Reklama

Reklama

Věž smrti

Trailer 1

V hypermoderním komplexu Tower Sky právě probíhá vánoční večírek, na kterém se sešla vybraná smetánka z celé metropole. Dae-ho, manažer budovy a ovdovělý otec malé Hany, musel rodinnou sváteční oslavu narychlo odložit, aby se mohl starat o VIP hosty. Zato šéf hasičů Young-ki si konečně může užívat volna a trávit Vánoce se svojí ženou. Slavnost je v plném proudu a idylickou vánoční atmosféru dokresluje nádherný výhled na osvětlené velkoměsto a na helikoptéry, které kolem mrakodrapu pro vytvoření dokonalé iluze rozprašují umělý sníh. Když ale nečekaně dojde ke katastrofě, musejí Dae-ho a Young-ki sebrat veškerou odvahu, aby zachránili životy svých blízkých a tisíců ostatních zoufalých návštěvníků, které nemilosrdně svírá ohnivá náruč smrti. (North Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (105)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Budou to ty nejkrásnější vánoce........... Proč tohle ojeté klišé hned na počátku příběhu? To se to nemohlo třeba stát 26. května? Velký projekt má velké mouchy. Navíc dva vysoké mrakodrapy, řečené věže a když začne hořet je zle. CITÁT - Jsou přece Vánoce............ Prostě ráj. To vše se ale mění v peklo. CITÁT - Požár v Tower Sky!!!............. Scéna ve výtahu okolo 40 minuty je hodně emoční. Záběry na rozpadající se budovu jsou velmi povedené až krásné. Nezbytné komické chování hlavních postižených, akce, humor i napětí. CITÁT - To je anděl!!! Halelujááááá.......... Škoda, že místo akce a napětí se ve druhé části příběhu dere na povrch spíš humor a ironie. Vystrašené tváře ala Godzilla vás určitě rozesmějí. A takový to mohl být krásný katastrofický snímek. CITÁT - Pošli tsunami óóó Bože!!!!!........... Další nádherná scéna je okolo 97 minuty - pěkné. Ke konci je to ciťáček, tak si to užijte. Já čekal trochu tvrdší děj. CITÁT - Věnováno památce všech hasičů. ()

HonzyR 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco mnohem horšího, než co se ke mě vlastně dostalo. Opravdu to není až taková katastrofa. Pro milovníky katastrofických, klastrofobických a ve výšce se odehrávajících snímků naprostá povinnost. Efekty nebyly vůbec špatné. Co mě ovšem opravdu hodně štvalo, byly extrémně špatné herecké výkony VŠECH!! Ta malá kráva celý film nedělala nic jiného než že jenom řvala!!!! I konec jsem teda čekal trošku jinak, ale to už je detail. Výsledné 4 hvězdy především za obrovské překavapení, dobré efekty a za to, že jsem se vlastně vůbec nenudil. __70%__ ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Když v Korei hoří mrakodrap, je to prostě zábava. Nechápu, co se na tom komu nezdá. Padal tam umělej sníh, vrtulníky, lidi z voken a mrakodrap, co víc si přát?! Šklíbů bych se rád zeptal, jestli by v takový situaci dokázali zahrát Hamleta? Asi ne, viďte, už jste někdy plachtili z šedesátýhotřetího patra? Pro mnohé možná urážlivý brainwash, pro mě pohledná oddechovka. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Užívateľ JFL píše "film natolik citově vyděračský, až doslova diváka znásilňuje". Moja riť zostala nepoškvrnená i po dopozeraní tohto filmu. To že film má emócie je zlé? Koľko amerických filmov ich má? Tawo je poctivo natočená katastrofická dráma, ktorá má všetko čo dráma má mať. Som až prekvapený ako sa Južná Kórea filmársky posúva vpred. Vizuálne efekty sú na vysokej úrovni a za ne by sa nemusel hanbiť ani samotný Emmerich. Všetky postavy sú sympatické, fakt som s nimi súcitil a k záveru sa mi do očí tisla i slza. Nie som nejaký mäkký, ale tento film ma naozaj naplnil a potešil. Pre mňa je to asi najlepší katastrofický (horiaci mrakodrap) film od Skleneného pekla a to len preto, že predsa len ústredná dvojica Paul Newman - Steve McQueen bola herecky presvedčivejšia. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mám podobné nadšení jako u nedávně zhlédlého filmu Deranged! Tohle Asiatům jde!! Nepamatuji se, kdy jsem naposled viděl tak kvalitní katastrofický film! Akce je slušná,přehledná a intenzivní. Herecké výkony jsou parádní,Ye-jin Son je snad nejlepší Asijská herečka. Finále nezklame, celkově se jedná o nadprůměrný Asijský film. 75% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • V den premiéry 25. prosince 2012 se prodalo 431 759 vstupenek, což znamená druhý nejlepší otevírací den v historii korejské kinematografie. První je s počtem 436 628 prodaných vstupenek film Zloději (2012). (Kritiq)
  • Režisér Ji-hoon Kim byl k natočení filmu inspirovaný jeho vlastní zkušeností. Když poprvé jako mladý viděl v Soulu mrakodrap, představoval si, jaký je to pocit, být v něm uvězněný. (Kritiq)
  • Postprodukce filmu trvala 2 roky. Důvodem je i fakt, že ve filmu je 1 700 digitálních a trikových záběrů. (Kritiq)

Reklama

Reklama