Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ten večer se malému Kevinovi jeho skříň na šaty nezdála. Ozval se prapodivný rachot a následně z ní vyběhnul kůň, na kterém seděl jezdec v brnění. Když se Kevin probral z leknutí a vystrčil hlavu zpod peřiny, tak byl jezdec pryč a pokoj byl úplně normální. Stejně mu to nedalo a druhý večer si přichystal baterku a foťák. Už téměř spal, když se mu ze skříně vyhrunulo do pokoje šest malých trpaslíků, kteří ukradli Nejvyšší bytosti Mapu, podle níž se dá cestovat v čase. Chtě nechtě se Kevin stává účastníkem jejich výpravy, po jejímž skončení by se ze šesti malých trpaslíků měla stát legendární loupežnická banda. A nebo ne, když by se jim podařilo okrást Napoleona nebo mykénského krále Agamemnona? O mapu však má zájem i samotný představitel Zla, který touží zničit svět a Nejvyšší bytost ji chce taky vrátit zpět. Teď je na Kevinovi a jeho (stejně vysokých) společnících, jak se s nastalou situací dokáží vypořádat. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

havLord 

všechny recenze uživatele

Wocamcaď pocamcaď - tentokrát to s tim fantasmagoričnem přehnal. Si tak sleduju putování malýho čuřiny a grupy liliputů skrz čas a místo, ale nemá to žádný řád, hlavu, patu, nestane se nic, co by rozvinulo příběh a pak bum, prásk, finito. Většinou jsem postrádal aji humor. Tentokrát Gilliam odbyl i výpravu, na který si jindy dá tolik záležet. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Od Terryho Gilliama som cakal kadejaku stupiditu ale to, ze dokaze natocit pozeratelne dobrodruzne fantasy ma skutocne prekvapilo (v prvej polovici dokonca rodinne orientovane). A tentokrat mi neprekazala ani vizualna stranka. Niekolko trapnych humornych vsuviek sa najde no daju sa prezit. Dej miestami stagnuje a v zaverecnej 30 minutovke sa zacinaju prejavovat Terryho filmarske neduhy co je skoda pretoze z podobneho nametu by sa dalo vytazit viac. Kazdopadne spolu s 12 opicami jediny Gilliamov film pri ktorom som vyrazne netrpel. 60% ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Ač dílo slavného Terry Gilliama, tak bylo bohužel určeno buď asi hlavně pro děti, nebo jsem ho nepochopil. Vstup dobrodružství na scénu byl sice dramatický a svérázný, výprava dobrá, ale jinak mne infantilní výprava malého kluka a šesti trpajzlíků do historie tedy nechala hodně chladným. A po pár desitkách minut přehrávání zchladlo i vypnuté DVD-čko... Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=E4vQ6y5gyoM ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na dobrodružnú fantasy málo dobrodružné a napínavé, na komédiu pramálo vtipné. Gilliam sa asi len hľadal, lebo film pôsobí dosť rozpačitým dojmom. Veľkou slabinou sú aj slabo využití herci (Cleese, Palin, či Connery ... Kriste!). Ak sa polemizuje, že Gilliam má problémy zo zháňaním peňazí na svoje projekty, treba povedať jednu dôležitú vec: ja by som mu prachy na Time Bandits nedal. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Zloděje času jsem viděl kdysi dávno a připadali mě takoví divní, což platí i po dnešním shlédnutí. Já mám Gilliamovu fantazii rád a humor Monty Python zbožňuju, ale problém je, že ten humor tady není, jen takové to pohádkové pitvoření a té fantazie je tu přespříliš. Takže šestice trpaslíků bere nedobrovolně malého kluka na cestu časem aby potkávali historické i mytologické postavy a.... kradli. A o tom je půlka filmu. Napoleon, Robin Hood, Agamemmon, obr, Titanic... v druhé půlce se přidá, Zloba, Všemohoucí. Laciné scény se střídají s super (pevnost záporáka), historie s mýty, povedené postavami s pitvořícími se dementy, režisér patlá historický film, fantasy, komedii, ale nechybí tu ani prvky ze sci-fi, westernu, válečného či katastrofického filmu. Asi nejblíž to má opravdu k fantasy, či spíše pohádce, ale takové té lehce dementní a příšerně přeplácané pohádce. Baron Prášil se Gilliamovi povedl určitě líp. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (12)

  • 49letý Ian Holm si ve filmu zahrál 26letého Napoleona Bonaparta. (Terva)
  • Roli paní Ogre (manželka Ogra plujícího na lodi) měla původně hrát Ruth Gordon, ale nakonec byla přeobsazena kvůli zlomené ruce. (MrCreosote)
  • David Warner musel mít dabléra při scéně na schodech. Trpí totiž závratí. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Apple plánuje seriálové Zloděje času

Apple plánuje seriálové Zloděje času

30.07.2018

Apple ve spolupráci s Paramount Television a producentem Terrym Gilliamem (Muž, který zabil Dona Quijota, 12 opic) plánuje seriálovou verzi fantasy snímku Zloději času z roku 1981. Příběh sleduje… (více)

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

13.08.2016

Dva týdny před svými 82. narozeninami nás opustil představitel jednoho z nejznámějších filmových robotů. Kenny Baker si R2-D2 zahrál v prvních šesti epizodách Star Wars a u sedmé zastával pozici… (více)

Cestujeme v čase... zase?!

Cestujeme v čase... zase?!

31.10.2006

Remake. Slovo, které posledních pár let vyvolává nepříjemné chvění v žaludku a slabší migrénu téměř u každého filmového fanouška. A ještě aby ne! Na tento zhoubný nádor zemřelo již několik dobrých… (více)

Reklama

Reklama