Reklama

Reklama

VOD (1)

Bylo nebylo....Žil kdysi jeden kupec, jehož nejmilejší dcera se jmenovala Kráska. Kupec přišel o vše během strašlivé bouře a jeho rodina byla zruinována. Jednoho dne ztracen uprostřed lesa objevil něco úžasného, hrad plný bohatství. Za utrženou růži pro Krásku, však obludné Zvíře požadovalo jeho smrt. Kráska se obviňuje za jejich strašlivé rodinné neštěstí a rozhodne se obětovat místo milovaného otce. Nicméně, to není smrt, která jí čeká v hradě Zvířete, ale spíše zvláštní magický život, radost a melancholie. Vyzbrojena jen svou odvahou a otevřeným srdcem, Belle triumfuje nad nebezpečím. Jak už to v pohádkách bývá, všechno dobře dopadne. Kráska se do zvířete zamiluje, princi se vrátí jeho původní podoba a budou žít štastně a spokojeně. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (312)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nedostižná samozřejmě zůstává adaptace Jeana Cocteaua z roku 1946. Krom toho, Jean Marais byl fešák. Má nejoblíbenější je samozřejmě od J.Herze, který se u Cocteaua zdařile inspiroval a současně vytvořil působivý horror. Nové zpracování mne sice nenadchlo, ale jisté momenty, exteriéry, interiéry i kráska ve smaragdových šatech zaujaly. Známý příběh s několika malými změnami má tak nejhezčí vizuální stránku, byť některé triky vypadají hodně laciné - např. kamenní obři, či samotné zvíře.... Zklamáním je i obsazení právě role zvířete - V.Cassel je ošklivý a vzhledově nesympatický. V syrových thrillerech, krimi a akčních filmech mi nevadí, ale v pohádce? Tam vypadá i bez počítačového maskování jako zvíře... ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Moji Gansové mi rozumějí. To, že jeho verze klasické pohádky bude pro většinu milovníků decentního minimalismu vstupenkou do nejhlubších pekel bylo jasné od první rány klapkou, která ještě musela být tak chytře nastavená, aby ono klapnutí nerozfoukalo stovky okvětních plátků růží na naprášeném umělém sněhu. A vskutku až nebezpečně často se tu přeskočí hranice ultimátního kýče o několik kilometrů někam vedle Thomase Kinkada. Leč vzhledem k faktu, že už od začátku máme alibi, že se bude jednat o ilustrace k pohádkové knížce a na konci se ještě dozvíme, že se pravděpodobně jednalo o představivost prosté venkovské ženy, co má ráda svého vousatého muže a zahrádku plnou růží, můžu se vlastně klidně posadit a užít si každý ohavně přestylizovaný záběr, vypadající přesně tak, jak jsem si pohádkové říše jako malej fakan představoval. Což ze mě možná dělá latentního geje, protože toho kaučukovníku na umělé květy pro tento film bylo poraženo přeci jen možná trochu moc. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Když pominu, že netvor nevypadal jako netvor, ale jako snědší bratr Aslana, tak jsem vcelku ráda alespoň za ty dary, kdy se zhruba drželi základní dějové linky známé klasiky o panně a netvorovi. Neměla jsem s upraveným příběhem větší problém. Výprava se v globálu povedla a podle akčního závěru si říkám, že tohle asi úplně nebude pro dětské publikum. Konec ovšem zcela pozměnil veškerá očekávání a mé uspokojení z příjemně stráveného, pohádkového večera bylo tatam. Těšila jsem se na drama lásky, která měla postupem času vyklíčit. Těšila jsem se na Bellin útěk zpět do hradu, aby zachránila netvorův život, který po ní steskem umíral ... Jaké bylo mé zklamání. Nic z toho a to je škoda. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Ani se nebudu snažit skrýt zklamání. K čemu je potěšení z příjemné hudby, krásných kostýmů (zelené Krásčiny šaty, ach!) a dobrého nápadu odvyprávět i část života Zvířete před jeho zakletím, když naprosto chybí nějaký projev citu či chemie mezi hlavními postavami. Kráska prostě se Zvířetem (mimochodem, docela bídná maska, kam se hrabou na Herze) párkrát povečeří a zničehonic mu vyzná lásku. Film má poměrně dlouhou stopáž, ale přesto si jeho tvůrci nedali příliš práce s rozpracováním tak důležitého aspektu. Ani samotný závěr mě nijak nenadchnul. Ještě, že jsem neutrácela za vstupenku do kina. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Nuž, popravde som čakala niečo o mnoho strašidelnejšie. Po pozretí som ale dospela k názoru, že to bez problémov môžem pustiť aj mladšej sestre. Film bol celkom dobre spracovaný aj keď ma sklamalo zviera (a fakt, že Vincent v príbehu nefiguroval často). Okrem toho som veľmi nepochopila moment, keď sa Belle zaľúbila do zvieraťa. Ako, prečo a kedy k tomu došlo mi nejako uniklo. Naviac sa mi zdalo, že na začiatku mali producenti množstvo financií, ale potom im financie ubudli (kvôli posledným scénam, tie efekty boli ako z B-čkového fantasy). Na film, ktorý sa dostal do kín sa mi to veľmi nezdá, lebo mi nepripadá určený ani pre dospelých alebo ani pre deti, ale ako niečo medzi tým. V každom prípade sa pri príbehu nenudíte a soundtrack funguje bezchybne. 60% ()

Galerie (115)

Zajímavosti (4)

  • Scénář nevychází z předešlých adaptací, které stvořili Jean Cocteau a poté Walt Disney, ale z původního příběhu z roku 1740 od Madame de Villeneuve. (Gyorgy)
  • Snímek měl nesoutěžní premiéru v únoru 2014 na 64. ročníku Berlínského filmového festivalu. (Terva)

Související novinky

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Známe první novou bondgirl?

Známe první novou bondgirl?

10.10.2014

Zatímco agent 007 mění tvář jen jednou za čas, jeho dámská společnost je pokaždé čerstvá. A stejné to bude i ve čtyřiadvacáté bondovce, kterou začne Sam Mendes (Skyfall) točit už letos v prosinci.… (více)

Reklama

Reklama