Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Je rok 1924, dva roky po Epsomském derby. Tommy navenek pořádá dostihy a prodává auta. Tajně pracuje pro Winstona Churchilla. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série - (8/10). Tak to prozatím vypadá, že druhá série obhájila prozatímní pozici nejlepší série. Minulá série byla opravdu impozantní a tato za ní mírně zaostává. Byl jsem prostě asi moc rozmlsaný z předchozí série, takže když se v některém díle nestal nějaký zvrat, tak jsem to automaticky považoval za nedostatek. V tomhle jsem Peaky Blinders prostě nekompromisní. Trochu mě mrzí, že to má prostě celkem 6 sérii, takže se až tak moc nemusím bát o osud hlavních postav, protože s nimi tak trochu počítám až do konce seriálu. Ne vždy to však musí být pravidlem a tato série mě v tom utvrdila. Musím říct, že herci do toho dávají naprosté maximum a nenašel jsem v rodině Shelby jediný slabý herecký článek. Možná menším mínusem oproti minulé sérii, tak to bude hlavní záporná postava. Sam Neill nastavil neskutečně vysokou laťku, kterou se ani hvězdě Rodu draka nepodařilo překonat. Paddy Considine je výborný herec, ale z jeho kněze jsem nebyl ani z poloviny znechucen, jako tomu bylo u irského policisty. Možná je to tím, že Sam Neill měl dvě série na to, aby se dostal divákovi a postavám pořádně pod kůži. Co však funguje stejně skvěle jako v minulé sérii, tak to je Tom Hardy. Jako postava mě baví strašně moc a jeho židovská povaha se nedá zapřít. Poslední věcí, která mi posunula třetí sérii na pětihvězdičkovou hranici, byla hudba od skupiny Radiohead. Chovám tuto skupinu v lásce a když se v prvním díle rozezněla jejich melodie, tak jsem byl v sedmém nebi. Nejlepší epizoda: Episode 6 (S03E06) ()

kri.tino 

všechny recenze uživatele

Pre zatiaľ najlepšie čo Peaky Blinders ponúkli. Nepochybne najdramatickejšia séria, v ktorej zároveň vidieť najkrajšiu kresbu postáv, ich rastu a prerodu. Śtýlovosť ustúpila o krôčik do úzadia, v popredí sa naplno prejavila kvalita scenára. Tom Hardy bezchybný. Celkovo by som hodnotil za štyri, záverečný diel zdvihol latku. Teším sa na ďalšiu sériu. ()

Reklama

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady nemá cenu o ničem polemizovat, tato série je čistě, jasně, prostě a sprostě jeden z klenotních klenotů televizní zábavy v celičkém vesmíru. Pojem "čím méně, tím více" nepřímé úměrnosti je vhodný popis kvality, již nám Britové nabízí v rámci tohoto projektu. Všechny přednosti minulých dvou částí Birminghamské rodinné ságy jsou zde zase posíleny a umocněny výraznou sebejistotní jistotou tvůrčího týmu. Zase je to o pár stupňů bohatší zážitek, jenž je v mnoha ohledech komplexnější než kdy dříve. Do seriálu přibylo více zvratů a až politicky komplexních intrik fungujících na dosud nejlepší struktuře samotného příběhu, jehož větvené oblouky jsou na vrcholu vyprávěcího umění scénáře jdoucí ruku v ruce s dosavadně největším rozvinutím charakterů, jejichž vývoj je jen reakcí na probíhající běh a souběh událostí. Kvalitní herecké výkony s výživným soundtrackem přetrvávají na dosažitelném maximálnu. Kompoziční scenérie s vizuálnem si však polepšily, přesun z industriálního Birminghamu a uhlazeného Londýna na pověstná Britská zamokřená vřesoviště je na tuto řemeslnou část díla prospívající rozhodnutí, díky němuž i v těchto letních časech s jistotou cítím chlad nádherné Anglické krajiny oplývající hustou atmosférou s výrazným mrazivým okrajem. 10/10 ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabších 90%. Líbilo se mi to o něco méně než předchozí série. Krapet se změnilo místo, poměry, šláplo se do mezinárodních vod. Bylo to komplikovanější a propletenější než dříve. Taky bych řekl drsnější a temnější. Což jsou vlastně všechno pozitiva, ale nezapůsobilo to tak na mě jako předchozí řada. Každopádně pořád se drží perfektní atmosféra, výborný soundtrack a Tommyho nejde mít nerad. A začal se mi konečně zamlouvat i Arthur, takže další postava k dobru. Takže pořád jedeme na skvělé vlně. Howgh! ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koukám, že jsem jeden z mála, kdo je se třetí sérií Peaky Blinderů spokojenější než s tou předchozí. Ve dvojce mi už poměrně iritoval inspektor Campbell a netrpělivě jsem očekával jeho odchod. Ve trojce se sice neobjeví nijak pamětihodný záporák, veškeré pletichy s ruskými konkurenty jsou ale poutavé a nenajde se díl, který by mě nezaujal. Je to ale pořád jen předzvěst té geniální čtvrté sezóny. [viděno na Netflixu] ()

Galerie (195)

Zajímavosti (8)

  • Když odchází Johnny (Packy Lee) ve 13. minutě z kuchyně, tak nemá nasazenou čepici a ani ji nedrží v ruce. V dalším záběru už ale čepici má nasazenou. (Duoscop)
  • Když Arthur (Paul Anderson) vyjde ze sprchy, tak se mu v různých záběrech mění účes. (Duoscop)
  • Když si Thomas (Cillian Murphy) sedne v 9. minutě ke stolu, tak si vytáhne cigaretu. V dalším střihu už ale pije ze sklenice a kouří. (Duoscop)

Reklama

Reklama