Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vánoční čas umí přinášet podivuhodné příběhy, vtipné historky i nostalgii. Přijde letos Ježíšek? je příběh dvou rodin, které se rozhodly, že Vánoce jsou prostě od toho, aby se konaly dobré skutky, přání se plnila za každou cenu,   a aby na zázraky věřily nejen děti. Šarmantní šedesátník José (Josef Abrhám) se vrací po třiceti letech z emigrace v Mexiku do rodné Prahy. Podlehne totiž naléhání  své mexické manželky Dolores. Ta věří, že pro jejich dceru Penélope, která se marně snaží otěhotnět, je poslední nadějí zázrak, který by v předvánočním čase mohlo splnit slavné Pražské jezulátko. José má z návratu obavy, protože moc dobře ví, že by mu mohl přinést nečekaná překvapení. Ta mají podobu jeho dávného kamaráda Rudy (Václav Postránecký), který všemi rád manipuluje, ale hlavně jeho bývalé lásky Květy (Libuše Šafránková) a její velké, osobité rodiny, v čele s jejím synem Michalem (Igor Chmela). Rodné místo Josému připraví řadu svízelných situací. Bude potřebovat nadhled a všechen svůj smysl pro nápaditá řešení, aby se z malérů všichni dostali. Nakonec se ale ukáže, že i každý z členů Josého rodiny skrývá své tajemství, a že v Praze je kromě legendárního Pražského jezulátka i řada dalších bytostí, které jsou schopné konat zázraky. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

mira007 

všechny recenze uživatele

Takový pohodový film, který je ale takový nijaký. Hlavně gro té věci, že mladé hrdince pomůže k otěhotnění nasazení paroh manželovy a ne vánoční zázrak. Tak nevím jestli to je happyend., to ji pak asi horkokrevný mexičan zastřelí. Nicméně přítomnost mexických hereček je asi největší oživení tohoto filmu - obzvláště šmrncovní Aislinn Derbez. Ještěže je pan Abrhám s Libuškou pro mne nedotknutelná herecká perzona jinak bych možná sklouzl ke dvěma hvězdám. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Český film popisující návrat českého emigranta Josého (J. Abrhám) z Mexika po třiceti letech zpět do vlasti. Snímek může sloužit jako reklama na zimní a předvánoční Prahu, jeho příběh a zpracování však shledávám sotva průměrné. Ústřední linie snímku setkání emigranta s bývalou partnerkou (L. Šafránková) po letech dle mého názoru nesplnila očekávání, navíc snímek je opatřen mnoha nepodstatnými, zbytečně pozornost odvádějícími a plochými odbočkami (úlohu zádumčivého M. Rodena jsem nepochopil, stejně tak výměnu pražského jezulátka). Pokud autorka spatřuje vrchol snímku ve společném večeru obou rodin, tak to se mi zdá na megafilm, jak byl snímek médii prezentován, zoufale málo. Po filmařské stránce režisérka Lenka Kny taktéž nepřesvedčila, neboť ve filmu chybí jakékoliv napětí, vývoj postav se odehrává dle očekávání a závěr se vůbec nepovedl. Jednoznačně zklamání, byť jsem na romantické snímky nikdy nebyl, tento počin hodnotím velmi slabě, mám dojem, že i z Traplových filmů vyzařuje více emocí. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jak stihne obejít všechny hodný děti, když ani neumí chodit?" Ježíšek je v inkubátoru a tak není divu, že dětské dotazy se množí. Vybruslit z tohoto tématu se ctí je těžkým úkolem pro každého rodiče, ale tady je to jasné - Ježíšek má asistenty. Takže díky za radu, za vysvětlení úspěšné léčky neplodnosti ve Františkových Lázních a za tu vánoční atmosféru, která na mne vydatně z obrazovky dýchla. Žádný zázrak to sice není, ale já jsem si v něm pár důvodů pro lehké pousmání našel. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Jo jo, co by to bylo za Vánoce bez anglických koled. Příšerný film, vážně. Možná by to obstálo jako parodie Lásky nebeské, ale to by se ten "film" nesměl brát tak vážně. Ale pokud nemůžete otěhotnět, dostanete skvělou radu. A abyste nemuseli trpět u filmu, tak vám to prozradím: zkuste si zajet do zahraničí, podvést manžela a vrátíte se gravidní. A nebojte, příbuzní vás za to budou milovat a manžel to nikdy nezjistí. Ale jako sarkastická paralela k trojúhelníku Marie-Josef-Bůh, to docela sedí, že? ()

Romanstekl 

všechny recenze uživatele

Opět se zde potvrzuje, že zvučná jména nazajistí dobrý film, ba naopak, film je od začátku nuda a pokud se v půlce filmu domníváte, že se to rozjede, tak nerozjede. Sám ani nevím, proč nedám odpad, jedna hvězda snad za ty jména, jinak opravdu nevím...tento odpad české kinematografie si TV NOVA dovolí vysílat na štědrý večer...je to Nova, není se čemu divit, jen se udivuji nad tím, proč je stále jedničkou mezi televizemi. Pokud čtete tyto řádky, doporučuji zadat do vyhledávače jméno jiného filmu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • „Květa má svoj vlastný život. To, čo prežila v minulosti, ju vôbec neoslabilo, ale to neznamená, že by sa zdráhala občas uveriť na zázraky. Také typy žien majú moje sympatie," tvrdí Šafránková. „José už zakorenil v novej krajine a v ošemetných situáciách, ktoré mu priniesol návrat do Česka, ho zachraňujú jedine svojský nadhľad a zmysel pre rýchle riešenia," doplnil Abrhám. (kacer4)
  • V DVD verzi mluví herci a herečky mexické národnosti svým jazykem a jejich dialogy jsou doplněny titulky. Oproti tomu v televizní verzi byly jejich hlasy dodatečně předabovány, ovšem pouze scény odehrávající se v Mexiku. 
    (funhouse)
  • V záběru, kdy Květa (Libuše Šafránková) vystupuje z auta a přechází silnici, je možné zahlédnout v horním rohu tehdejšího předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku. (ricky4)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama