Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (494)

castor 

všechny recenze uživatele

Ona balí dárky, on pracuje v optice, ona je sarkastická pesimistka, on volnomyšlenkářský balič vdaných paniček. A teď do něj zřejmě vstoupilo něco nadpozemského. Jeho kolegové a přátelé řeší, zda je to nadpřirozený úkaz, nebo se prostě jenom zbláznil. Najednou si všichni něco přejí (ten pořádný úspěch v televizi nebo filmu, tamten víc životního prostoru, načež mu v autě zemře tchýně s tchánem). Do toho přicházejí další méně důležité postavy, ON se na NÍ začne koukat kapku jinak. A pak přijdou titulky. Kouzlo Vánoc v tom nevidím, křídla Vánoc odstřihla režisérka růžovými brýlemi. Ostatně se s postavami moc nenamáhá nic moc dělat. Prostě klade otázky, chce, abychom přemýšleli, ale právě tvůrci moc nedomýšleli, s čím vůbec přicházejí. Emocionální zákruty nefungují, herci nejsou špatní, ale že bych na někoho chtěl pochvalně ukázat prstem, tak to těžko (možná na Novotného). To, co filmaři naznačí, už v dalších desítkách minut zrovna dvakrát nezúročí. Podivný žánrový slepenec. Tři hvězdy s přivřenýma očima.. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Křídla Vánoc je pohádka pro dospělé. Krásné zimní prostředí, skvělí herci, výborná hudba a jeden kouzelný anděl. Film je trošku hořký, ale zároveň příjemně vtipný. Skvěle vybraná parta herců - Krajčo, Prachař, Novotný a Vica. Mezi nimi funguje chemie parádně. Proto jsou hlášky neotřelé a humor nijak nenásilně vložený. Krajčo taky tak dokazuje, že není jenom vynikající zpěvák, ale i slušný herec. I když českou scénu raději vynechávám, tak se mi Křídla Vánoc sakra líbily. Uspěli tam, kde dnešní komedie ne. Film je přirozeně vtipný, ale zároveň i místy smutný. A samotný příběh o přáních a naději mě zahřál u srdce tak, jak věřím, že každému kdo ho sleduje. Na závěr podotknu, že soundtrack je opravdu pěkný a nechybí samozřejmě letošní Cesta. Která zkrátka nemá chybu. (72 %) ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Na české pomery znesiteľné :-). Aj tentoraz sa tvorcovia nevyhli akejsi snahe o sociálny podtón, ktorý mi už pár rokov lezie krkom, ale napokon je to (našťastie) len romantický príbeh. Vedľajšie dejové línie ma nijako neoslovili, pár nadhodených tém by si zaslúžilo aspoň náznak vyriešenia... Hudba samotná si to na výsledku odmakala viac než scenáristka... ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení po první projekci bylo natolik rozporuplné (přiznávám zklamání), že jsem film hvězdičkami ani neocenil. Stalo se ale něco zvláštního. Příběhy těch "obyčejných" lidiček se ve mně nějak usadily a v následujících dnech se mi až moc často honily v hlavě. ... Dal jsem tomu čas a po pár týdnech jsem si dal druhou projekci. Až po ní jsem musel tenhle film ocenit. Možná spíš srdcem, ale přiznávám, že Karin Babinská se trefila. Aspoň tedy do mého. ... Díky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažká televízna melanchólia. Atmosféricky "v pohode", na scenári však badať, že naše čs televízie sa živia tvorbou nekonečných televíznych seriálov a prejavuje sa to bohužiaľ aj v kinematografii. Najväčší gól je samozrejme Krajčo so svojimi ružovými slnečnými okuliarmi za každých okolností. Myslel som, že podobný železný prístup k image majú iba slovenskí hiphoperi. V televízii pár dní pred Vianocami sa to dá, platiť si lístok do kina mi však pripadá ako číry nezmysel. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Filmovou hudbu nahráli pouze 4 lidé, a to Richard Krajčo, hudebník a producent Dalibor Cidlinský a kluci z kapely Nebe, tedy Petr Harazin a Štěpán Petrů. (harazin)
  • Venkovní scény se točily při teplotě -18 °C. (jenik71)
  • Keď Vica Kerekes zistila, že sa má celý film odohrávať v nákupnom centre, povedala nie. „Ja nákupné centrá nemám rada," povedala. Nakoniec ju však presvedčila vlastná agentka, aby na kasting šla. A tam ňou boli všetci ohúrení. (Zdroj: aktuality.sk) (leila22)

Reklama

Reklama