Reklama

Reklama

2012: Tajemství zániku světa

(TV film)
  • USA 2012: Startling New Secrets
všechny plakáty

Obsahy(1)

Rok 2012 má prý být posledním rokem lidstva. A netvrdí to jen tak někdo. I významní vědci potvrzují, že bájný mayský kalendář může mít pravdu... (oficiální text distributora)

Recenze (12)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

No tak bude teda tohto roku ten konec sveta alebo nie?! Jedni hovoria, že určite ano. Iní zarputilo tvrdia, že dozaista nie. Čo si mám z toho vybrať? Túto dilemu mi nevyriešili ani tvorcovia pseudo-dokumentu "2012: Tajomstvo zániku sveta". Kladú závažné otázky, ale nedávajú žiadne prijateľné odpovede. Ďalší rozumbradovia, čo vlastne nevedia ani prd. Takže bude o dva dni, 21. decembra 2012, konec sveta? Na to vám odpoviem citátom z piesne, mojej obľúbenej bratislavskej punkovej, kapely Zóna A: „Ja to neviem, Ty to nevieš, nikto nevie nič, nič, nič...“ http://www.youtube.com/watch?v=RSoPYn-Dk9c ** ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Buďme všichni rádi, že se sešlo tolik chytrých a významných vědátorů, kteří si usmysleli, že světu sdělí tajemství zániku světa. Jeden psychouš pobíhá po mayských pyramidách s notebookem a jeho supervynálezem. Druhý vendelín hledá pod pískem, kdesi v Egyptě, místnost, kde bude mít detailně popsáno, jak při potenciálním konci světa postupovat, či mu dokonce předejít. Krátí se to krátí. 3 x se vyspíme a hotovo. A v dokumentu budu hodnotit snad pouze ta exotická místa, kam vědátory pustili a která jsem viděl skutečně rád. Dokument jako takový samozřejmě nemá s vědou nic společného a navíc už tu vše mockrát zaznělo. Slabé 2* za odvahu něco takového vytvořit a myslet si, že budu před veřejností stále brán vážně. ()

DocBrown odpad!

všechny recenze uživatele

Bububu, Země se začne otáčet na druhou stranu až upadne z oběžné dráhy. To je kůůl. Že se ten šedivý šašek nepochlubil, že je držitelem Nobelovy ceny Ignorance. ()

Paity odpad!

všechny recenze uživatele

Soubor naprostých nesmyslů komentovaných tak, že by to zvládly lépe i děti ze základní školy. Jasný odpad. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Asi nejzajímavější dokument na téma konce světa, který jsem viděl. Šlo by ho ale natočit ještě mnohem lépe. Nikde třeba není pořádně vysvětleno, kde, jak a proč se nachází tzv. výchozí bod nula mayského kalendáře a jestli je možné, že by mohlo dojít k jeho dezinterpretacím. Viz např. odborný článek českých vědců z AV ČR, který korekci mayského kalendáře s gregoriánským zpochybňuje: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/asna.200710892/abstract a stanovuje konec mayského kalendáře v kalibraci na gregoriánský systém na 14. 12. 2116. Také podstata a význam tak často zmiňovaného Drážďanského kodexu není nikterak lépe osvětlena :-( Verdikt 3* a 70 %. ()

Tom44zKA 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinová snůška keců o tom, jak přiští pátek všichni zemřeme. Chtěl bych vidět těch X vědců, kteří vystudovali X vysokých škol, jak se budou tvářit zhruba za dva týdny. Když je něco hezky natočeno, ale má to bohapustý obsah, nad kterým nezbývá než nechápavě kroutit hlavou, nelze to hodnotit kladně. ()

umbjaz odpad!

všechny recenze uživatele

po necelých dvaceti minutách přepnuto na velice opsvobozující document na dvojku a to o 2. světoví. Kurva kdo si může ještě myslet, že se za dva tejdny cokoliv stane??? snad jen imbecilní hlupák... ()

VeeDee 

všechny recenze uživatele

Zbývá jen pár dní... uvidíme, zda se něco stane. Každopádně dokument je velmi poutavý a děsivý. Slabším povahám rozhodně nedoporučuji! A pan umbjaz ať se nejdříve naučí gramatiku a slušné vyjadřování než bude něco hodnotit! ()

route60 odpad!

všechny recenze uživatele

Trapný a zbytečný dokument kde nechápu důvod vzniku jen protože si někdo vycucal z prstu legendu o 21.12 2012? nevěřím těmto věcem, lidstvo mělo podle různých zvěstech zhebnouut tolikrát že už je to k smíchu, odpad jsem dokumentu nikdy nedal raději. ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě zaujalo, že si ten týpek v klidu chodí po Mexiku s notebookem v ruce, aniž by ho někdo okradl... Doufám, že všichni ti blázni zalezou dvacátého o půlnoci do svých podzemních krytů a zůstanou tam z obav před kosmickým zářením aspoň deset let. Za pobavení (a aspoň trochu snahy o serióznost) ty tři hvězdy dám. P.S. Pokud to tu v pátek fakt skončí, tak se omluvím a zvednu to na pět:) ()

Elmster 

všechny recenze uživatele

Pokud vím, má se zde na čsfd řešit kvalita a zpracování, obsah a ne to, že konec světa nebude a tak je tohle odpad... Na protest tomu dávám 4 hvězdičky. ()

Reklama

Reklama