Reklama

Reklama

Amadeo už od malička trénuje se svými kamarády fotbal. Myslíte, že běhá po trávníku? Omyl! Jeho spoluhráči jsou sedm palců veliké figurky a hřištěm fotbalový stůl. Mimo to pracuje v malém baru v zapadlé vesničce a je zamilovaný do Laury, své nejlepší kamarádky. Je však natolik stydlivý, že se jí bojí otevřít své srdce. Jak čas plyne, vyroste z něj nejtalentovanější hráč ve stolním fotbálku všech dob. Jednoho dne se ale stane něco, co navždy změní jeho dosud poklidný život. Do vesnice se vrátí Ace, nejlepší světový fotbalista, a chce odvetu za jedinou porážku, kterou kdy utrpěl. Bez varování nechá zničit fotbalový stůl, zdemolovat bar a chystá se srovnat vesnici se zemí. Amadeo se zlomenou duší nad ruinami uroní slzu, která přivede k životu figurky z jeho milovaného fotbálkového stolu a tím odstartuje neobyčejné dobrodružství. (Intersonic)

(více)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

Už je to tady, to si nemůžu nechat ujít. Jejich produkční tým to s tímhle filmem neměl vůbec jednoduchý.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

 A co mě těší, že fotbalová akce je ve filmu prý opravdu strhující. -- You would think that Tangled has set the bar in animation films, with the 260 millions it has cost to be made. Metegol was made with a much lower budget, just 20 millions of dollars. But you don't realize the difference of budgets. In fact you don't realize this is not a film made by Pixar nor Dreamworks. Metegol makes the eye-candy enthusiast rejoice in the vividness of the sequences, and makes the spectators hold tight in their seats as the action-paced scenes go on. In animation academies and schools, one of the classic tests you would have is to make an animation of a ball jumping. In Metegol you see the ball jumping, bouncing around the corners, passing between legs, hitting the body parts, kicked, flying, zig-zagging, being head-butted, being stopped by a player's foot, being handled in several football tricks, and so on

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Jde o dosud nejdražší argentinský film (rozpočet 22 mil. dolarů, všechno domácí peníze). Co mě ale těší je, že po atraktivních ukázkách se film dočkal i velmi pozitivních recenzí, prý je plně srovnatelný s pixarovkami. A diváci berou kina útokem, zdá se, že film zbourá všechny rekordy, návštěvnost za první den promítání byla 104 tisíc diváků, vyšší nikdy v historii nebyla.

Související novinky

4. ročník Festivalu argentinského filmu

4. ročník Festivalu argentinského filmu

16.10.2015

Palác Lucerna v Praze ve spolupráci s Velvyslanectvím Argentinské republiky představují 4. ročník festivalu CINE ARGENTINO - Festivalu argentinského filmu, který proběhne ve dnech 15. – 20.10.2015.… (více)

Reklama

Reklama