Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Nezáleží na tom, jestli jste lepič plakátů v montérkách nebo úspěšný manažer ve značkovém obleku. Citové problémy mohou bolet a trápit úplně stejně,“ říká režisér televizního filmu J. Sebechlebský, který vznikl podle scénáře jednoho z nejčtenějších českých spisovatelů – Michala Viewegha. Budeme sledovat osudy několika partnerských dvojic. Byť pocházejí z různých sociálních skupin a vlastně se mohou potkat jen v tom nejveřejnějším prostoru, jakým je např. sportovní stadion, nákupní centrum či rekreační oblast – mají jedno společné „neskromnou ambici“ nalézt skutečnou a opravdovou lásku. Máme tu otce rodiny (N. Lichý), který se marně snaží každodenní životní stereotyp i počínající krizi středního věku zažehnat až pubertálním zahořením k neznámé krásce. Je tu i mladá dívka (B. Poláková), která odmítá puritánsky svázanou morálku svých nejbližších a snaží se žít po svém. Přitom zoufale hledá životního partnera. Hrdinou příběhu je i někdejší sportovní hvězda (J. Kolařík) prožívající trpký konec kariéry. Provází ji nejen rozpad osobních vztahů, ale v podstatě všeho, pro co stojí žít. A pak je tu i bezdětný, slušně zajištěný manželský pár (P. Vitázková a I. Chmela). Ona i on se až dojemně snaží zakrývat své mimomanželské milostné aktivity, aniž si uvědomují, že už jsou vlastně veřejným tajemstvím… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (230)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Na scénáři je vidět faktor Viewegh jako spisovatel. Hromada postav, která se ale na takto krátkém poli nedokáže pořádně rozvíjet, a vše tak zůstává jen hodně na povrchu. Kolikrát jsem měl také pocit, že střihač musel vystřihnout snad 40 minut filmu, podle toho jak se skákalo v ději. Těch necelých 80 minut je tu zatraceně málo, tohle měl být spíše seriál. Náběh na českou Lásku nebeskou tak zůstává spíše v rovině pokusu, který nikterak neurazí. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tak jestli tohle je česká "Láska nebeská", potom mezi naší kinematografií a evropskou špičkou nezeje propast, ale přímo mezihvězdná vzdálenost. Nechal bych se rád přesvědčit že Viewegh napsal takhle mizerný scénář schválně, ale nedokážu si představit, jaký záměr by v tom byl. Dialogy jsou doslova k zblití. To co herci vypouštějí z pusy, tahá za uši a myšlenkově je to mlácení prázdné slámy. Postavy jsou tak ploché, že jejich charaktery sklouzávají do parodie. O přirozenosti a nebo opravdových emocích se nedá vůbec mluvit. Z tohohle by neměla hřejivý pocit u srdce ani rozlítostněná plačka vycepovaná na nekonečných telenovelách. Od zaslouženého odpadu film zachránila jenom velice povedená hudba. ()

Reklama

Beagle 

všechny recenze uživatele

Z valné většiny jde o citově vyprázdněnou exhibici sebestředných a ničím nezajímavých postav a la Viewegh. Jediná dvojice, které se podařilo přehoupnout přes laťku pozérství, byla Barbora Poláková a Jan Kolařík, i když i tam zůstal potenciál představitelů i historky se zlomenýma rukama na prvním rande využitý jen zčásti. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

dost jsem se rozhodovala,kolik hvězd dát....na jednu stranu mi to přišlo jako dobrý nápad vykreslit nějaké lidské příběhy,ale na druhou stranu ty obrázky na mě působily ve výsledku jen jako skicy....navíc mě strašně iritovala postava hraná B.Polákovou,já s tou herečkou mám vůbec problém a ještě když hrála takovou "slečnu napřesdržku",tak uf ()

nylo 

všechny recenze uživatele

Výrazný televizní nadstandard podpořily herecké výkony spolu s kamerou a scénářem....život není to co chceme, ale to co máme (anebo jak si to uděláme:) - normálně bych dala za 3/70%, jenomže to fakt nelze, když tady zase čtu ty rádobyintointelchytrokváky....kudla, co by jste lidi jako chtěli do tv v neděli večer za ct1 tvorbu vidět??(asi nějakého godardokubrikoleespielbergočecha)...chtělo by to nadhled a nebrat se v tom dívání a hodnocení tak vážně! 80% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Spisovatel Michal Viewegh si ve filmu zahrál sám sebe, a to ve scéně ke konci filmu, kde měl autogramiádu své knížky v nákupním centru. (lofa)
  • Pro Danu Syslovou se jedná o snímek natočení 50 let po jejím filmovém debutu, který si odbyla v titulu Pražské blues (1963) (M.B)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno