Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vánoční čas umí přinášet podivuhodné příběhy, vtipné historky i nostalgii. Přijde letos Ježíšek? je příběh dvou rodin, které se rozhodly, že Vánoce jsou prostě od toho, aby se konaly dobré skutky, přání se plnila za každou cenu,   a aby na zázraky věřily nejen děti. Šarmantní šedesátník José (Josef Abrhám) se vrací po třiceti letech z emigrace v Mexiku do rodné Prahy. Podlehne totiž naléhání  své mexické manželky Dolores. Ta věří, že pro jejich dceru Penélope, která se marně snaží otěhotnět, je poslední nadějí zázrak, který by v předvánočním čase mohlo splnit slavné Pražské jezulátko. José má z návratu obavy, protože moc dobře ví, že by mu mohl přinést nečekaná překvapení. Ta mají podobu jeho dávného kamaráda Rudy (Václav Postránecký), který všemi rád manipuluje, ale hlavně jeho bývalé lásky Květy (Libuše Šafránková) a její velké, osobité rodiny, v čele s jejím synem Michalem (Igor Chmela). Rodné místo Josému připraví řadu svízelných situací. Bude potřebovat nadhled a všechen svůj smysl pro nápaditá řešení, aby se z malérů všichni dostali. Nakonec se ale ukáže, že i každý z členů Josého rodiny skrývá své tajemství, a že v Praze je kromě legendárního Pražského jezulátka i řada dalších bytostí, které jsou schopné konat zázraky. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Surina 

všechny recenze uživatele

Sice jsem velký fanda a obhájce českých filmů, ale tenhle film do našeho domova nevdechl ani špetku vánoční atmosféry. Film má být o tom, že zázraky se dějí a dějí se především na Vánoce. Avšak tady ději nepomohlo ani Pražské jezulátko, jenž by filmu vykouzlilo lepší hodnocení, tak hlavně, že Penélope pomohlo přijít do jiného stavu. V neposlední řadě chci zmínit manželé a herce J. Abrháma a L. Šafránkovou, které už na filmovém platně snad ani zvlášť vidět nelze. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Film som začala pozerať pred Vianocami a to, že som ho bola schopná dopozerať až po dvoch mesiacoch, svedčí o tom, že nebavil a že som si ho vlastne odtrpela. Pustila som si ho z úcty k Josefovi Abrhámovi a Libuši Šafránkovej, dúfajúc, že obdiv, ktorý k tejto hereckej dvojici mám, film len upevní. Lenže – toto bola ozajstná mexická telenovela natočená v Prahe. Nesmiala som sa, nebavila som sa a celý príbeh je príliš jednoduchý a ľahko čitateľný. A úplne zbytočné bolo pridať: „o rok neskôr“. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Co ty tady děláš ??" - "Já to tady zásobuju !!" ;) To rozhodně, on totiž Venca Postránecký, který si od Bobulí myslí, že je vinařskej bůh, už dneska naprosto bezostyšně bere jakoukoliv šmíru !! Kdyby mi Ježíšek přinesl na DVD tenhle naprosto příšerný a prázdný kýč, asi bych mu s varovně vztyčeným prostředníčkem připomněl legendární Lundgrenovo béčko, totiž Temného anděla, který jasně naznačuje, že placky s některými filmy by mohly posloužit i jako smrtící frisbee.. I když tenhle místy až směšně diletantsky sestříhaný kousek - Tohle jsi snad ani, Lenko, při smyslech nemohla myslet vážně !! Už nic hlavně nepiš !! - určitě zabíjet diváka dokáže celkem snadno, když případná druhá projekce platí pro diváka mimo cílovku, kterou upřímně lituju, za fatálně i tu úplně poslední.. O tom, že je Praha nádherné město, zasněžená a vánoční obzvlášť, mě nikdo zbytečně přesvědčovat nemusí, ani kvůli neméně krásné Aislin Derbez.. Pro Libušku Šafránkovou platil rok 2013 za vyloženou hereckou sebevraždu, byť se opravdu snažila.. ()

Romanstekl 

všechny recenze uživatele

Opět se zde potvrzuje, že zvučná jména nazajistí dobrý film, ba naopak, film je od začátku nuda a pokud se v půlce filmu domníváte, že se to rozjede, tak nerozjede. Sám ani nevím, proč nedám odpad, jedna hvězda snad za ty jména, jinak opravdu nevím...tento odpad české kinematografie si TV NOVA dovolí vysílat na štědrý večer...je to Nova, není se čemu divit, jen se udivuji nad tím, proč je stále jedničkou mezi televizemi. Pokud čtete tyto řádky, doporučuji zadat do vyhledávače jméno jiného filmu. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

S ohledem na celkové hodnocení jsem se trošku toho filmu bál, ale když kvůli ničemu jinému, tak aspoň kvůli Šafránkové s Abrahámem jsem jej chtěl vidět. A nakonec jsem byl docela mile překvapený. Tedy ta hlavní dějová linka kolem návštěvy emigranta Joseho a jeho rodinky v Praze trošku pokulhává. Diskutabilní je třeba uvěřitelnost legendy o záměně pražského Jezulátka. Naopak bych ocenil určitou autenticitu filmu postavenou především na tom, že jednotlivé postavy spolu komunikují ve filmu vždy tím jazykem, který nejlépe odpovídá dané situaci. (tj. dočkáme se třeba komunikace J. Abrháma ve španělštině či roztomilým pokusům jeho dcery o češtinu). Díky tomu přitom vznikají někdy i vtipné momenty, resp. roztomilé trapasy (např. když se snaží Jose před svou ženou Doleres předstírat, že se nezná s Květou a začne ji vykat, i když Dolores zjevně neumí česky). Co mě každopádně zaujalo je vedlejší příběhová linka filmu spojena s rodinkou Igora Chmely. Ostatně je to právě hláška jeho malé dcery "A přijde letos Ježíšek," které vděčí film za název. Při těchto scénách má film docela příjemnou vánoční atmosféru, byť ji podbarvují koledy v nikoliv českém ale spíše mezinárodním hábitu. To lze ale asi vzhledem k mexické koprodukci pochopit. Ve svém žánru vánočního rodinného filmu tak jde celkově o stravitelný počin. I když vytěžit se z toho dalo určitě mnohem více. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • „Květa má svoj vlastný život. To, čo prežila v minulosti, ju vôbec neoslabilo, ale to neznamená, že by sa zdráhala občas uveriť na zázraky. Také typy žien majú moje sympatie," tvrdí Šafránková. „José už zakorenil v novej krajine a v ošemetných situáciách, ktoré mu priniesol návrat do Česka, ho zachraňujú jedine svojský nadhľad a zmysel pre rýchle riešenia," doplnil Abrhám. (kacer4)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama