Reklama

Reklama

These Final Hours

  • Velká Británie These Final Hours
Trailer 1

Obsahy(1)

''Už sme, došľaka, mŕtvi! Bude to bolieť a ja to nechcem cítiť!'' Náraz nastal o pol ôsmej ráno a zasiahol Severný Atlantik. Celé východné pobrežie Severnej Ameriky je postihnuté, západné pobrežie Afriky a celá západná Europa sú preč. Ľuďom do konca sveta zostáva dvanásť hodín. Práve teraz osud zvedie dohromady Jamesa (Nathan Phillips), ktorý uniká pred bolesťou na megapárty, aby sa poslednýkrát "rozbil", a malú Rose (Angourie Rice), ktorá zúfalo hľadá svojho otca a ktorú James zachráni pred istým znásilnením. Kanada, Mexiko a Stredná Amerika sú vymazané zo zemského povrchu, čas sa neúprosne kráti a ľudia sa z neho snažia využiť čo najviac. Koniec sa blíži... (sochoking)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (109)

kulyk 

všechny recenze uživatele

V jakémsi zasunutém komentáři, připlácnutém zde, na ctnostné česofudě, jsem se dočetl o závanu naděje, který provází závěr flmu. Jinak bych si jej nevpustil do obytného prostoru, jež momentálně okupuji svým luzným tělem kardinálního pašáka. A to bych chyboval, neboť právě ono vyústění, dodrcnutí, či pokud chcete, tak ukončení díla ospravedlňuje veškeré lapsy (ano, je to volitelné, proto lapsusy dnes vynechám, šťourálci), které mu předcházejí. Pro mě šlo o milé kraulování proti proudu běžné holly a bolly údské zábavy. Pokud mohu také dopomoci někomu k nečekanému zážitku, pak opakuji s vážnou tváří - závan naděje na konci stojí za vidění. Mrk, mrk. Šmak je mrkev. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velmi podařený předapokalyptický postapokalyťák, který se může naprsit díky atraktivnímu looku a nejednomu originálnímu nápadu. Víc prozrazovat nechci, jen podotknu, že kdyby Australané zůstali sví a nevložili "american hopkirk style" pařbu ke konci, což z hlouby duše nesnáším, byl bych ještě spokojenějším. 80% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žádný antisemita Wagner, žádná mozek obtěžující symbolika a když už se souloží, tak mimo golfový green! Pro toho, kdo nedal Trierovu Melancholii a má rád filmy o zániku světa, jsou tady These Final Hours.. Ani post, ani pre, jen apo. Lidské hodnoty v mlýnku na maso, různé stupně důstojnosti a priorit v očekávání konce, čas na odpuštění i poslední pařbu. Dle mého šlo na velmi omezeném času i prostoru mnohem více přitlačit na pilu milosrdenství i krutosti lidské povahy, nicméně Hilditch si zvolil vlastní cestu. Kromě přesvědčivějších hereckých výkonů mu však scházely prsty atmosféry, které by uměly přiškrtit diváka jinak než jen scénami násilí a smrti (jako to třeba dokázal Nichols v Take Shelter). Nezbývá než poznamenat, že kde není Bruce Willis, není ani zítřek… ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ako by ste strávili svojich posledných 12 hodín? A hlavne, zostali by ste rovnakí alebo sa zmenili? Začali by ste všetko rozbíjať alebo pomáhať? Ďalšie špičkové "apo" z Austrálie. Austrálčania to proste vedia. Pri sledovaní mi nedalo nevybaviť si snímok Na brehu (2000), len toto bolo podstatne kratšie a nemalo to tak dramatický a emotívny koniec. Dej sa zameriava v podstate na jedného drsného chlapíka a jeho posledných 12 hodín. Po emotívno/dramatickej stránke to bolo výborne spracované, dvojka James-Rose fungovala na jednotku, so všetkým čo k tomu patrí v obsahovej, hereckej aj formálnej rovine. Ich spoločná púť (hlavne jej záver), beznádejnosť situácie a celková depresia tak nemôže nikoho nechať chladným. Na druhú stranu, možno by pomohlo obsadiť do príbehu viac postáv a sledovať osudy viacerých ľudí, podporiť tak rozmanitosť príbehu, pointa by tak dostala hlbší zmysel. Nezaškodilo by ani trocha viac násilia a napínavých scénok. U mňa veľká spokojnosť, škoda, že to bolo tak krátke. 85/100 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

K úžasnému katastrofickému filmu nepotřebujete ani partu vidláckých naftařů, ani miliardové rozpočty, stačí parta skvělých herců, výtečné scenérie pekelné Austrálie a jeden velice nadějný režisér.U protinožců teď vzniká jeden námrdovější film než druhej.Hlavní hrdina je řízek, malá holka talentovaná a za pár roků i těžce berná.Jasně, že scénář je předvídatelný jako hrom, každý krok hlavního hrdiny si řeknete dááleko dopředu, včetně finále, každá scénka která příjde čekáte a přesto všechno dám 5*, protože to nalajnované klišé je neskutečně odehrané, výtečně dramaticky vypiplané a takhle blbě, smutno, úzko a přesto krásně jsem se po fimu necítil už roky.Emociální námrd plný toho nejlepšího herectví, jakého můžete svým talentem jen dosáhnout.I když to na tý párty nabere zbytečně hollywoodský směr, konec mě opět utvrdil v tom, že pokud chcete vidět opravdu dobrý a dramatický film, musíte šáhnout ke každému kromě amíků, kde už snad jen občas vyleze nějaká nezávislárna.These Final Hours je depresivní verze skvělého filmu Seeking a Friend for the End of the World a já jsem se opět jenom utvrdil v tom, že před/po apokaliptický žánr je mému srdci nejblíž....a těch filmů se o nich točí tak málo :/ 90%. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama