Prostě rozvláklý a nudný hodinu a půl dlouhý trailer. Nebýt romantické linie, tak by film zapadl do zapomnění a i tak asi stejně zapadne i když hlavně hlavní představitel Pettyfer dokáže spoustu mladých divaček k filmu přilákat. Sám jsem na Beastly koukal hlavně abych potěšil přítelkyni a byl jsem zvědav na Neila Patricka Harrise a musím uznat, že ten tam byl spolu s jamajskou chůvou naprosto zbytečný. Celkově tak nějak zbytečný film, kde mi nevadila snad jen překvapivě zpěvačka ze střední Vanessa Hudgens. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Nacházím se na pokrajích dilematu. Je to film, ve kterém se nachází čarodějnice, skleník na střeše, fešák, který je ve formě netvora opravdu fešák (a kdybych já se zamilovala do takového fešáka a pak mi najednou přišel sladký blonďák, tak to se mnou asi trochu zamává) a Neil Patrick Harris v červených slunečních brýlích, což jsou v podstatě samá pozitiva, ale přece jen je ten film skrz naskrz hloupý a pro dospívající publikum, kterému se teprve formuje pohled na svět, nejspíš i závadný. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Fujky, to jsem zase kýčovitostí jednou málem zvracel. Přitom si docela dobře dovedu nějakou moderní variaci na Krásku a zvíře představit. Ale trochu vážně míněnou, ne tímhle Twilight stylem. Ono, ani by mi možná nakonec ty emo momenty nevadily, kdyby z toho všeho nebyla cítit vypočítavost dostat DVD do kalhotek vlkých patnáctek. Na jinou, nedej-bože snad mužkou, cílovku tak prostě Beastly nemůže fungovat. A docela se divím Neilovi Patrickovi Harrisovi, že vzal tuhletu roli. Jedna hvězda za film, půlka za erekci nad krásou Vanessy Anne Hudgens a druhá půlka za ošklivou čarodějku Olsenovou. What can I say, I'm substance over style. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Tohle moderní zpracování klasické pohádky Kráska a zvíře rozhodně patří k těm méně povedeným. Zvlášť začátek může značně odradit od dalšího sledování, ale když tomu dáte šanci, je to celkem koukatelné. Chlapa film zřejmě nijak neosloví, ovšem ženu v tom správném věku a rozpoložení určitě ano. (50%) ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

ten kluk měl na samém začátku úplnou pravdu. lookismus rulez, je to přirozené, a něco na tom může změnit leda černá magie. ale to není pravým obsahem filmu. s touto novou variací na krásku a zvíře, aktualizovanou o koňskou dávku laciného sentimentu, postmoderního ducha páchnoucího blbostí a popularitu sociálních sítí, mám v první řadě ideologický problém. souhlasím se vším, dokud filmu po první minuty vládne teze "člověk je bezcharakterní svině" (jistěže jsou výjimky... dvě nebo tři). tomu musí přitakat snad každý realista s trochou zkušenosti, totiž misantrop. jakmile se však k tomu - dle všech očekávání - připojí jednoznačně vítězná antiteze o zázračné samospáse, dostávám tik do pravého koutku úst. ten se ještě zhorší, když nám film v hlavní ženské úloze představí modelově naprosto ideální děvče, dokonalé v každém aspektu. nevěřím v existenci takových o nic více než v existenci bizarních egyptských božstev a dalších mytologických bytostí. zvláště v posledních letech je často viděnou strategií vyvracet mytologické motivy z původních kontextů a dodávat je do úplně nových souvislostí ve vrcholně popových a pochopitelně populárních filmech. příjemnější pokoukání ale nabízejí snímky, v nichž je přitom dosaženo nějakého vývoje, posunu, nehledě na to, že může jít o takové šílenosti, jako proměny tradičně děsivého nestvůrného monstra ve zmoklé polonahé teeganery. a právě Twilight se mi líbil více než Beastly, protože přinejmenším vytváří novou a vpravdě kultovní mytologii namísto toho, aby jen neinvenčně těžil z nesčetněkrát omletých schémat a navíc je zpracoval v dokonale nepřesvědčivém pozlátku. kýč není to slovo, tohle je brak. ohyzdné dialogy, naivní muzika, plakátové herectví a všude jinde jen nudná šeď. daleko lepší volba: Kaboom, Jennifer's Body, ze seriálů True Blood. ...a nakonec i ten Twilight. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • V českém znění v roli Robove asistentky (Julie Dretzin) slyšíme Moniku Absolonovou, která se zde poprvé setkala s dabingem. (funhouse)
  • Práva na knihu Alexy Flinnové koupila CBS již v prosinci 2007, vydání filmu bylo naplánováno na rok 2008, ale kvůli stávce WGA byla výroba pozastavena. (Dlee)

Související novinky

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

15.02.2012

Včera jsme se divili nad soubojem tří různých Sněhurek. Inu, je tady další pohádka na roztrhání. Tentokrát Kráska a zvíře. Loni jsme viděli (nebo spíš neviděli) zmodernizovanou verzi Beastly, nedávno… (více)

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Jeff Bridges jako lovec démonů?

Jeff Bridges jako lovec démonů?

03.02.2011

Hrál ve dvou úspěšných filmech vánoční sezóny a za ten lepší je nominovaný na Oscara. Kdo by se divil, že se na něj nabídky jen sypou? Jednu z nich dostal od studia Warner Bros., které ve spolupráci… (více)

Reklama

Reklama