Reklama

Reklama

VOD (1)

Bylo nebylo....Žil kdysi jeden kupec, jehož nejmilejší dcera se jmenovala Kráska. Kupec přišel o vše během strašlivé bouře a jeho rodina byla zruinována. Jednoho dne ztracen uprostřed lesa objevil něco úžasného, hrad plný bohatství. Za utrženou růži pro Krásku, však obludné Zvíře požadovalo jeho smrt. Kráska se obviňuje za jejich strašlivé rodinné neštěstí a rozhodne se obětovat místo milovaného otce. Nicméně, to není smrt, která jí čeká v hradě Zvířete, ale spíše zvláštní magický život, radost a melancholie. Vyzbrojena jen svou odvahou a otevřeným srdcem, Belle triumfuje nad nebezpečím. Jak už to v pohádkách bývá, všechno dobře dopadne. Kráska se do zvířete zamiluje, princi se vrátí jeho původní podoba a budou žít štastně a spokojeně. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (311)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - V tomhle pekle už jsme přes měsíc........umřeme tady, shnijeme a sežerou nás brouci......... Zvíře (la Béte) vypadá celkem mile, nejde z něho skoro žádný strach. Kráska (la Bella) si z něho skoro udělá domácího mazlíčka. Příběh je vizuální pastva pro oči, ale to je tak vše. Hudba se mi k filmu nelíbila a chvilkama byla i otravná. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Dějově je to zase něco jiného než starší verze od Cocteaua, Herze a Disneyho, což je fajn (obzvláště zajímavé mi tam přišlo, že tam ještě před Kráskou byla jiná žena). Za nejsilnější stránku této verze považuji úchvatnou výpravu a celkový vizuál, který je prostě skvostný, a film mě tím vyloženě okouzlil. Stejně tak kostýmy herců jsou nádherné. Celkově mi přijde, že je z toho filmu znát, že musel stát strašný prachy (na evropské poměry), a že vyloženě vyžaduje velké plátno v kině, aby se plně rozvinul do svých estetických kvalit. Co mi už přišlo trochu slabší, byla úroveň některých speciálních efektů, včetně samotné masky titulní postavy (která na mě navíc spíš působila jako legrační Kocour z Bulgakovova Mistra a Markétky). Rovněž mi nesedlo samotné obsazení titulních postav - Vincent Cassel mi zde ve svých 47 letech přijde pro roli zakletého prince příliš starý, a Léa Seydoux mi pro změnu nepřijde pro roli Krásky dostatečně atraktivní, s těmi svými věčnými kruhy pod očima a olbřímí mezerou mezi předními zuby. Jasně, je zajímavá, ale prostě podle mě ne typově vhodná pro takovou roli. (Bez zajímavosti mi ani nepřišlo, jak byla její postava emancipovaná a jak Zvířeti na začátku vzdorovala - možná o to víc se ale člověk na konci diví, kdy se teda vlastně stihla do Zvířete zamilovat). Za mě tedy nakonec spokojenost - a pocit, že je zde tento film mírně podhodnocený (aktuálně 62%). ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Módna vlna klasických rozprávok v novej veľkolepej fantasy podobe už prišla z Ameriky aj do Európy a ako prvý reagujú Francúzi s Kráskou a Zvieraťom. Osobne som sa na film tešil hlavne kvôli Gansovi. Jeho Silent Hill považujem za najlepšiu videohernú adaptáciu, ktorá ide ruka v ruke so skvelým temným vizuálom. Po tých rokoch som sa preto tešil ako Gans opäť popustí uzdu svojej fantázie. Bohužiaľ sa zase raz ukázalo, že Gans je síce dobrý „maliar“, ale priemerný režisér. Opäť maľuje prekrásne obrazy a predstavuje veľkolepú výpravu, hrá sa s každou farbičkou, ponúka úchvatné kostými a celkovo vtláča tomuto obohranému príbehu nápadmi hýriaci fantasy vizuál. Ale čo z toho, keď celé toto opulentné pojatie je na hrane gýču a nemá opodstatnenie v príbehu. Gans síce pláca do obrazu jeden vnemový podnet za druhým, ale samotný príbeh mu nedáva najmenší zmysel. Scény na seba nekonzistentne nadväzujú, ani takto jednoduchý dej nedokáže zmyselne podať, aby bolo badať odkiaľ a kam smeruje. Navyše absolútne nefunguje chémia medzi ústrednou dvojicou, nebadať kedy vlastne k sebe získali sympatie a aj všetky dialógy medzi nimi sú skôr nepodstatné. Celé je to potom zbytočne zaobalené do retrospektívneho rozprávania, ktorá je prehľadné od prvého momentu. Gans má síce fantáziu hodnú dvadsiatich ďalších ľudí, ale nepozná mieru. Vo vlastných nápadoch sa stráca, hádže jeden za druhým bez toho aby si rozmyslel, či sa do filmu hodia. Raz zobrazuje úplne nahú lesnú vílu a občas sa snaží temnejšie podať príbeh, aby inokedy mohol predvádzať infantilné scény so zakliatymi psami. Otázne je pre koho je potom táto verzia určená? Pre dospelých bude priveľmi infantilná, ale pre deti zase zbytočne vážna. V závere Gans neustriehol cit a chcel by predvádzať až megalomanskú šou (scény s veľmi chabými CGI obrami), ale na to evidentne nemá rozpočet. Vznikol tak len nechutne predigitalizovaný, nekonzistentný, nezaujímavý mix všetkého možného. Chvíľu sa tvári dospelo ako Snehulka a Lovec, chvíľu infantilne ako nový Vládca Oz, ale v jeho jadre sa skrýva len ťažko nezvládnutý projekt. CELKOVO: 2* (4/10) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Klasický pohádkový příběh, který je zde trošku potemnělý. Považuju za dobrý nápad natočit část příběhu v zímním období, kdy je krajina pod sněhem a ledem. Dodává to zvláštní atmosféru a samozřejmě jisté neopakovatelné kouzlo. Scenérie byly nádherné. To se povedlo. Animátoři si dali záležet. Triky a efekty se taky povedly. Jsou nápadité. Vizuální stránka mým očím krásně lahodila. Bála jsem se, aby tohle vyprávění zbytečně nesklozávalo k lacinému hororu. To by bylo na škodu. Nápad se zlatou laní považuju za velké plus. Dost to o Zvířeti vysvětluje. Nepamatuju se, že bych o zlaté lani v souvisloti s tímto příběhem slyšela nebo o tom někde četla. Mám tenhle příběh moc ráda a ráda se jím taky nechávám dojímat. K absolutnímu štěstí mi ale ještě něco chybělo. Jsem chtěla víc. Vincent Cassel mi se svou drsnou vizáží vůbec nevadil. Dokonce se mi tu líbil. Tenhle chlap taky zraje jako víno. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Keby si sa mi odovzdala, splním ti každé želanie..." Mám rád filmové rozprávky a tie z hororovým nádychom snáď ešte viac. Vizuálne dosť pôsobivé, dialógov mohlo byť viac, ale inak musím pochváliť, že sa niečo podobné vôbec natočilo. Tento žáner nie je filmármi zvlášť vyhľadávaný, no inak im dáva tvorcom voľné ruky, v rozprávke je možné všetko, stačí len dobrý príbeh a šťastenu pri kompletáži, aby to všetko do seba krásne zapadlo. Tu to vyšlo na slušný priemer. 60%. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení začalo dne 5. listopadu 2012 v Berlíně v Babelsberg Studios. (Gyorgy)
  • Snímek měl nesoutěžní premiéru v únoru 2014 na 64. ročníku Berlínského filmového festivalu. (Terva)

Související novinky

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Známe první novou bondgirl?

Známe první novou bondgirl?

10.10.2014

Zatímco agent 007 mění tvář jen jednou za čas, jeho dámská společnost je pokaždé čerstvá. A stejné to bude i ve čtyřiadvacáté bondovce, kterou začne Sam Mendes (Skyfall) točit už letos v prosinci.… (více)

Reklama

Reklama