Reklama

Reklama

I Am Not a Hipster

všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Brook Hyde (Dominic Bogart) je vynikajúci skladateľ a muzikant, ktorý sa prakticky za jednu noc stal hviezdou a ikonou undergroundovej scény v San Diegu. Hoci je uznávaný a ospevovaný, na slávu nereaguje. Už rok sa nemôže preniesť cez rozchod so svojou bývalou priateľkou Kells, ktorá chodí s muzikantom známym pod menom Spaceface (Adam Shapiro), ktorým Brook pohŕda a opovrhuje. Jeho jediným priateľom je artista Clarke (Alvaro Orlando), ktorý je veľmi tolerantný a skutočne ho má rád. Hoci je Brook komplikovaná povaha, ktorý si k telu nepúšťa nikoho, hlboko pod povrchom jeho hrošej kože drieme krehká a osamelá duša túžiaca po láske. (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (5)

Fifer 

všechny recenze uživatele

Hipsterké trendy aktivity má režisér okoukané skvěle, takže se pobavíte u moderního umění, folkové a disco hudby i typickýma kolama (fixka). Pro dvacetiletého, jenž prožívá životní krizi, to může být "Ten jeden film". Pro jiné publikum toho ale víc nenabízí. Hrdina je nesympatický, ale na svoji krizi má právo. Jenomže nic moc než čvachtání se ve vlastních depresích snímek nenabízí. Navíc jak je u amerických indie filmů typické, některé věci už jedou podle zavedených šablon. Ztřeštěný kamarád, který vás táhne z krize a ztřeštěné sestry, které odlehčují děj, ale vlastně je nestihneme vůbec poznat - jejich postavy jsou ploché. Je to jenom taková hezká modelkovská stafáž, na kterou se dobře kouká. A kdybych měl spočítat počet filmů, kde se rodina vydává rozprášit něčí popel! I přes všechny výhrady jsem se téměř nenudil. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film s vymakaným soundtrackom a partičkou troch sestier, do ktorých som sa hned' zamiloval! Taký balzámik na dušu. ()

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Hipsteři opravdu existují, to jako né že né, jenom jsou děsně plaší a jakmile uvidí jen náznak komerce, tak rychle popadnou své vintage kufříky, naházej do nich všechny cool krámy, vinyly temnejch kapel a sbírku knížek od Franze Kafky a mizí do nejbližší designové kavárny s fair trade kávou, kde se prakticky ztrácejí v hustém dýmu z cigaret. Když budete našlapovat opravdu opatrně, tak je můžete nachytat na bleších trzích, tam se přemýšliví chlapci, v brýlích s kostěnými obroučky, znalecky probírají mezi stovkami identických flanelových košil, aby našli tu spávně ošoupanou, která by podtrhla hloubku jejich duše a trápení, ale zároveň né tak prošoupanou, aby si je neznalí lidé nemohli splést s kanadskými dřevorubci vracejícími se ze šichty. Jinak hipsteři nosí pekelně úzké džíny, takže prudší pohyb je pro ně prakticky nemožný, muži se pyšní ironickým vousem, poslouchaj kapely, který určitě neznáš, tváří se pořád velmi erudovaně, ve volných chvílích se věnují umění, nebo alespoň pletou DIY šály, milujou filmy, co je ještě nikdo nenatočil, žerou všechno s logem jabka a hojně z toho odesílají tweety, kde se zabývají předevší sami sebou a místo, aby jídlo jedli, tak ho aranžují alá konceptuální umčo. Chovej se k hipsterům ale s ohledem sobě vlastním, pamatuj, že to v životě nemaj nejjednodušší: musí jezdit na kole, i když zrovna z nebes padaj fakt nedůstojný věci (mrholí), chodí otáčet vinyly, což vyžaduje zvednout se ze sofa tak stopadesátkrát za večer, rvou do sebe všechny ty bio veganský jedy a nad jejich šatníkem by se ustrnuli i šmucik bezďáci s trochou citu pro glanc a módu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hipsteři to jsou! Všichni do jednoho! Moc dobře jsem je poznal. Ale nevadí. Je to jako s perverzními úchyly typu Joker - jakkoliv v reálném světě byste je nenáviděli, ve filmech je rádi sledujete a snažíte se jejich bizarnost vychutnat. Problém je, že příběh je rámován smrtí protagonistovy matky, což pro mě úplně nefunguje. ()

Reklama

Reklama